Vingåker 29 juli-02 juli.

Nu kommer "äntligen" uppdateringen från helgen i Vingåker.

Tog ett litet tag att få ihop det bara. Helgen var verkligen jättelyckad, men påfrestande som bara den. Kan nog säga att det har tagit två dagar att återhämta sig.

Vi åkte onsdag kväll vid 5 ungefär. Hade ju ingen tid att passa förutom att dom inte ville att man skulle anlända senast 9.30 på kvällen. "Fair enough," hästar och ryttare måste ju få sova ordentligt eftersom tävlingarna började på torsdag morgon! Vi anlände inte fören kvart över nio. När man inte har någon exakt tid att passa tar allt mycket längre tid än man tror att det ska göra. Vi såsade runt i stallet, samt stanade för att köpa fika på vägen o.s.v. Väl framme packade vi upp allt, instalerade ponnyn och slog upp våra tält för natten!


Lottas hem över helgen!


Vårt hem över helgen. Mission accomplished.

 

Jätteglad!

Mellanglad!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Våran Grill-meister!


Vi började alla bli jävligt trötta och kände att det skulle bli skönt att komma i säng, så vid tolv var vi instalerade i våra respektive tält.

Precis när vi höll på att somna, började det droppa in hästlastbillar och trailers på löpande band och skulle lasta av utanför stallarna precis där vi låg. Så mycket brydde sig andra om regeln

"Inga hästtransporter efter 9.30"

Det var faktiskt lite mysigt att ligga och lyssna på alla som lastade av sina hästar och saker. Så småningom somnade vi i alla fall, enbart för att återigen väckas av att JÄVLA slammrande (precis mellan våra tält och stallarna)

 

Denna gång var det två stora lastbilar, som kom med dom sista Jababoxarna som inte var monterade än. Lastbilarna hade tydligen gått sönder på vägen, och kom inte fram fören 3 på natten. Men tro för guds skull inte, att dom kunde vänta med att montera dom sista 30 boxarna till på morgonen inte. Så mellan 3.00 och 5.30 låg vi alla med våra mysbyxor lindade runt huvudet så hårt vi kunde för att blockera ut det värsta oljudet, dock utan att lyckas.

Tror inte att en jävel sov den första natten. Och det var ju precis därför vi åkte dagen innan, så att TT skulle vara utvilad till första dagens klasser! "Major fail" skulle man kunna säga!


Maskinhelvetet!!

Till slut fick vi i alla fall sova ett par timmar, innan det var dax att gå upp och fodra och göra oss klara för första dagens klasser!

TORSDAG 30 JUNI.

Morgonstund har "grus" i mun.

Började meetinget med 2 uppvärmningsklasser, L:C och L:B. En sak som är jävligt skön med att vara på meeting är att man slipper allt stök på morgonen. Normalt sett när man åker på tävling håller man ju på hur länge som helst innan man ens är på plats! Nu var det bara att gå upp och fodra, gå och käka frulle i lugn och ro, utan att behöva stressa skiten ur sig. Efter frukosten hade vi gott om tid att gå banan och göra i ordning allt, och fortfarande ha tid att kolla flera equipage innan vi ens gick och hämtade TT. Vi lindade och satte på skydd och borstade så att det bara var att sadla och tränsa innan det var dax att gå och rida fram.


Vingåker har världens bästa framridning. Dom har nämligen ett isolerat ridhus, vilket gör att det är helt tyst när man rider där inne. Underlaget var utmärkt, och man fick vara hur många som hellst på framridningen samtidigt. "Frihelt under ansvar" kallade överdomaren det!. Vad som också var bra, var att man fick rida i ridhuset även om man inte skulle starta i pågående klass. Utmärkt för folk som ville rida sina hästar på morgonen, om man startade på eftermiddagen till exempel, något vi utnytthjade en av dagarna då det regnade som fan. Eftersom hästarna stod inne hela dagarna, var det nödvändigt att ta ut dom flera ggr om dagen så att dom fick röra på sig.




Lotta ska motioneras mellan klasserna.

Första klassen var en L:C bedömning A0-A0. Carro var nolla och kom 6a av 29 starter med tiden 18,50 i omhoppningen, vilket var en ganska snabb tid. Vinnaren hade 17,39 vilket innebar att det var många rutinerade och duktiga equipage som red väldigt fort, nägot vi skulle bli varse dom närmaste dagarna!


Morgonmöte inför dagen!


Carro görs klar.


Lotta görs klar.




Andra klassen var en L:B stilbedömning (Mountain Horse Cup kval nr 2) Carro red ungefär som hon gjorde i första kvalet, då hon vann! En ganska lugn nollrunda precis enligt plan. kanske inte världens bästa runda men helt OK. Vi var nöjda, MEN DET VAR INTE DOMAREN! Det blev 53p i stil vilket landade Carro på 27 plats. Första kvalet vann dom på 52p. Fattar inte riktigt hur dom dömmer, men det har vi ju varit med om förr! Dom andra var jätteduktiga, så det är väl bara att bocka och buga för duktiga equipage, och ta nya tag! Lyckligtvis har vi en kvalomgång kvar!


En annan possitiv sak med att vara på meeting är att man har "ALL TID I VÄRLDEN" att umgås och chilla med alla andra som tävlar, något man inte alltid hinner på vanliga tävlingar. På torsdagen dök alla andra från Trosa upp, plus lite annat kul folk som vi umgicks med under helgen. Mellan klasserna går man bara omrking och gaggar en massa skit, tittar på tävlingarna, käkar och myser. Lite som att vara i Falsterbo!


Bea och Taggen

Jenny

Therese och Voltaire från TRK.

Philipa och Miranda från TRK.

Tian från TRK var lite blyg vid fotograferingen!!

Moi....ngt rödbränd, och värre blev det!!

Hela gänget!

Vi hade det jävligt nice i alla fall kan man konstatera.

FREDAG 1 JULI
Dag 2 var det dax för Carros debut i L:A. Eftersom "Lotta" har gått så stadigt på träning och tävling dom senaste månaderna var nog Carro inte särskillt nervös inför debuten. Jag var nog mer orolig än Carro, men så är det ju alltid när man inte rider själv! Klassen började inte fören på EM så vi hade gått om tid att titta på klasserna på morgonen, plus att Carro hade tid att ta ut Lotta och rida fram henne på morgonen.

Nu var det bra att man fick använda ridhuset för det spöregnade hela morgonen. Efter ett par timmar slutade det dock så att vi kunde återgå till att bränna sönder oss.



Jag tycker att det är optimalt när man kan göra så. Hästen blir igenomarbetad på morgonen i lugn och ro, men hinner vila upp sig innan klassen startar. Det sparar på framridningstiden och man behöver inte vara stressad över att hinna ta igenom något innan man ska in på banan. Man kan bara lugnt jogga fram hästen utan stress, och hoppa några språng innan man ska in!

-Mer sånt åt folket, det är kvällstävlingar vi vill ha!!!

Framridningen gick asbra, och Lotta verkade trivas utmärkt med upplägget. Klassen var en A:0a. Eftersom Carro behöver 3 st 0-rundor för att kvala till MSVB har vi bestämt att det är "prio 1" tills det är klart. Med andra ord, stora vägar längst staketet bara, vilket hon också gjorde. Trotts det lyckades dom lägga sig på en 9:de plats av 26 starter. Carro hade 0 fel och tiden 64.29 medan vinnaren red på 54.08. Med andra ord, med en tricksig bana och en storgalopperad häst kommer man ganska långt när man kommer upp i klasserna lite, trotts att man blir slagen med 10 sek i omhoppningen! Debuten avklarad med "beröm godkännt," och bara två nollor kvar till MSVB! -Allt vårt planerande och slit börjar äntligen ge avkastning!


LÖRDAG 2 JULI Meetingets sista dag!

Mammorna pallar inte mer, men barnen är lika glada för det! (Bilden är på skämt, vilket faktiskt är helt uppenbart!)

På lördagen var det också bara en klass, också en L:A. Samma upplägg som gårdagen eftersom det även denna dag var flera klasser på förmidagen för både stora hästar och ponnier. (As-soft) Även andra L:A-rundan flöt på utan några större fadäser, men tyvärr fick dom ett förargligt pet på sista hindret i kombinationen som var räcke räcke. Det fanns andra ställen på banan som hon minsan orkade lyfta på benen, trotts alla odds! Ändå inte illa för att vara Carros första meeting!

 

4 rundor med endast en sketen avrullning, på sista hindret under helgen. Det var hemskt mycket duktiga ryttare på plats, så alla är nöjda. Helgen har varit fantastisk, både ur tävlings och semester-synpunkt.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Det är ändrat nu efter sommaren tror jag så man måste vara dubbelnolla i 3 La för att få starta MSVB. Det är vad jag har hört.

2011-07-07 @ 13:13:34
Postat av: Mami

Yeeii! Vad kul vi hade å va bra det gick! Lite sugen på ett nytt meeting med tiden tror jag visst :)

2011-07-13 @ 10:05:08
Postat av: Mami

Vill också tillägga att enligt TR (s 39) på Ridsportförbundets hemsida kvalar man till MsvB genom tre felfria grundomgångar i LA och till MsvA genom två felfria grunder i MsvB.

De regelförändringar som skett under sommaren gäller kval till SM och har nu förtydligats på Ridsportförbundets hemsida.

Grüß gott von den Übersturmbandführer :)

2011-07-13 @ 10:25:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0