uppdatering indeed!!

arga gubben sa nånting om uppdatering under meetinget, så jag var bara tvungen att bekräfta det. alltså JA vi kommer att uppdatera er under meetinget :) detta är möjligt eftersom PADDAN ska me :)
my lifesaver <3Meeting i Vingåker!


I morgon bär det av på meeting till Vingåker.
Vi ska vara där Onsdag kväll till Lördag eftermiddag.
Carro hoppar 4 klasser under 3 dagar, samt debuterar LAKlasserna börjar inte fören på torsd morgon, men TT måste få aklimatisera sig lite till sitt nya hem, plus att det är bra om hon får sova en hel natt i stället för att behöva stå i en trailer i 4 timmar innan första start på torsdag morgon. På tävlingen kommer det att vara,


Lite intressant statistik från TDB!!

403 kvinnor men bara 14 män!
204
barn under 18, vilket betyder 194 vuxna över 18.
Av totalt 417 starter är bara 85st över 23 år! (Både ponny och häst)
Det innebär att, av 194 vuxna är mindre än hälften (85 st) över 23.
Har man inte alltid hört att -ridning kan man hålla på med hela livet??
- Assså shiiiit! Är karriären över efter 23 års ålder??
En sak är säker i alla fall, det är deffinitivt ingen sport för grabbs!
Mattesnillet spekulerar!!!OOj oj, nu fick hjärnan överslag av all matte!! Måste gå och sova.
Med på resan ska i alla fall

Carro, Tittiluttan, Mami, och Arga Gubben!


Uppdateringar kommer förhoppningsvis under meetinget!


how i love my princesspony<3


dagens outfit

som inte igentligen är dagens utan mer typ förra torsDAGENS outfit...
how i love rain...ser ni inte hur glad jag är?
dessutom ser jag ut som en fästing med dendär luvan över hjälmen. med det är det som är så bra med att ha hästen in the middle of nowhere...INGEN BRYR SIG :)

VIDEOBLOGG: OUTFITS.
Majja träning :)

Träningen igår va sjukt rolig, vi fick improvisera egna omhoppningsbanor :)
TT var jättefin, jag börjar få ordning på det hela. det är ju långt ifrån perfekt men jag lär mig mer och mer för varje träning och så länge Majja e såpass nöjd som hon är så är jag glad :)

 


VIDEOBLOGG.


filmer på ingång!

Om ni orkar vänta en liten stund så kommer snart två nya filmer upp på bloggen! en ifrån Majja träningen idag och den andra filmer blir en överraskning höhö.... ;)

historiens första.......VIDEOBLOGG!! woooo


Äntligen får jag lägga upp ett inlägg under tävling!!!

Efter 7 sorger och 8 bedrövelser har jag äntligen lyckats ladda up den enda film som finns på min älskade "ponny Totte" (TP.)

Sista sommar innan jag var tvungen att ta bort honom, gjorde jag min första och enda start på honom! Det var på Stockbys klubbmästerskap på Lidingö. Som ni kanske förstår har den här filmen ett otroligt affektionsvärde för mig. Det är ju den enda film jag har på min lilla älskling.

Till saken hör att det var min kompis Anna som filmade, men eftersom jag "självklart" hade glömt att ta med min kamera, filmade hon med sin Iphone. För att filmen skulle bli så stor som möjligt vände hon på telefonen, som ni säkert alla vet att man kan göra. Detta resulterade i att film-helvetet hamnade på sned när jag la upp det på datorn. Inga problem, tänkte jag. Jag har ju en "Mac," det måste dom (Bill-äckligt-mycke-pengar-Gates) ha tänkt på!!!

-Icke sa Nicke!
Filmen VAR, och FÖRBLEV på sniskan hur jag än gjorde. Dagar och veckor gick och hur jag än försökte fick jag inte skiten på rätt köl.

Hittade precis filmen igen, och döm av min förvåning, nu var den fan inte på sned längre! Tydligen har hag lyckats utan att komma ihåg hur?

Nästa utmaning var att få upp aset (filmen altså) på YouTube. Även detta vållade mig vissa oöverkomliga svårigheter.

Nu ÄNTLIGEN, har jag lyckats komprimera den i något "outgrundligt format jag aldrig hört talas om " så att jag har kunna lägga upp den på nätet. Därav (formatet) den utomordentligt usla kvaliten. Men efter allt ståhej och alla hårtussar som numera pryder mitt golv runt stolen där jag suttit, ska filmskrället bara ut, om det så är det sista jag gör i det här jordelivet.

Man skulle nästan kunna tro att det är filmat med en gamal handvevad lådkamera från "HELVETET," men nu är den i alla fall där! Lite som att titta på en gamal journalfilm från SVT skulle man kunna säga. Tur för mig att jag har den i bättre "kvalle" på min dator!!

Alla förberedelser till trotts, så lyckades jag självklart glömma att ta med en obetydlig liten attiralj till tävlingen, nämligen "MARTINGALEN!!!"

Mindre lyckat kan man tycka, för en som tjatar på alla andra om hur viktigt det är med fokus och planering, men jag ramlade i alla fall inte av! Inte världens tjusigaste ritt, men det är den enda film jag har på GULLEFJUN, så det får duga.

Håll till godo!
Världens, genom tiderna, BÄSTASTE Totte!!!


-Lite rolig kuriosa. Det är Kia S jag nästan kör över i min iver!


Mitt hästliv i USA


Två filmer från ranchen jag jobbade på i Los Angeles.

Första filmen är en skum intervju med någon jag inte känner på Middle Ranch, som stället heter. Filmen är dessvärre 5 minuter lång, och dessutom på franska. Lite tjatig, men snabbspolar man sig fram, får man i alla fall några glimtar av hur det ser ut. Stallet hon står i ser exakt ut som stallet jag var i.

Andra filmen är bättre! Det är någon sorts reklamfilm för stället. Där ser man lättare hur fin anläggningen är!

Saknar LA som faaaan!!
Längtar verkligen tillbaka dit när jag ser filmerna.
Inga äckliga, kalla, blöta vintrar där inte!
Kommer flytta tillbaka snart, det känner jag i hela själen.
Visar även lite bilder jag hittade!


Ranchens kontor, precis bredvid vårt stall.Entren till kontoret.Polen på baksidan. Badade där på lunchen.

En av 5 hoppbanor på området.Läktaren till stora tävlingsbanan.
Stallarna.

Fler bilder finns här.
http://www.middleranch.com

-Hasta la vista Rancheroes, -Yiiiihaaaa!!Jäkligt snygga stövlar!!
Skulle hemskt gärna vara ägare till ett par stövlar av märket "Alex's Boots." Dom är verkligen riktigt snygga i min smak. Inget nytt precis, bara hederliga gamla hoppstövlar! (Bilden längst ner!)
Dom är inte så överdrivet dyra heller! Från 2.500 kr

( Det konstiga är, att när man kollar på hemsidan hos återförsäljaren, ser deras exemel på stövlarna inte riktigt ut som,

"-hur ska jag säga?"

ett par stövlar jag skulle villja sätta på mina egna fötter! Fast, jag är å andra sidan inte 1.40 och har elefantben! Är det ett par dressyrstövlar måntro?? )Gå in och kolla på hemsidan så fattar ni vad jag menar!
-Inte helt fördelaktiga representationer för ett stövelmärke!!

Hade jag bara sett varianterna dom marknadsför märket med, hade jag nog inte funderat 2 ggr på att låta dom sy upp ett par, men när man ser dom på bilden nedan, kommer dock saken i ett annat läge!

Här är stövlarna jag gick loss på! Samma märke, trot eller ej!Stövlarna på den här bilden säljs av en tjej på denna blogg!

http://carlssonpataket.blogg.se/2011/may/alex-s-boots-till-salu.html

Synd att man inte har stl 37 i skor!!! Kanske någon annan som har små fötter?


Rensade min gamla hårddisk, och hittade det här!

Vet inte riktigt var det kommer ifrån, men det är något jag sparade när jag bodde och jobbade med hästar i USA.
Jag har inte skrivit det själv, så ni får gärna använd det om ni vill. Jag tycker att det säger en del om hur det är att hålla på med hästar. Kunde inte ha sagt det bättre själv!!
-Håll till godo!

JUST A HORSE ❞

From time to time, people tell me, "lighten up, it's just a horse," or, "that's a lot of money for just a horse".

They don't understand the distance traveled, the time spent or the costs involved for "just a horse." Some of my proudest moments have come about with "just a horse."

Many hours have passed and my only company was "just a horse," but I did not once feel slighted. Some of my saddest moments have been brought about by “just a horse," and in those days of darkness, the gentle touch of "just a horse" gave me comfort and reason to overcome the day.

If you think it's "just a horse," then you will probably understand phrases like "just a friend," "just a sunrise," or "just a promise."

"Just a horse" brings into my life the very essence of friendship, trust, and pure unbridled joy. "Just a horse" brings out the compassion and patience that make me a better person. Because of "just a horse" I will rise early, take long walks and look longingly to the future.

So for me, and folks like me, it's not "just a horse" but an embodiment of all the hopes and dreams of the future, the fond memories of the past, and the pure joy of the moment.

"Just a horse" brings out what's good in me and diverts my thoughts away from myself, and the worries of the day.

I hope that someday they can understand that it's not "just a horse" but the thing that gives me humanity and keeps me from being "just a woman/man."

Anonymous

Bilderna är tagna från "Driftwood Horses," och har inget med dikten att göra!!
http://www.rense.com/general70/drift.htmHåller på att ändra på designen!

Nu har jag spenderat en jäkla massa timmar med att ändra designen på vår sida!

Inte helt enkelt när man inte har en jävla aning om vad man håller på med! Man får gå igenom stilmallen, sektion för sektion och ändra en massa siffror på måfå. Sedan får man försöka hålla kolla vad som händer i bloggen efter varje ändring. Det jag verkligen skulle behöva är en tabell på färgkoderna. (
Det är ju ett par stycken att hålla reda på!!) Färgerna på sidan är inte så muntra skulle man nog kunna säga. Ser ut som hemsidan till en begravningsbyrå ungefär!!

Det är hemskt kul att hålla på, men fruktansvärt frustrerande och framförallt tidskrävande. Man kommer dessutom inte så fort framåt med min teknik! Vissa ändringar gör dessutom att allt blir helt åt helvete, så det är tur att man kan gå tillbakaka och ändra när man "fuckar" till det!

Jag har ännu inte vågat mig på att ändra headern på sidan, fast jag misstänker att det är lättare än det jag har gjort hittils. Måste dessutom göra en snygg bild först, och det har jag inte hunnit med än. Men jag har ju hela sommaren på mig, så förrr eller senare kommer det nog att ske!

Just nu känner jag mig ganska nöjd med mig själv och mitt arbete i alla fall.
GLAD MIDSOMMAR ALLESAMMANS!!


Fy faaan....................

Skulle det inte vara sommar nu?? Vad var det som hände!Midsommar känns inte så jäkla aktuellt just i dag!
Nu vill man bara tända en brasa och dra nåt gamalt över sig!Bläääää!!

hehehe....

jag har märkt att jakob i smyg går in o redigerar mina inlägg för att han tydligen tycker att jag inte lever upp till hans förväntningar vad det gäller hur man gör ett fint blogginlägg...
till exempel så ändrar han min SLASH CARRO bild som jag lägger in i slutet av alla inlägg i fullstorlek till miniatyr. och sen hatar han när jag lägger bilderna i vänsterkant istället för i mitten.
jag vill inte vara jobbig eller nått men...........
så, nu har jag terrat färdigt dig kära medbloggare, nu kanske jag sover lite bättre i alla fall :)
gud vad elak jag är....ush vilket hemskt barn, man kan ju undra vad min mamma har pysslat med under min uppväxt! ...nu va ja elak igen...
jag kanske bara ska gå å lägga mig i stället så löser det sig nog :)

Va sa du, jag hörde inte!

Skulle jag äldrig göra!!!
Tog ut en väl vald meningar ur föregående inlägg!

-gud vad elak jag är....ursh vilket hemskt barn. (Carro)

Helt korrekt!!


pissed off...

och det här ska min häst vara DÖPT efter...men okej om man tycker det är så kul så visst, döp hästar efter SKIT MUSIK, gör det!!!

Annars kan det vara efter den här hon är döpt!
Vet inte vilket du tycker är värst??Har nånting på G...

Vad får ni inte veta förrän det är bestämt om det blir av eller inte ;)
ledtråd:

Filmen är från när jag provrider en d-ponny på samma ställe som jag köpte TT, innan jag hade bestämt mig för henne. det stog mellan dom två :)KM...

....gick sådär.
vann första klassen! kom 3:a av 3 starter i KM klassen. grundomgången(LB) gick jättebra, var felfri och hade en bra känsla. omhoppningen(LA) var separat när alla hade ridit färdigt grunden. alla 3 gick till omhoppning. jag var först in, hade inte hittat någon banskiss på omhoppningen och hade inte heller hunnit gå den så frågade en fuktionär vad banan var när jag kom in och skulle starta vilket resulterade i att jag inte kunde banan när jag startade...som i sin tur resulterade i dåliga vägar...och 8 fel...dessutom var det min första LA. men fick i alla fall några bra språng. höjden kändes inge konstig alls så det var ju bra i alla fall!
tänkte på en grej...jag blir ju så himla förtvivlad om jag inte lever upp till dom kraven jag ställer på mig själv. jag blir först arg på mig själv men sen blir jag typ helt förstörd och går hem o gräver ner mig i mina fel o sönder analyserar allt jag gjorde dåligt. men vet ni vad, fuck alla mental coacher för dom skulle tycka jag var dum i huvudet när jag sa dethär men jag tror att det är detta som gör att jag går så snabbt framåt. det är sällan jag gör om ett misstag för jag går hem och terroriserar migsjälv med mina misstag och tänker så mycket på dom så nästa gång jag ska hoppa så gör jag allt för att inte göra om det misstaget vilket gör att jag går snabbare framåt än någon som ba "äschhh det går säkert bättre nästa gång" o ba tar nya tag o låssas som om ingenting hade hänt. i böcker så står det ju lixom att man ska tänka på det som gick bra och bara fortsätta på den vägen men jag tror inte en sekund på det eller på något som har sagts på dom mental träningarna jag har varit på. jag tror att det är bra att gräva ner sig i sina misstag. jag mår ju jättedåligt när jag inte har presterat på topp vilket i sig kanske inte är så bra MEN som jag har sagt hundratjugio gånger nu så tror jag att det finns en anledning till att jag har lyckats vinna alla domdär rosetterna som hänger på min vägg...
jag har försökt att börja tänka positivt istället för att deppa ihop men det funkar inte så jag har gett upp hoppet om att ja nånsin ska bli en muntergök när det har gått dåligt.
nu har jag pratat färdigt om det. men innan jag drar måste jag bara visa er (eftersom jag tror att ni sprängs av nyfikenhet nu) hur jag och jakob SMSar...det är nämligen olidligt vad det är spännande att få sms av mr hessius.
så, nu får ni fan va nöjda, dethär är nämligen exklusiva grejer...
och sen är jag också oerhört stolt att jag har lärt jakob säga PEACE OUT när han drar. mohaha :)

svåra problem...

Jag skulle ringa Jakob för att berätta en kort grej bara och det slutade med att vi pratade en timme som vanligt. vi pratar alltid MINST en halvtimme när vi pratar i telefon...vi kom i alla fall fram till en sak om KM i morgon i Trosa! det är först en LC bed A:0/A:0 som förklass och KM klassen går i LB och är bed A1:a. Det vi kom fram till var att om jag rider som jag ska så har jag en bra chans att få rosett men jag kommer antagligen va skitnervös eftersom det är hemma och alla från klubben står och glor.
en av dom som ska stå och glo har vunnit på Ponny: 2 SM guld, 1 SM silver, 1 SM brons, NM silver, EM brons, NM guld i lag och SM guld i lag. och på stor häst har hon vunnit: USM guld, JSM guld, JNM silver, SM guld, vunnit massor av Grand Prix hoppningar o mycket MYYYCKKKEET mer.
en till av dom som kommer stå och titta och dessutom stilbedömma mig är människan som tränat den sist nämnda ryttaren till där hon är idag.
nämen jag känner ingen press alls!!!!!!!!!!!!!!!!!!
haha...för att vara lite seriös för en gångs skull så har folket faktiskt sett mig rida en miljon gånger förut så jag ska inte tänka på det utan bara rida som vanligt och göra mitt allra bästa :)
det ska bli jätte roligt!! har dessutom inte tävlat hoppning med TT på ett tag nu!
taggad pånni. ellerhur e hon charmig?


dressüüüür.

idag har jag och TT gjort något oväntat. vi har tävlat dressyr. jag förlorade..... näe det gjorde jag inte, jag låg på placering ganska länge men kom till slut 7:a. med tanke på att jag aldrig hade tagit mig igenom ett dressyrprogram när jag fick henne så är jag faktiskt nöjd. TT var jätte jätte duktig, hon skötte sig jättebra o gjorde så gott hon kunde. Domarna älskade henne men tyckte inte om att hon va så hetsig som hon är vilket jag trodde jag lyckades dölja men såg sen på filmen att hon slog sig ganska jätte fri i galoppen höhö ;) var så koncentrerad inne på banan så jag märkte typ inte det.
anyways, jag har inte så mycket mer att säga om tävlingen än att jag tyckte det var ganska tråkigt och att jag tycker att jag skulle fått högre procent med tanke på mina förutsättningar men det är ju inte riktigt så det funkar o tävla. i sånna fall skulle man kunna komma på en byson oxe o ba "jag borde vinna för min "häst" har inte lika bra förutsättningar som de andras".
i alla fall så här har ni en film på skiten :)

visst e hon tjusig? :)
Tålamod kära blogg-läsare!

Här kommer det efterlängtade modeinslaget som ni så tålmodigt väntat på!
Så här såg det altså ut, när jag TILL SLUT, uppenbarade mig i Gnesta i helgen!


Man skulle kunna säga att det var lite lätt rörigt precis när vi kom fram till tävlingarna, men eftersom jag satt kvar en i bilen och lät fotograferna ta sina obligatoriska "genom-bilrutan-shots" i ungefär en halvtimme, lugnade det sig lite när den första hetsen lagt sig!!

Carro lastade ur och gick undan, så att Falle inte skulle bli skrämd av uppståndelsen när jag tillslut klev ur bilen! Därefter lyckades Carros mamma och Maria mota undan hopen av FANS och fotografer så att jag till slut kunde få upp dörren och kliva ur bilen! Väl ute tilltog hysterin igen, så det var bara att snällt vänta tills alla fått sina bilder och atografer innan vi kunde återgå till Carros vad-det-nu-va-för-oviktigt-hon-skulle-göra-där!

I alla fall, nu var det ju inte henna vi skulle prata om utan.......... MIG!!!


Efter långt och moget överläggande hade jag äntligen lyckats få ihop min enastående garderob, dagen till ära, (man vill ju gärna att Carro ska få sola sig lite i glansen när hon får följa med mig på tävling!!)

Fast,.......när jag tänker efter? var det inte alls "långt och moget övervägande" faktiskt. Det är lite svårt att förklara för en oinvigd, men när man är ett mode-orakel som jag, är det mer som att det bara kommer till en liksom. Det är liksom bara en gåva man jag besitter, lite som att vara synsk, eller president eller nåt!! Fattar ni? Jag kan liksom inte förklara det på nåt bättre sätt!

Hur som hellst. Det här, var i alla fall vad min inre röst talade om för mig att jag skulle ha på mig vid den här, annars så ur-trissta tillställning!

(-Man kan ju liksom (utan att skryta) säga att JAG har vigt mitt liv åt att förgylla tillvaron för er som är mindre bemedlade vad gäller FASHION. För vissa av er kan det här säkert låta som en enorm uppoffring, men för MIG är det en uppoffring värd all MIN mödan och MITT slit. Det är något JAG gärna ger till er. och det gör jag helt utan, att över huvud taget, tänka på MITT eget välbefinnande!)


Jag ska nu dela med mig, till alla MINA trogna läsare, innan pöbeln får det serverat på löpsedlar, mittuppslag och i reklampauser!

När jag med förbundna ögon först kastade mig i tvätthögarna, sa min indre röst, -Ta en tröja, ta en tröja!! Jag hittade genast en blå-rutig, och kände hur 2012 det var. -Jag är ju ett år före som ni kanske har förstått.
Precis den här nyansen av blå är helt rätt om man vill utmärka sig och vara "SPECIAL", som jag är!!!!Här är det dock väldigt viktigt att inte tumma på bra kvalite och superb passform. Det viktiga är, att det framhäver MIN välbyggda kropp!!!

Efter att åter ha paddlat omrkring en stund bland mina smutskläder, hörde jag ett vagt men distinkt -Byxa, byxa! Min hand scannade högen, som på en hammarhaj på jakt efter muslor, och vipps så hittade jag ett par!!Perfekt färgkombination, snitt och passform. Välskräddat och futuristiskt på en och samma gång liksom. Att den sen var rutig precis som tröjan var ju bara föööör "out there". Det hör man ju, (eller rättare sagt, mitt vältränade fasion-öra hör det,) rutigt och rutigt! Det låter ju till och med likadant! Då måste det ju liksom bara passa ihop!!

Som kronan på verket, en strumpa,....men inte vilken strumpa som helst, utan en GUBBSTRUMPA i nylon!
Färg, färg, färg tänkte jag?? Impulser och intryck snurrade i huvudet! Så kom det till mig, bara så där!!
Svart halvgenomskinlig.

Jag hittade inget jämt par som stämde, men det funkade ändå! Det enda var att den ena var aningens lite större och hade ett hål på hälen, men det är inte bra att vara för perfekt! Det skapar bara avundsjuka. Så här tror jag att dom såg ut i alla fall!För att sammanlänka min fantastiska skapelse valde jag en huvudbonad av sällan skådat slag, -en keps!!

jag hittade en som jag tror var min, i någon färg. Färgen påminner på nåt sätt om sådana där bär som "mors lilla Olle" plockar i skogen, vad-dom-nu-heter!!!

Nytt och fräscht, och särskillt på mig! Först trodde alla att det var Tom Cruise som klev ur bilen, men till allas lättnad var det liksom jag! Det var ett riktigt "scare-moment". Men alla lugnade sig när dom fattade!

Jag vill inte avslöja hela min hemlighet, men jag kan bara ge er en liten hint om vad jag hade på fötterna.Även dessa var utmärkt färgkoordinerade med den övriga outfitten!

Kan bara avsluta med att säga, -FULLKOMLIGT PERFEKT!

PEACE OUT FOLLOWERS!Allsvenskan i Gnesta.

Här kommer lite bilder från Allsvenskan i Gnesta den 22 juni.

Gänget! Hästägare Maria, mami, Falstaff, och en ännu munter Carro (innan start!)


Med på resan var även det alltid glada, pigga, välmatchade modeoraklet J.!!

 

Kolla in den possitiva uppsynen, i kombination med den utstuderat välmatchade outfiten, dagen till ära! Tror nästan att det kommer ett separat inlägg under "dagens outfit" för er som känner att ni bara måste veta vad som ligger bakom sådan enorm stilsäkerhet!

OBS! Det är OK att kopiera.
Det är sånt jag lever med hela tiden, varje dag! Det är tufft att vara ett modeorakel och en trendikon, men nu var det ju inte lilla mig vi skulle kolla på, utan........Carro!

Tycker personligen att hon får  lite väl mycket uppmärksamhet
på den här bloggen!

Ojj! Där tittar jag in igen. Det var VERKLIGEN inte meningen, -tokigt!!

Framridning

Vadåå? jag vill hoppa i dressyrläder!!!

Oj, oj, fel knapp igen. Hoppsan!

Oj oj oj oj, shit! Jag är ledsen. Bara "JAG!!" hela tiden, flera ggr.
Hur gick det till???

Observera den beundransfulla publiken.
Det är lilla Stina som tittar på dom stora flickorna, för Stina fick aldrig någon egen ponny, eller frisyr! Men bor man i Gnesta så kanske det ska se ut så, -vad vet jag!!!


Opps, jag slant!

 

Scarry Scissor-girl, Amanda och Maria.

Laget efter sin fina 3:dje placering i finalen!!

Tålamod fans! Kläd och modeuppdatering kommer senare, men nu måste jag få min skönhetssömn.
Det kostar att ligga på topp!

PEACE OUT


Flying steps!

Har letat efter det här klippet jättelänge, och till slut hittade jag den på tuben, eller rättare sagt Carro hittade den åt mig! Det här är ett sånt där framträdande som jag kan bli riktigt imponerad av! Antar att det inte är någoon som missade det eftersom det gick på Melodifestivalen, men lägger ut det i alla fall. Då vet i alla fall jag var det är om jag vill kolla på det igen! Hatar när man inte hittar saker på Youtube, bara för att man inte kommer ihåg var det var man sökte på.

Kan kolla på den här hur många gånger som helst utan att tröttna, dom är verkligen as-coola!!

 


FÖRLÅT!!!!


Har inte bloggat på flera dagar...jag bitch slappade precis mig själv i ansiktet så ingen annan behöver göra det. Jag lovar o skärpa mig! Som plåster på såren så tänkte jag att ni kanske ville se en liten video från gårdagens majja träning...? :) Hoppar utan stigbyglar hela träningen förutom sista rundan, as u can see, det är därför jag sitter som ett kackelJag vet inte om jag la upp filmen från förra majja träningen heller så här har ni den:

På söndag är det dressyrtävling...Inte överdrivet taggad med tanke på hur fruktansvärt dåligt det gick idag när jag försökte rida dressyr på banan...men men. Jag åker dit i alla fall så får vi se hur dåligt det går på en skala. Återkommer om det på lördag, men vi hörs innan det förfan. Jag ska blogga varje dag nu!!Dagen tidiga morgon-träning!!

I morse kl 8.00 hade jag hoppträning med Elin och Stefan på Sollna RK.

Stefan fortsatte jobbet vi håller på med i markarbetet, nämligen att ha full kontroll på Money, oavsett tempo. Både i går och i dag har det gått väldigt bra! Allt tragglande börjar verkligen ge resultat nu! Nu börjar han få en bra kännsla för hur han ska parrera när avstånden är konstigt, eller när Money vill springa ifrån honom i anridningen.
Mkt nöjd med Stefans insats i dag!

Elin, som har kommit lite längre än Stefan, tränade omhoppning. Men inte omhoppnings-svängar. I dag har vi nämligen tränat på att spurta på mellan hinder, utan att tappa kontrollen vid nästa.

När man rider på stora utebanor, måste man kunna lägga i 5:an utan att tappa allt inför kommande hinder. Ibland räcker det inte med att bara rida snäva svängar, utan man måste också kunna rida riktigt fort. Särskilt om det är mycket långa galoppsträckor. Låter väldigt enkelt, vilket det verkligen inte är. Att våga rida fort inne på en bana är en konst. Att dessutom våga hoppa i ett högre tempo är ännu svårare och kräver att man har full kontoll på sin häst så att man alltid vet att man får den tillbaka i kontroll igen! Lyckas man inte drar man lätt på sig en massa fel. Även hästarna måste lära sig att anpassa sig till ett högre tempo. Då krävs det plöttsligt att dom blir lite rappa i benen om dom ska komma över!

För Elins del gick träningen asbra i dag!! Om jag får vara lite spå-kärring och gudarna är på vår sida, så är jag övertygad pm att att Elin kommer hoppa åtminstonde  MSV:B på Nobel innan det är dax för hans pension! Jag kan inte säga när, men fortsätter dom att skynda långsamt, tror jag garanterat att hon kommer vara där innan hon slutar med honom. Över kommer han säkert utan större svårigheter!

Nu har jag satt det på pränt, så nu kan ingen komma och säga,

-Det där sa du ju inte, gud vad du drömmer!!

Vi får se om Saida får rätt den här ggn!!


SHIT!

vilken high-tech snubbe man har som blog mate :) tack jukkobi för att du har pimpat bloggen!
Jag red lite bommar i morse på Falstaff, som jag även ska starta i Strängnäs på söndag! Jag vet inte om jag har berättat det men Div3 laget behövde en till ryttare eftersom de har en skadad ponny och jag får inte vara med på TT eftersom jag har ridit Div1 med henne. Och det står en D-ponny i mitt stall som heter Falstaff som har gått jättemycket fälttävlan förut men vart omskolad till dressyrponny och har bara gått dressyr de senaste åren. Men i alla fall så tar jag med honom på söndag istället så har vi ett lag på fyra ryttare :) Jag har iiiiingen aaaaning om hur han kommer reagera men jag har hoppat honom hemma två gånger och han hoppar bra med mycket egen bjudning och tittar ingenting så det borde inte vara några större problem men man vet aldrig ;)
SEN MÅSTE jag berätta om hur jäkla förvånad jag blev när jag red TT i morse. Jag red dressyr själv o provade o göra skolorna åt alla håll o kanter o hon var jätte jätte fin :O och i galoppen då!!!! det gick o samla henne! jag har inte pressat henne på ett tag i dressyren men det jag har gjort verkar ha gett resultat för jevvlar i havet va hon gick bra idag!
då vet ni det också, nu ska jag sluta terra er med tråkiga inlägg :)
BAI BAI

Ibland går jag verkligen igång!

Det är inte så ofta man ser saker som är riktigt udda, och som man känner att det här måste jag verkligen ha. Men när jag ser det här, blir jag verkligen impad av att designen är så coolt och annorlunda, mot allt som har funnits i ridsporten förut. Skönt att även våran sport utvecklas lite gran!

På den här hemsidan hittade jag stövlarna jag verkligen vill ha!

Ni har säkert sett dom förr, men jag har inte vetat var man kan få tag på dom innan. Tror att Rolf-Göran B har tävlat med det här märket ganska länge!

 

Det är rättare sagt skorna och shortchaps som jag skulle vilja vara lycklig ägare till. Jäkligt coola, och dessutom verkar det praktiskt att inte behöva byta skor när man tävlar. man bara sliter av sig chapsen när man är klar!

 

Jag har alltid varit emot att tävla i shortchaps, men om det ser ut så här är det mer än OK!


Jag är dessutom inte mycket för stallskor heller, men dom här är faktiskt as-coola!

Endast 1,690 kr


Tillsamans med short-chapsen blir det ännu ballare! Undrar bara hur dom sitter ihop?? En förutsättninig för att man inte ska få ett psykbryt, är ju faktiskt att det sitter ihop, så det inte blir ett fult glapp mellan dojjan och skaftet! Det verkar också som dom blir tajtare runt vristen än en vanlig stövel. Det är jäkligt snyggt.

Endast 1,490 kr + skor 1,690 kr = 3,180 kr. Billigare än många stövlar!!Skulle nog helst vilja ha den bruna om man fick välja! Har alltid velat ha bruna stövlar, men aldrig kommit mig för att köpa några! Synd bara att dom är lite matta i lädret, (om man får va gnällig)

Konstigt! Paren ovan, kostar skor plus chaps 2,200kr. Kan ju inte stämma??


Verkar vara samma producent som gör Soft-Up stigbyglarna, som också är balla, och enligt dom som har dom, jävligt sköna att rida i!

Endast 1,950 kr/par


Något som dock är snäppet vassare, är att ha stigbyglarna som hakar på skorna, precis som man gör med ett par cykeltrampor!

Dessa kostar endast 2,700 kr/par, som hittat!! Vill ändå HAAAA!!


INGA STIGBYGLAR I HÅLFOTEN DÄR INTE, bara en sån sak!!

Ni som känner mig, vet att JUST DET, kan framkalla stor frustration hos mig!

 

Det här är en annan bra länk som jag inte varit på förut, måste granskas noga! Säkert gammal för er som kan hela webb-butiks-sortimentet baklänges i sömnen!Trilla av!

Det här var en kul liten manick! En sån skulle alla ha hemma!
Hittade videon på Hippson-TV.hola!

Har varit en total no-lifer idag. Åkte till stallet tidigt i morse, red två hästar, åkte hem och dog på soffan, sov hela dagen, åkte tillbaka till stallet och red min häst igen, åkte hem och satte mig vid datorn för att skriva om denna otroligt händelserika dag... Även fast jag inte går i skolan så blir jag så jävla slut av mina dagar. Dessutom har jag börjat träna också emot min egen vilja, så jag tvingar mig själv att göra 50 situps morgon och kväll, plus ett träningspass mitt på dagen me massa styrka o skit. Vill man rida fint så får man lida pin. Hatar by the way det där uttrycket...pin lixom, va e det för ord ?! Barna Hedenhös kan gärna få behålla sin gammelsvenska, vi har ett nytt språk nu, get over it.

Nu måste jag verkligen sova. Ska upp till stallet i morgon bitti igen vid 8 och rida två hästar, åka hem och dö på soffan, sova hela..........ANYWAYS, i think u know how i roll now.
Gonatti

Three fingers!!

Den här var as-bra! Har aldrig hört det förr, fast jag bott i USA i 10 år.
Kommer från en film jag just sappade förbi på TV.
Filmen är för övrigt "School of rock" och är
AS-SOPIG!!!Självklart inte ämnat åt någon, eller något speciellt!!
Tycker bara den är klockren om man inte vill peka finger åt någon offentligt!
Jätterolig sajt som jag hittade via fejjan!

Den heter www.bestofblocket.se/ och är full av sjuka sälj-annonser folk har satt in på blocket! Här är några exempel.Lite svårt att se vad det står i annonserna här på sidan, men gå själva in på sighten och kolla!
En del annonser är helt sjuka.
Ohai!!!

Tänkte inte köra värsta långa inlägget nu, måste käka middag (halv 1 på natten, inte att rekomendera) och sen ska jag unna mig själv lite sömn :)

Måste berätta lite kort om dagens träning. I dag öste Majja beröm över mig, blev så himla glad!
Vi hoppade hela träningen utan stigbyglar, därav hoppade vi också lågt vilket var ganska skönt :)
ALLA måste hoppa utan stigbyglar ibland, man rider så jävla bra då! och det blir också tydligt om man rider MED hästen eller sitter "ovanpå" hästen om ni förstår vad jag försöker säga. Det är verkligen jätte nyttigt!
Give it a try :)
Ett annat bra tips, ha alltid med er vattenflaska när det är typ 30 grader varm o ni ska försöka hoppträna. Jag hade inte druckit tillräckligt och fick nått jävla anfall när jag hade hoppat klart min sista runda. Först kunde ja inte andas, sen flimmrade det för ögonen o då trodde jag som vanligt att jag skulle dö haha, men konstigt nog så sitter jag här nu vid min förbenade laptop igen, så jag antar att jag inte dog DEN HÄR GÅNGEN HELLER :)
Det var faktiskt jäkligt obehagligt...

Kan också passa på att berätta att jag har anmält mig till mina två första LA, på meetinget i Vingåker om ungefär en månad :) Jag är astaggad och tycker det ska bli skitkul! Det är lite roliga bedömningar oxå, bed C och bed Fel Och Ut.

Har även anmält mig till min (och TTs) första dressyrtävling höhö...får se hur det går.
nu känner jag att jag inte riktigt har någon koll på vad jag skriver längre, TROR att lite sömn skulle sitta ganska bra.
Night people!late night snacker...

...sitter för tillfället o trycker i mig godis. laddar inför morgondagen som kommer bli awesome :D tittilottan var svullen i ett framben idag. ingen aning om vad det kan vara! longerade en kortis o hon visade ingen hälta över huvud taget så tog in henne, behandlade med kylgel o släppte ut henne. får se om det har gått över till i morgon, kan ju inte hålla på o oroa mig när hon inte har ont. dessutom så hade jag redan planerat att hon skulle vila idag och i morgon så det pajjar ingenting i mitt schema, så länge det inte blir värre..! En sak som jag har lärt mig redan utan att ha varit hästägare alltför länge är att inte hålla på o nojja över små grejjer. Alla hästar blir varma i nått ben ibland, lite svullna eller whatever men herregud vad ska man gå o deppa ner sig för? det går över! och blir det värre så får man ta det då men så länge hon inte har ont så fortsätter jag att vara uppmärksam på det men tänker inte gå omkring o oroa mig.

taggad hest

MEN.... nästa bild får LÄTT
kolla hennes.....tryne?
men hon kan va ganska söt ibland också :)
<3

bytt icon....

som ni kanske märkte så bytte jag min lilla vafan man nu ska kalla det för ett tag sedan.
Jakob fixade denhär till mig som jag tycker är asball

MEN jag ser ut som en (jag tänker inte nämna vad) så jag bytte till en där man inte ser mitt ansikte ;)
som jag tycker är SICK BORING så när jag får lust så ska jag göra en ny....vilket kan dröja ganska länge though ;)

RS here we come!!

i morgon ska jag,
och
tillYEAH BUDDY!!!

Vi ska alltså till strömsholm och kolla på tävlingarna där! Bland annat så är det Ponny allsvenskans Elit final som ska bli sjukt kul o se :D
nu ska jag ut till stallet igen o ge Tittilottan lite käk! blir ingen ridning, red inte i morse heller hon var så jävla trött av värmen så tänkte att NÄE då låter ja bli :) hon har fått stå inne hela dagen nu också medans jag har varit hemma. eftersom dom går ute dygnet runt så tänkte jag att nu fan måste hon få vila lite...Jag vet att Eva (stallägaren) inte gillar när jag lämnar henne inne men asså har man en tävlingshäst och ett tränings schema som ska följas så funkar det inte o komma till stallet och hästen är helt död av värmeslag och har säkert sprungit runt med polarna i hagen hela natten också, så att man måste ställa in ridpasset lixom. Det är ju endå jag som åker fram o tillbax o fram o tillbax till stallet för att fodra och släppa in och ut så Eva behöver ju inte göra någonting. Men hon är så himla gullig så jag hoppas att hon förstår att man inte kan ha en tävlingsponny på lösdrift, men det gör hon nog så länge jag löser det själv...jag hoppas att jag kan fortsätta göra så att jag lämnar henne inne efter att jag har ridit på morgonen och släpper ut henne på eftermiddagen igen när jag kommer tillbaka, så slipper lottan bli så död.

the guest-blogger is hittad!!!!

nu e jag här igen :)))))))
försökte hitta en ursäkt till att jag inte har bloggat men kom fram till att jag bara är för lat helt enkelt så ska ta mig själv i min none existing krage och börja blogga varje dag igen :)
hittade lite bilder på mig och TT som en fotograf tog på tävlingen i Nyby-Torshälla!
här är några bilder från LCn:
(omhoppning) lyckades få till en sjukt bra väg o hoppade snett som fan på detdär räcket o sparade massa tid!
Prisutdelning
några bilder från LBn:
Glad vinnare av Mountain Horse Ponny Cup kval omg1 :)

Hjäääälp......

........min "guest-blogger"has disappered! Gone up in smoke.Den som hittar henne kan vinna en....Just det, EN PONGISBOLL!!!
Förutom Ida förstås för hon har vunnit så många redan!

Nu har den äntligen kommit!!

Det här har vi ju väntat på jättelänge!! Kommer ni ihåg att jag tippsade om alla finurligheter man kan finna på Arlas mjölkbaksidor?? Det här gott folk, är framtidens underhållning, -Trust me!!!

Nu har dom överträffat sig själva måste jag nog säga!

Först kom den här versionen, vilket inte kändes riktigt tillfredställande.
Men sommaren känns ändå som den  har fått en viss mening!
Inga mer sysslolösa kvällar sommaren 2011,Veckan efter kom det som den senaste överaskningen faktiskt.

-Snacka om cliff-hanger!!

Nu finns det faktiskt hopp om livet skulle man kunna säga!Men i dagarna kom den äntligen! Versionen och uppgraderingen som har dröjt så länge.
Själv ringde jag och avbokade min nya I-pad med en gång.
-Who needs one now folks??

-Nu ska här byggas!För att ligga steget före,
vad gäller den här senaste enorma trenden,

(typ vara något av en ground-breaker)

har jag tänkt att jag ska färglägga mina.
Vet däremot inte riktigt vilken typ av färg som görs sig bäst??
Skulle därför behöva lite guidance.
Ska jag använda fingerfärg eller vanliga pastell-kritor??

Vad tycker ni. Hur ska ni göra??
Nu är det bara att ringa, så kan vi leka bondgård!PS: Återkommer med dom färdiga modellerna. Vem vet om ni har tur kanske ni till och med kan få se dom i färg. Ska bara kontakta några "cyber-buddies" på KTH först. Man vill ju verkligen inte att det här bygget ska haverera p.g.a "randome" förberedelser. 

-See you in cyber-techno-universe,
peace out brothas an sistas!

ettor och nollor, you know what I mean!!

Fortfarande brist på ideer!

Eftersom jag inte har så mycket att komma med så får vi ta och använda fantasin, därför blir det ett nytt inlägg under kategorin

-Saker ni inte vet om mig

När jag bodde i USA hade jag två papegojjor!
En "Svarthövdad Kite" Som hette Lester. (nedan)
Honom fick jag från en fågelaffär i Hollywood. Lester hade varit hos en familj som just hade fått barn. För att inte störa barnet hade man placerat Lester i en garderob.
Kanske inte helt optimalt för en papegojja som är ett djur, och som till att börja med lever i flock och behöver extremt mycket ytor att röra sig på! Lester var otroligt skygg och skrämd, och gick inte att komma nära. Men världens goaste och jag var fullkommligt as-kär i honom!För att han skulle rehabiliteras lite snabbare och lättare, bygde jag en stor ställning åt honom så att han skulle kunna röra sig fritt för att komma över sin klaustrofobi. Han blev mycket lugnare, men blev aldrig så pass tam så att jag kunde få honom att sätta sig på min hand. Observera att buren är modell STOR till en mycket större fågel än Lester, så ställningen var säkert 2.5 meter lång i sin helhet!!Det roliga var att jag hade varit i djuraffären ca 20 ggr för att se om jag kunde få honom lite tamare. Jag gjorde inga direkta framsteg med honom, men blev så fäst vid honom att jag inte tänkte ge upp. Hela tiden satt han bara i ett hörn av buren utan att varken röra sig eller yttra ett enda ljud, TILLS JAG TOG HEM HONOM.

Första morgonen väcktes jag med ett ryck av något som lät som ett jättehögt brandalarm! Det var min nya kära fågel Lester, som för första gången, formligen skrek av glädjen att vara borta från garderober och djuraffärer!

Om någon har hört en papegojja skrika för full hals vet ni vad dom är kapabla till! För mig var det en fullkommlig överaskning att en så liten fågel kunde gasta så fruktansvärt högt! Problemet löstes, som man gör med alla fåglar, genom att jag fick täcka buren med en handduk tills det var dax att gå upp på morgonen. Vad jag inte visste var att papegojjor kallar på sin flock när solen går upp, vilket alla vet oftast är tidigare än man själv känner för att bli väckt. Han lärde sig aldrig att tala eftersom han mest var koncentrerad på att man inte skulle komma för nära honom, men med tiden visade det sig att han var fenomenal på att vissla. han hade säkert 20 olika slingor som han varierade beroende på humör. Han lät lite som en blandning mellan en näktergal och en avancerad beatbox. Ascoolt att lära sig dom olika ljuden när man bor så nära en papegojja. Han var helt enkelt fantastisk att ha omkring sig, även om jag inte är helt övertygad om att kännslorna var riktigt lika översvallande från hans sida.Han fick även en stor pinne vid köksfönstret så att han kunde vara med när man var i köket och pysslade. Där hade han fri utsikt över Hollywood och dom vilda papegojj-flockarna som flyger runt i Los Angeles. Lester var verkligen världens snällaste pippi och skulle aldrig få för sig att bitas, även när jag trängde mig på honom för att få honom att vänja sig vid mina händet, vilket aldrig riktigt lyckades!För att han inte skulle känna sig så ensam införskaffades en till papegojja. Nämligen en hona av en annan ras, som jag döpte till "Celeste." (Världens minsta papegojj-ras!)

Celeste var bara en lite bebis när jag fick hem henne, så till skilnad från Lester, blev hon VÄRLDENS TAMASTE!!! Hon tyckte att jag var det ABSOLUT BÄSTA i hela världen sedan dom uppfann solrosfrön, vilket gjorde att det nästan var omöjlig att få henne att kliva av mig när hon väl sett mig. Till sklillnadd från Lester var hon inte vingklippt eftersom jag junde plocka upp henne utan problem. Det här innebar att hon, så fort jag öppnade ytterdörren hemma, flög på mig som en scudd-misil. Sedan satt hon som klistrad på min axel hela kvällen oavsett vad jag gjorde. (Hon var till och med med mig när jag duschade!)

Väl på plats brukade hon kliva runt halsen på mig och städa lite i mitt hår, öron eller skäggstubb. Det var tydligen väldigt mycket som behövde göras, för hon kunde hålla på att möblera om i mitt ansikte i timmar! På den tiden hade jag lite längre hår än vad jag har nu, så när hon ansåg att hon hade städat klart, och började bli trött, kröp hon upp i nacken och bäddade in sig med hår för att sedan ta sig en lur. När hon var färdigvilad brukade hon kika ut under håret för att kolla läget, ungefär som man gör när man kollar ut genom gardinerna för att se vad det är för väder.

Dessvärre fick Celeste, på grund av att hon flög fritt, i sig målarfärg från någon list och blev sjuk. Efter många veterinärbesök var jag tvungen att ta bort henne, och jag kan meddela att det spelar ingen roll om man tar bort en häst på 650kg och 1.78, eller världens minsta papegojja vid namn Celeste. DET ÄR EXAKT LIKA JÄVLIGT!!!
Kommer aldrig mer få, varken en sån häst eller en såna gullig pippisar.

När jag flyttade till San Fransisco för att plugga hittade jag en familj som hade en jättestor bur med flera papegojjor i sin trädgård. Eftersom Lester inte var fullkommligt nöjd med enbart mänskligt sälskap, bestämde jag mig för att han skulle få flytta dit i hopp om att få ett drägligare liv. Där skulle han kanske kunna bonda med likasinnade. Så vitt jag vet bor han fortfarande kvar där och trivs med livet.

SAKNAR BÅDA MINA PIPPIFÅGLAR LIKA MYCKET.
FUNDERAR NÄSTAN PÅ OM MAN SKULLE SKAFFA SIG EN TILL!
VI FÅR SE HELT NKELT!
Så här mysigt kan det vara ibland!!


Hade verkligen ingenting att säga i dag, så jag la ut en bild när jag och en kompis var och red cowboy-hästar på stranden utanför San Francisco i stället! Det är ju självklart jag längst bak som spejar efter kameran.
Jävla linslus!!RSS 2.0