Ääääntligen Majja träning!!


Härom dagen jag på en välbehövlig Majja träning på Björke gård i Trosa Vagnhärad. Känner mig som hemma där nuförtiden :)

Det var bara jag och en till som tränadem, så det var värsta lyxen.
Privat träning för Majja Heed, halleluljah!!

TT var fin men hon är ju som hon är. Hon blir så himla upphetsad och sprattlig.

Även fast jag har fått rätt bra koll på henne så kommer det fram emellanåt. Sen har jag väldigt svårt att reglera galoppen, och det märks i andridning om jag ligger på halv-distans.

Nu ska jag försöka förklara för er med ord hur jag måste rida henne på hinder.

Ta tillbaka i svängen, tagen bakdel, tagen bakdel, TAGEN BAKDEL, annars landar hon i korsgalopp. Lägg henne I MITTEN, - hon drar till HÖGER, - led till VÄNSTER i språnget, - hon drar FORTFARANDE till HÖGER. FORTFARANDE tillbakadragen YTTERSKÄNKEL i språnget, annars landar hon i korsgalopp.
Hon ska RAKT FRAM i RÄTT GALOPP efter hindret, IIIINTE dra till höger eller gena till vänster.

SÅ, ett språng avklarat.

Lätt va??? eller?? Jag lär mig rida i alla fall.
Nu ska ja sluta babbla så ska ni få se på film istället :)


/Carro

Ni e bäst!

Även om uppdatering suuger så fortsätter ni att gå in på våran blogg, creed till er. Jag vet att jag har sagt 10000 gånger att jag ska skärpa mig och blogga mera men har ingen bra "blogg period" just nu ;)
Idag red mamma, jag har bara tagigt det lungt, väldigt skönt att ha sånna dagar i mellen åt och det var super skönt att det var varmt ute i dag också, har suttit på bryggan i linne och shorts och chillat.

men vi hörs..

Kort sammanfattning


Hej :) har inte bloggat på evigheter :( förlåt, haft mycket i skolan och så.
Men ska försöka bättra mig. Dom dagarna jag inte har bloggat har det hänt lite saker.

I torsdags tränade jag för Jakob, vi körde lite markarbete och mycket dressyr! I slutet var Rascal en sagohäst :D

Igår red jag ut med Anderea och det var roligt som alltid ;)

Imorgon taggar jag Majja träning, det ska bli så rooligt!

Sen i helgen blir det tävling på stäket, LB & LA, LÄNGTAR!!!
måste plugga nu, c ya.


Dåligt med uppdateringar.

I helgen har det varit lite si och så med uppdateringen. Både lördag och söndag har jag jobbat hela dagarna från 8.30 till 22.00 så jag har inte hafft tid, eller ork att sitta vid datorn alls. Det innebär dessutom att jag inte har hafft något roligt att skriva om. Här kommer i alla fall en liten "BAKDATERING" för er som har saknat mina inlägg!!LÖRDAG 24 SEPTEMBER:

I DAG HAR JAG JOBBAT FRÅN 8.30 TILL 22.00, NU ÄR JAG ASTRÖTT OCH MÅSTE SOVA.

- GOD NATT. . . . . .ZZZZZZ

08.30 22.00SÖNDAG 25 SEPTEMBER
:

I DAG HAR JAG JOBBAT FRÅN 8.30 TILL 22.00, NU ÄR JAG ASTRÖTT OCH MÅSTE SOVA.

- GOD NATT. . . . . .ZZZZZZ

8.30 22.30

Så, nu vet ni vad jag har gjort i helgen, nu ska jag till jobbet. . . . . . . . IGEN!!

Tänk på det när ni känner att det är FRUKTANSVÄRT hur ni ska behöva slita ut er i skolan!! Ni får nog chans att bli vuxna och ha lika kul som jag, tidigare än ni kanske önskar!!!!

- MOWAHAHAHA . .HA. .HA!!!!
Lady Gaga måste vara. . . .


. . . . . Madonnas gengångare på 2000-talet!


Ja inte vet jag, döm själva???

Det här är sista klippet från Gagas video "Born this way", som är bland det skummaste jag sett i videoväg på mycket länge! MEN, jag gillar den!!!

Kanske lite väl många paraleller till en viss popstjärnam (bilden till höger) men vi färlåter henne, så länge hon inte härmar "Britney Spears."

- Säga vad man vill om'na, mem unik är hon i alla fall! Det kan man inte ta ifrån henne!


Lite intressant.

I går var jag som sagt ute och flanerade på stadens gator. Då bestämde jag mig för att besöka en av mina favoritbutiker,

"Toys'R Us - for gubbs"Vårat egetDär har dom nämligen allt en sofistikerad, modern, människa, kan tänkas behöva! Inne i affären hittade jag massor med saker jag skulle vilja handla, men bestämde mig till slut för att nöja mig med en STEGRÄKNARE!
Jag går nämligen väldigt mycket på jobbet, och tänkte att det kan vara inressant att veta exakt "HUR" mycket jag verkligen promenerar omkring på en vanlig arbetsdag. Slog på räknaren när jag gick hemifrån på morgonen, och förutom promenaden till tunnelbanan och min arbetsplatts, hade jag vid dagens slut tillryggalagt 7.900 steg.

Med lite enkel matte kan man altså konstatera att jag gått ca 6 - 7 km när klockan slår 4 på eftermiddagen.
Nu är klockan 18.45 på kvällen och min lilla apparat talar om för mig att jag har gått 9.898 steg sedan jag gick hemifrån i morse.

Ganska imponerande hur mycket man går på en dag!
Kan nog skita i att skaffa gymkort när allt kommer omkring.

-SKÖNT!!!


I dag har varit en bra dag!

Jag har varit ledig både i går och i dag, så jag har fått en hel del gjort.

Varit ute på stan, och hittade en ascool skinnjacka som jag verkligen inte har råd att köpa så klart! Fast det kommer jag göra i alla fall.....Inte helt säker på att det var exakt den här modellen, men den var väldigt lik. Ser lite ut som den jackan jag redan har, fast den är ju inte i läder, vilket alltid har irriterat mig.

Den kommer i alla fall från "G-Star Raw" och gick att få loss för det fashionabla priset av 3.600:- Kollade även på den nedan, men tror nog att jag gillar den övre bättre i alla fall.


-Kanske inte så värst dyrt i och för sig, när jag tänker efter!!
Hade det varit ett par ridstövlar hade man tyckt att det var billigt!

Sedan hann jag klippa håret, innan jag åkte ut till "Djursholms Ekeby" och hade hopp-markarbete med Jullia.


Både Rascal och Julia var riktigt duktiga. Går han som han gjorde i dag, skulle hon mycket väl kunna starta honom i dressyr. Ringde sedan och skällde på Julias mamma, som inte var där och filmade när det gick så bra.

Det blir bakläxa till nästa gång Mamma ;-)


Tack snälla. . . .

. . . . .för era uppmuntrande kommentarerna om inlägget jag skrev i går morse!

Fick dessutom den här videon av Amanda på "Team Nyman" som illustrerar det jag försökte säga i ord.

- Upplyftande video som bevisar exakt det jag skrev i mitt inlägg!
Flit occh envishet lönar sig i slutändan,


Kan knappast tro det själv!


Som ni ser har jag äntligen lyckats få dit en "header." Faktiskt lite stolt över mig själv!

Jag har däremot inte lagt ner någon tid på designen, så tills vidare får ni hålla till godo med den som erbjuds.

Lite bättre än det som var innan kan man väl ändå tycka.

Nu vet jag i alla fall var i kodmallen bilden ska ligga och vilka mått den ska ha. Nu krävs det bara att jag gör den riktiga headern och stoppar in den i stället.


Stall fri dag

Hejj!
Idag red mamma, ganska skönt att bara ta det lungt och inte stressa med läxorna men ändå inte för jag saknar ju min bääbis! ♥Imorgon blir det hopplektion för Jakob, det ska bli super kul :)
Mer uppdatering imorgon..


God morgon.

Som ni kanske märker har jag inte varit så aktiv på bloggen den sista tiden.

Vet inte om det är för att jag börjar tröttna, eller vad det är. Har dessutom inte så värst mycket att skriva om just nu eftersom jag bara jobbar hela tiden.

Var däremot inne på "Nymans" blogg i dag och såg ett inlägg som Ida gjort. Det var om ponnyer hon gärna skulle vilja ha, förutom sin egen såklart! Fattar verkligen att hon valt dom två hästarna. Men det som slog mig som intressant, förutom att dom var fina, var historierna bakom deras framgångar!

Jag vet att många som läser vår och andra bloggar, kämpar med sin ridning för att uppnå sina mål. Jag tjatar alltid om hur viktigt det är att planera vad som ska göras för att komma fram till målet man siktar på. Jag vet också hur fantastiskt lätt det är att tappa fokus och hamna på sidospår när det inte går enligt planerna. Man glömmer sin ursprungliga plan om man inte har artikulerat den tillräckligt noga. Det innebär naturligtvis att planen är noggrant dokumenterad, så att man kan gå tillbaka och kolla hur planen ser ut vid dom tillfällen det känns diffust och motigt.

Vad jag vill komma till är att framgång "TAR TID," och följer sällan en rakt stigande kurva uppåt. Inom begreppet framgång ligger en mängd motgångar och bakslag på vägen. För att utvecklas och bli bättre måste man "STÄNDIGT" övervinna nya svårigheter man inte har stött på tidigare. Kan tyckas självklart och onödigt att poängtera, men om ni rannsakar er själva, kan ni säkert komma ihåg mer än ett tillfälle när ni vacklat och känt att "DET KOMMER ALDRIG ATT GÅ!"

Vill bara lyfta ut andemeningen i detta inlägg, genom att be er titta på dom bloggar som "Ida" refererade till, men av en annan anledning. Nämligen hur dom två tjejerna har nått sina framgångar, och vad som har krävts i tid och beslutsamhet.

Båda startade med "mindre bra" förutsättningar, men har genom slit och tålamod långsamt kravlat sig fram till fantastiska framgångar. Jämför filmer och bilder från början på deras resa, med resultatet av deras vedermödor! Med andra ord, "LÄS OM DERAS RESA, OCH TITTA INTE BARA PÅ DERAS FINA PONNYER!"

Sagan om "Miss Moneypenny"och sagan om "Black Trump"Kontentan av detta inlägg borde tämligen bli följande,

"HA EN PLAN OCH VÅGA TRO PÅ DEN.
FÖLJ DEN UTSTAKADE VÄGEN OCH,
LITA PÅ DIN EGEN FÖRMÅGA!!
ENDAST SÅ KOMMER MAN TILL SLUT I MÅL!!"PS: Har ni fler framgångs-sagor får ni gärna tippsa. Det är otroligt bra för motivationen!!


LA/LA Vingåker

här är filmerna! om ni vill läsa så tryck här

LALA (DM)/Carro

gissa vad jag sitter och gör...

...jag laddar upp filmerna från tävlingen ;)
medans ni väntar tänkte jag bjuda på det svenskar tycker är allra roligast, nämligen sjukt konstiga människor som tror att dom e roliga:)
/Carro

LB & LA Debut i Rimbo

Hejj! :)
I lördags tävlade jag i Rimbo, jag startade LB och LA. Det var LA debut och första inomhus tävlingen för säsongen så det var väldigt spännande!


LB: På framridningen var Rascal lite seg och framåt tung, Rascal brukar vara det, han tycker det är jätte ondögigt att rida fram ;) Men fick några fina språng på framhoppningen. Sen väl inne på banan vaknade han till ordentligt, som vanligt blir han dubblt så mycket finare inne på banan än vad han är på framridning/framhoppning.
LB gick super, första hindret blev lite konstigt för det var rätt så lågt då han hoppade av lite för tidigt som han gör när det e lite lägre. Men annars flöt det på bra och det blev en 2:a plats.


LA:
Jag var väldigt nervös och spänd inför LA:n. Men det gick ändå, altt gick super tills det kom en linje på 3 hinder, då RAscal blev väldigt lång och jag inte hann sammla ihop honom till sista hindret så jag kom för nära så han fick med sig bommen, allt annat gick bra. Så det slutade med 4 fel i grunden men det var inte så många som kom nolla så det räckte till en sjätte plats! :)
Tävling i Vingåker

Jag red LA & LA !


LA bed A:0 -

Fick en ganska lugn runda. Kanske lite för lugn. Kom lite stort på alla hinder i början, och la honom i botten på hinder nr 6 och sista hindret. Så det slutade med 8 fel ( 2 pet).
JA jag blev besviken, men jag borde inte bli det. Hästen skötte sig ju trots allt utomordentligt!

LA bed A:1a -

La upp tempot aningen mer. Kom bra på alla hinder fram till nummer 6 (kombination).
Då jag inte tog ett beslut, utan bara satt och väntande.. la honom i botten, han hoppade men fick med sig bommen. Sen gick han bra till nummer 8, då vi rev.. kom vingligt in och väntande inte in hästen.. sen gick det strålande.
JA jag blev besviken här med. Men som sagt han skötte sig bra! Bara jag som inte sköter mig.

Nästa tävling har jag bestämt mig för att rida LC+LB på stäket. För att jag inte ska ha så sjukt höga krav.

FILM :

 

 


Eftersom Jakob bad så snällt!!!

Jag läste bloggen häromdagen, och såg att jakob ville höra mig sjunga "Jar of hearts" av Christina Perri. Nu var det ju den där Maddi Jane tjejen som sjöng i videon han la upp, men i alla falll.

Jag tänker inte låta er höra hela så jag fixade ett litet smakprov. Ni FÅR (kommer) tycka att jag sjunger dåligt, jag tar inga lektioner eller nånting så ja e inte så bra på det där höhö men men. Nu ska jag inte hålla på o bortförklara mig, alla kan ju inte sjunga som beyonce...!

Here u go (ni får stå ut med att ljud kvaliten SUGER)


Tävling i Vingåker

LA och LA+5 (DM) stog på schemat när vi åkte i morse, men enligt TR så får tydligen inte DM vara högre än LA så de sänkte DM:et till LA.
Första klassen gick sådär. Jag var jäkligt förvirrad då en person säger att jag ska rida på ett visst sätt, o en annan säger att jag ska rida på ett annat sätt, så jag försökte att bara hitta tillbaka till min vanliga ridning, vilket är lättare sagt än gjort när man dessutom ska försöka koncentrera sig på att ta sig runt en LA bana felfritt.

Hon hoppade skitfint o va inte i ett enda hinder i första klassen, men jag fick ett stopp på en oxer.

I andra klassen fick jag också ett stopp på en oxer. Hon var inte i nått hinder där heller, så bra hoppade hon idag, den saken är ju klar.

Det som hände var att jag låg på en mellan distans på dom hindrena jag fick stopp på, och i och med att jag har både knäckt bakbomen, gått omkull och ramlat av på BREDD HINDER, så är det när jag ligger galet på just BREDD HINDER, som jag får panik o börjar ratta och då stannar hon.

TT är ingen maskin, det är lika bra att jag klargör det med en gång. En annan häst hade kanske gått av jätte stort eller gått in i botten o klättrat över hindret men min häst hoppar inte i alla lägen. Det krävs mycket av mig vilket jag lär mig sjukt mycket på.

Många tror att jag har köpt en helt självgående häst som gör allting åt mig, så att jag kan sitta o glassa upp till msvA och SM o globen o allt vad jag vill rida. Så är det inte kan jag ju säga direkt. Det kommer krävas sjukt mycket av mig som ryttare för att det här ska funka, och det kommer bli klart mycket enklare i nästa vecka när jag flyttar till bergshamra o har tillgång till ridhus!!! :D

Filmer kommer i morgon på båda klasserna! :)

/carro


Så här blev resultatet!

Tack snälla ni som orkade klicka i vad ni tycker. Nu vet vi lite mer vad det är ni vill läsa om! Ska bättra oss med uppdateringen!
Trogna läsare.

Det känns jättekul att ni läser vår blogg. Antalet besökare är rellativt stabilt från dag till dag, vilket är bevis på att "mer eller mindre" samma folk besöker vår blogg varje dag. Tack snälla för det.

Däremot vore det kul om ni kan tala om vad det är ni vill att vi ska skriva om. Vad läser ni hellst?? Ni är i alla fall mellan 70 och 80 som läser varge dag, nu har ni chansen att tycka till.
Kommentera gärna med förslag så vi vet, och kan anpassa oss!


DET TYCKER JAG ÄR INTRESSANT OCH SKULLE VILJA SE MER AV???

TEAMET....


Arg!


Asså filmen från Majja träningen och Jakobs träning har jag försökt att fixa men ena är upp och ner och det endra är på snädden och jag vet inte hur jag ska fixa det på Imovie! :( om det är någon som vet kan ni väl kommentera, det skulle vara jätte gölligt.


Jar Of Hearts- Maddi Jane

Hittade den här på en annan blogg. Som vanligt blir jag impad när unga människor (11 år) kan sjunga så här, men detta är dessutom en JÄKLIGT fin låt tycker jag!

"Me mucho gusto!"
Heter det så?? Någon som läst Spanska!

Request....

Skulle vilja höra Carro sjunga den här! Går det att få ordnat kanske??

 


 


Majja träningen igår :)

Igår åkte jag, mammsen och Rascal till trosa för att träna för Majja. Det gick jätte bra, vi tränade mycket på studsar och hoppa på små volter och så, jag fick massa berömm av Majja!
Oftast när jag hoppar blir Rascal väldigt stark men igår så tog han mina förhållningar skit bra! :D
Jag är otroligt nöjd och det var super roligt.


Bilden från Jakobs träning. ( kommer lägga ut en liten film snutt imorgon)


Dagens träning i Märsta!

I dag har jag varit ute och hafft träning med Isabella i Märsta. Har inte varit ute på ett tag så jag blev jätteimponerad av framstegen hon har gjort medan hon har tränat på egen hand. Allt det jag tjatat om har börjat falla på plats redan, och jag säger som jag alltid säger.

 

-Så fort grunderna sitter där dom ska, blir ridningen mycket lättare.
Då behöver man inte tänka så mycket på sig själv, utan kan koncentrera sig på hästen!
Små myrsteg i rätt riktning är mer lönsamma än stora kliv i alla möjliga riktningar!!Dagens tränng gick mycket bra, så jag är en glad tränare idag! Bra jobbat Isabella!
ÄNTLIGEN!!! . . . . hoppas hoppas.

Jag har hållit på hur länge som hellst att försöka byta

 

Och nu verkar det äntligen som det ska gå i lås!!!

Håller (sedan 100 år känns det som) på att byta min lägenhet, till en större ute i Bergshammra. Alla vi som är inblandade är överens, men hyresvärdarna ska så klart hålla på att tjafsa. I dag fick jag ett samtal från nya hyresvärden att allt är godkänt, . . .nästan!? . . .dom ska bara!!!.
Om inget går på tok nu kommer jag att kunna flytta innan vinnter-#%&!#& drar igång på allvar!

Fast! . . jag har varit med förr och vet att man ska inte ropa
- HEJ!
innan man har kommit överSnälla ni, håll tummarna för att jag får som jag vill.Snart är det dax igen!

25 - 27 November är det dax igen! Längtar!!

Lite coolt faktiskt.
När jag skulle "Gilla" på facebook, blev jag # 8000:de person.
Måste vara ett "OMEN" Jag kanske vinner årets häst!!
Vilka av er planerar att gå dit??
bus ponnys

Idag red jag barbacka med Andrea i skogen, båda ponnysarna var på bus humör och bockade och brallade jätte mycket! hahah men det var super mysigt :)
bilden är inte från idag.

Imorgon blir det hoppträning för Majja i Trosa! :D det ska blir super kul. Men måste gååå nu, uppdaterar mer imorgon om jag hinner.:')

så himla fin...

min helg! :)

Hejj! :) tänkte berätta lite om min helg.
Lördag: Då var det "hel dag i stallet" med Andrea. Först målade vi bommar, haaha..Här kommer lite bilder-

XD
Bjuder på alla bilder. ;)
sen efter ett hårt arbete så var vi trötta och hungriga och då åt vi en väl förtjänt lunch. När vi vi hade ätit upp så red jag lite dressyr i ridhuset, Rascal var lite trött efter gårdagens hoppning för Jakob. Så jag red inte så länge men försökte tänka på det Jakob hade sagt men det gick okey. Efter det smörjade jag all utrustning med Andrea och flummade runt i stallet..som vi alltid gör.
Söndag: Emelie hängde med mig till stallet! Först fixade vi allt, mocka och sånt. Sen red jag i paddocken, Rascal blev väldigt fint. Jag red mycket lösgörande och sen gjorde jag en jätte bra övingen, med lite trav bommar och sånt. I slutat blev han verkligen super fin! :D
Sen kom mamma och pappa till stallet och dem hade köpt spån till transporten! Eftersom vi skulle vi last träna Rascal, då han har krånglat lite på sista tiden. Men idag så gick han bara rakt in :O så nu hoppas jag bara att han fortsättar med det, jag tror att Rascal tyckte om den nya transporten ;)
Sen åkte vi hem..moment 4 life

nicki minaj feat. drakeeeeee.
fråga mig inte varför ja gillar denhär låten men i fuckin love it, älskar texten, älskar henne, älskar honom. dock så e denhär musik videon jätte creepy, speciellt i början...!

Ska äta tacos nu..

Bloggar sen..
/ Julia

flo riduuhhh

så jävla skön, lyssnar alltid på den när jag är arg...hihi ;)


Usher forever and ever and ever and ever and ever and ever and ever....

...and ever and ever and ever and ever and ever....and ever
älskar för tillfället denhär låten...kommer dock antagligen ha lyssnat sönder den om några veckor...

I <3 MUSIC

jag vet inte vafan jag skulle göra utan musik....sååå jag tänkte lägga upp ett inlägg i taget med mina favoritlåtar. anledningen till att jag inte lägger upp mina ALL TIME FAVORITES är att dom ändras hela tiden, från dag till dag, på den nivån är det.
första inlägget kommer inom kort..... :)

Rascal är bääässssssttttt

Hopptränade för Jakob idag, det gick helt gryymmmt bra! :) Asså fick den där goa känslan. Rascal hoppade 120 utan några problem så det känns jätte bra. Det var verkligen super roligt och Jakob är en grym tränare! Fixar ihop en film imorgon, är jätte trött nu så ska sova. 


Kul med bloggfrågor!

Så här blev svaren! Kan nästan gissa vilka som klickade i dressyr! Det är roligt.


Dom här svaren är ju roliga!Tack för att ni har svarat på frågorna!!


Träning med Julia.


Var ute i Djursholm och hade hoppträning med Julia och Rascal i dag. Vill bara säga en sak, så får hon berätta själv om hon vill och orkar.


HON VAR AS-DUKTIG!!!
HOPPADE FLERA SPRÅNG PÅ 1.20 = MSV:B för D-ponny

Har ni tur kanske det dyker upp filmbevis!!
Lärt mig en ny teknik!


Älskar som sagt min kära gammla "Photoshop." Har precis lärt mig en ny teknik. Har sett flera foton som ser ut som dom är tagna på modeller, och inte på riktiga vyer. Tricket är att få till ett riktigt djup i bilden. Drar man dessutom på lite med färgerna ser det ännu overkligare ut. Har bara testat mig fram, och har inte riktigt fått klämm på det hela än, men bilderna blir fan så mycket finare!

Nu gäller det bara att träna så att jag fattar hur man kan använda sig av detta behändiga partytrick!
Resultatet är inte perfekt, men det tar sig!!

Bilden är tagen från nätet. Ingen aning om var det är, men jag vill INTE bo där!

 

Så här ser det lite roligare ut i alla fall
Hatar Telenor!!!

Nu har jag telfonhaveri igen! Telenor håller på att strular med mina räkningar. Allt är betalt, men dom sätter inte på mobil-fan ändå!

JAG BLIR TOKIG, och snart kommer jag även vara gråhårig!!!

OTÄCKA TANKE!!Nu ska jag i alla fall åka ut och ha lektion med Maria och Sofie i Vallentuna!
Undrar om man kan få pensionärsrabatt på SL om man har varit utsatt för TELENOR??


Orkar inte blogg!

Har massa plugg -.-

saknar dig!♥
mamma red idag..

Tävling! :D

länk till tävlingen- http://johannagrant.se/2011/09/06/bloggtavling-3/#comments

Älskar sånt här!


Fick den här på FB. Ni har säker sett den förut, men jag bara älskar sånt här.
Första gången jag kollade på den såg jag bara en massa underliga nummer och undrade vad fan det var!
Men sen så! När man väl fattar, undrar man hur man kunde se fel från början!
Tycker verkligen att det är coolt vad hjärnan klarar av!7H15 M355463 53RV35 70 PR0V3 H0W 0UR M1ND5 C4N D0 4M4Z1N6 7H1N65! 1MPR3551V3 7H1N65!
1N 7H3 B361NN1NG 17 W45 H4RD BU7 N0W, 0N 7H15 L1N3 Y0UR M1ND 15 R34D1N6 17 4U70M471C411Y W17H 0UT 3V3N 7H1NK1N6 4B0U7 17, B3 PR0UD! 0N1Y C34R741N P30PL3 C4N R34D 7H15.
R3P057 1F U C4N...

Älskar mina frågerutor!! Vi kör en till....

SER DU VAD DET ÄR??

> Jag såg direkt vad det är, men jag har sett den förut.Vad tycker ni?

provridning juni 09 :

 

jämför den med den undre och dressyrfilmen jag la upp förut! :

 Test!

Hittat en sigt där man kan göra sin egen röstnings-låda om något. Sedan kan man gå in och kolla hur folk har röstat. Gör ett test för att se om det verkligen funkar!

Snälla klica i och rösta, så redovisar jag resultatet om det funkar!

Vilken gren tycker du är roligast??


View results
Free online poll


kommer inte på någon rubrik! XD

Idag red jag först på galoppbanan eller stigen eller vad det nu man ska kalla det. Tränade mycket på öka och minska och så. Sen red jag i ridhuset, han var väldigt jobbig och svag i galoppen idag så gjorde mycket förvändgalopp, små volter, korta honom och mycket skänkelvikningar i trav. I slutet lossnade han och blev lite bättre men imorgon ska jag rida dressyr igen och då hoppas jag att han har blivit bättre och fått en mjukare galopp, men annars är det väl att bara träna och nöta det som jag gjorde idag! :) Ska nog också släpa fram en bom eller något och bara rulla över.
Suddiga bilder från igår, menmen..BJUDER! ;)

Dressyrtävling


Taggen var livrädd för dommaren. Och jag var otroligt missnöjd, tills jag fick resultatet. 62,07%
Heelt OK för att va LB:1 debut.
bättre lycka nästa gång.. här kommer en film :

 


Dagens shopping!!

Nu har jag spenderat hela dagen med att bara tänka på mig själv och mitt eget välmående. Känns bra, måste jag jag säga. Jag ska nog göra det här till en vana tror jag!! Börjar sakta men säkert fylla kvoten av saker jag inte kan leva utan, ni vet som luft-mat-vatten. Fast det är inte det jag talar om utan en klocka från "Ur och Penn"(Glömde ställa in fokus på kameran ser jag!!)

Men det jag verkligen var ute och letade efter, var en rutig skjorta. Har letat som en galning i alla affärer, och hittade slutligen en som jag faktiskt gillade från "Lee." Jag har svårt att hitta skjortor för jag är så mager, så dom ser alltid ut som nattskjortor när jag har dom på mig, men den här var "slimfit" så den satt som en smäck! Ville egentligen ha den högra för det är mer jag, så just därför köpte jag den vänstra som är blå-röd. Otippat, då jag varken köper röda eller blå kläder i någon större utsträckning!

Nu saknar jag bara en yxa och en traktor, så är det en klockren "home run!"
Kom inte med till "Idol" så det får bli "Bonde söker Fru" i stället!!Vilken skjorta är finast??Nu kan jag sova gott, nu när jag har gjort av med ytterligare lite av mina surt förvärvade inkomst!!


Jag har fått fast anställning äntligen!


Som ni kanske vet har jag haft det lite si och så med jobb sedan jag slutade på Stockby. Har varken orkat eller velat skaffa mig ett ordentligt jobb, men nu har jag tagit mig i kragen äntligen!

Under sommaren bestämde jag mig för att jag skulle ta tag i situationen en gång för alla, och skaffade ett sommarjobb på ett "servicehus" på Lidingö. Det jobbet jag blev rekommenderad om av en polare till mig som jobbar där varje sommar. Där har jag jobbat hela sommaren som en galning för att tjäna en massa pengar. Jag måste få igång min ekonomi som har släpat efter lite gran skulle man kunna säga.

Under sommaren sökte jag även jobb på "polisrytteriet" på K1.Där blev jag erbjuden en fast anställning, samtidigt som dom frågade mig om jag ville jobba kvar på servicehuset.
Först blev jag helt eld och lågor över att jag äntligen fått ett seriöst hästjobb, men efter ett par dagar började jag fundera över om det verkligen är det jag vill göra resten av mitt liv. Mocka och springa med hästar fram och tillbaka till små paddockar i regn och rusk! Har jag inte redan gjort det så att det räcker för den här livstiden, och nästa med för den delen?? Lönen var visserligen bättre än vad den brukar vara eftersom det är en statlig tjänst, men ändå!

Jag bestämde mig helt sonika för att tacka nej till erbjudandet och stanna där jag är! Lite ångest har jag faktiskt, men är nästan 100 % övertygad om att jag har tagit rätt beslut. Som jag jobbar nu, behöver jag inte springa ute hela dagarna, bryta ryggen, frysa, lukta illa hela tiden, eller byta kläder så fort jag ska göra något efter jobbet. Jag har dessutom lyckats förhandla till mig en bättre lön och arbetstider så att jag kan göra det jag vill på fritiden, d.v.s. ha mina träningar! Risken annars hade varit att jag hade fått så mycket häst omkring mig att jag inte pallat annars.

Känner mig nöjd, men har ändå lite ångest att jag tackade nej till en så svårfångad heltidstjänst. Nästa gång dom utlyser en tjänst där, bor jag väl där jag jobbar i dag!?

I dag är jag i alla fall ledig och ska ut och shoppa lite prylar på stan (d.v.s. kläder). Vi får se vad jag kommer hem med!


Fin häst, fina kompisar och en fin dag! ♥


Idag hängde Tilda med mig till stallet, hon fotade rätt så mycket så här får ni lite bilder och lite text från dagen.

 

Snygg Tilda sitter på tunnelbanan mot mörby! ;)
När vi kom till stallet tog vi ut Rascal och borstade och gjorde i ordning honom ute.Red fram honom på ängen och sen galopperade jag på galoppstigen och ökade och minskade. (ni får se en film imorgon när jag galopperar) hahahhadet ser ut som jag har värsta stora handen men det är för jag har förstora handskar! ;)
Sen red jag dressyr i ridhuset, det gick verkligen jätte bra! och jag är super nöjd :D

Vill ni se mer bilder? kommentera! måste sova nu! Godnatt.


Världens bästa Taggen !Du betyder allt för mig.


Stallet idag :D


Idag ska jag till stallet, ÄNTLIGEN! Ska rida dressyr och galoppera lite på galoppstigen, så han får upp sin kondis igen. Tilda hänger med och hjälper till! :D ♥
Känner mig bättre idag, är fortfarande förkyld men känner mig inte lika svag.

Pappa hämtar vår transport idag, vi har haft en annan transport så länge tills vi får vår riktiga. Har aldrig sätt den så det blir spännande. Men vi hörs.
NEWS!


Jaaa så att alla vet så har Carro börjat i min skola ! Åååh äntligen en rolig brud !
Hon har sagt att hon trivs bra också så det är kanon ! Och jag har någon trevlig brutt att vara med på spanskan. Kan inte bli bättre. Sen att vi ska flytta till samma stall också ! :D
loveeely !

Dock så är det lite tråkigt att det var 10000 år sen jag träffade Jakob.. Vilket är jättetråkigt! Ville bara skriva här att jag saknar dig ! :D (och du är inte den enda med telefon haveri)

Nästa tävling för mig är i alla fall imorgon. Dock dressyr.. mer spännande än så är det inte. Ska debutera LB:1!

Sen åker jag och Carro till Vingåker den 17/9 och rider LA & LA+ ! ska bli skitkuuuul!
Detta var en snabb uppdatering, men så fort jag ahr tid ska jag göra en uppdatering ! :D


Bild ifrån globen 09


jämförelse!!!

TT första majja träningenTT efter ca 5 månaderva maffig hon har blivit, jag blir nästan förvånad själv!


då har man ramlat av också...

första gången jag ramlade av TT. dessutom var det på tävling! x)
Hon var skit fin de första fem sprången!
hinder 1 super. till hinder två kommer hon i korsgalopp men lyckas räta upp henne mot hindret endå så hon hoppa fint där med. jag la henne nära på tredje hindret, hoppa hur fint som helst. 4e hindret skitbra. hon tog min halvhalt jättebra till hinder nummer fem som var ett plank som låg i lite uppförsbacke. hade hon inte tagit den hade hon gått i botten o fått med sig plankan men hon hoppa super fint där me. sen kom vi mot kombinationen (6a 6b). hon låg stort, kombinationen var trång, dessutom var det oxer in räcke ut. hade funkat om det inte hade varit en kombination eller möjligtvis om det hade varit räcke in oxer ut. men jag tänkte inte så långt som TT. hon kom på att hon inte hade fått plats om hon hade gått av så hon stannade o jag åkte i backen. det gick bra med TT men jag lyckades landa med huvudet på en bom o allt ba försvann för nån sekund men sen så blev jag klarare o klarare i huvet igen. så det va ingen fara! jag fick ont i handleden med o sjukvårdaren ville linda skiten så fick gå runt med ett kiss färgat bandage...YESSS -.-
jag strök mig från LAn för jag var alldeles för yr för o rida.
jag fick även ett jätte tjusigt blåmärke under hakan!

här är i alla fall en film på dagens runda. typ nöjd med de fem första sprången i alla fall ^^
ska gå o göra något åt mitt huvud nu...det dunkar... -.-
CIAO
SPRID ♥


sjuk idag igen :(

Hej, är fortfarande sjuk, usch :( Så jag red inte idag, det gjorde mamma, har inte ridit på Rascal sen tävling och det var förra veckan, så vill verkligen rida nu. Imorgon hoppas jag att jag mår bättre. Idag har jag bara sovit, först gick jag upp typ klockan halv 10 och åt frukost och sen somnade jag om tills nu. Gud jag verkligen HATAR ATT VARA SJUK!!!! Jag vill vara i stallet och med kompisar :((( hahah tycker synd om mig själv. Men nu ska jag ta ett varmt bad och sen dricka te och sen knarka nässpray så blir det nog lite bättre. Vi hörs..


Sista inlägget för idag..

Idag har det väl varit bra uppdatering från min sida..eller? Tråkigt att ni inte kommenterar,om ni gör det blir det mycket roligare. Men snart ska jag sova så nu blir det sista inlägget för idag och då måste det var något roligt inlägg, så här får ni en film på mig och Rascal när vi hoppar lite i paddocken för några veckor sen.


 


Film och glass=myys


Nu ska jag se på film och äta glass! Mums ;P och bara mysa.

Nu kommer jag bli frisk..hoppas jag för jag vill rida imorgon.
2 saker ni inte visste...

♦ Jag har hållit i Joanna Johanssons ponny Arkan och pratat med Joanna när jag var på derbyt i dagstorp. Om ni inte vet vilka dem är, så är det dem som vann sm 2011 i kat D. visst e man cool? ;)♦ När jag var liten, red jag på ridskolan stockby där också Carro red förut. Då var jag skit rädd för Carro och jag tyckte hon var värsta kungen över ridskolan och att hon red helt galet bra (som hon gör!) hahah sen förstog jag att hon inte var så läskig och att hon inte bitts, som jag typ trodde XDD


Läskig tjej..ellerhur? :S
Hovslagare


I söndags tappade Rascal sin sko på tävlingen somsagt och det var väldigt irriterande. -.- Vi har haft jätte problem med just den hoven, för alltid ramlar skon av. Innan tävlingen så satt den lös så då ringde mamma en hovslgare som fixade den innan tävlingen men det hjälpte inte. Vi har försökt hitta en bra hovslagare här i Stockholm men inte lyckads. Men sen fick vi en rekomendation om en hovslagare som heter Tobbe men det var väldigt svårt att få tid. Mamma chansade och ringde i söndags efter tävlingen och då fick vi tid på fredagen (idag) och tyckte vi att hellre att vänta och ha en bra hovslgare än att ha en dålig och skon rammlar av igen efter en vecka, så vi bestämmde oss för att ta tiden på fredagen (idag).

Rascal började ömma lite utan sko, så vi har bara logerat och gått med honom i ridhuset dem här dagarna. Men idag kom hovslgarn och nu har Rascal nya skor på alla fyra! Så nu börjar vi med hård träning igen. Jag hade planerat att tävla i helgen men det går ju inte nu :( seeegt
Vackra ponny
Nu j*vlar blir det uppdatering!!!

Idag åkte jag till skolan och gjorde ett Engelska prov och sen jag åkte hem för jag var jäättte förskyld och har lite feber! :S Men tänkte passa på att uppdatera massor idag för jag har ju inget annat för mig. Har vart halv kass på att uppdatera dem senaste dagarna men men, jag försöker så gott jag kan.
Så nu j*vlar ska jag uppdatera mycket!! Men då vill jag ha lite tillbaka också= KOMMENTARER :D

Svar på Fråga!!ida (xxxxxxxx@hotmail.com) om Resultat från Fagersta!:
har du spooks kavajen julia??? :)
IP: xxxxxxx
31 Augusti, 09:16Svar: Jaa det stämmar bra det ;) rekommenderar dem starkt!!

RSS 2.0