Här kommer några bilder på resultatet!


Det här är bara en av flera ideer på hur kavajen kan se ut!
Kavajen är blodröd, och inte rosa som det ser ut på bilderna!!

Skulle gärna vilja höra vad ni tycker! Kommentera gärna.
Tänk dock på att detta är bara ett prov och inte ett färdigt plagg!
Stilstudie för er som fortfarande inte har fattat hur det ska se ut!


Glöm allt ni har blivit lärda på ridskolor, träningskurser
och diverse proffsträningar eller cliniques!
Den här animatören har verkligen fattat vad det handlar om!

SE OCH LÄR GOTT FOLK!!

Det enda ni behöver är ett Wendy hästspel.Lägger även in en liten träningsfilm som är mycket nyttig att titta på!
Finns ett ganska bra hoppkapitel på mitten vid ca 3 minuters-markeringen.
Kan vara bra att titta på flera ggr så att ni verkligen får in den rätta hopp-tekniken!

Kapitel 1: Bli med föl. ca i början
Kapitel 2: Hoppa in ditt nyfödda föl. ca 0.40 sek in i filmen.
Kapitel 3: Hoppning och den perfekta hoppsitsen. ca 3 min in i filmen.
Kapitel 4: Hantera yngre och svagare tjejer i stallet. ca 4 min in i filmen.
Kapitel 5: Vad för hästen när den är ensam i stallet? ca 5.20 min in i filmen.

Det finns även andra bra tävling-träningsfilmer från samma producent!LYCKA TILL SÅ MYCKET MED TRÄNINGEN ALLIHOPA!!I samarbete med Ridsportförbundet.

listen up y'all

innan jag uppdaterar er om dagens tävling, som för övrigt gick över förväntan, så ville jag ta upp det som Jakob precis bloggade om. Jag tycker det var bra att han tog upp det, och jag håller med honom till 100%. men jag tänkte att ni skulle få höra min version av det hela.
Det var precis som Jakob sa förra helgen, jag vart skit skraj efter krashen på träningen och funderade flera gånger på att strunta helt i tävlingen innan vi beslöt oss för att i alla fall åka dit. så jag kom dit med en dålig inställning, totalt otaggad, rädd och med TT som tydligen också hade krashen kvar i bakhuvudet, vilket är fullt förståligt. Shit happens. jag stoppade ut mig på 2:an. men vet ni vad, jag ska vara helt ärlig nu och jag försökte se något positivt i det hela och kom fram till att nu äntligen kanske inte bara jag fick mig en tankeställare utan också alla som snackar så mycket om att min ponny går o vinner allting åt mig. som Jakob sa, bakom varje bra runda ligger bra ridning. med detta vill jag verkligen inte säga att jag är nån jävla champion men jag vill att ni ska veta att jag kämpar också för att det ska gå bra, precis som du och alla andra gör, det kommer inte automatiskt för någon.
Nu har både ni men framförallt jag kvitto på att hon faktiskt inte går av sig själv. när jag backar av och inte rider som jag ska så stannar hon.
ibland måste man backa bandet för att hitta tillbaka till den vanliga känslan. hoppade (som jakob sa) LD+ - LC dagen innan Mountain Horse Cup kvalet för både min och TTs skull, så att vi skulle kunna få känna att allt var sådär okomplicerat som det brukar vara, och så att jag kunde få tillbaka min jävlar anama. om jag är övertygad så skulle TT gå genom eld med mig.
LD+ Vinsthade en bra runda i LCn men för mkt yttertygel i en snäv sväng så hon hann inte riktigt se hindret. detta hade ingenting med krashen på Majja träningen eller utvägringen att göra, bara det att jag är så rädd att hon ska sladda i svängarna så att jag glömde bort mig och hade för mkt fokus på yttersidan och glömde visa henne hindret. my bad ;)


Sen har vi dagens tävlingar... känns som att vi är tillbaka till gamla vanliga carro & TT igen :) klart vi kommer få motgångar igen men just nu tänker jag bara vara glad över två vinster idag och en riktigt bra känsla!! :)
LC (förklass) VinstLB Mountain Horse Ponny Cup(stilhoppning). 52 stilpoäng -2p för nedslaget så slutade på 50 p och vann endå!


sådär ja, nu har vi tagit oss runt en LB igen utan några som helst problem förutom ett litet skit pet. feels like we're back on the road! TT ska få en välförtjänt vila från både Majja träningar och tävlingar i två veckor nu. men vi tragglar på hemma med dressyren. o chillar i våra fina skogar o grejer så blir det skit bra :D


Vill bara tacka för all........

.......glada tillrop! Jag blir lika lycklig och glad varje gång! Tack Amanda "teamnyman" för dina snälla kommentarer! (Hon sa att mina inlägg var välskrivna!) Jag har inte betalat henne eller nåt!! Amanda själv, är för övrigt en MYCKET bättre skribent än vad jag någonsin kommer att bli! (asroliga inlägg, lika, om inte ännu mer sjuk i huvudet än jag!!) Det gör att uppskattningen blir så mycket mer värd. Jag blir så glad att ni läser våra inlägg.

Vet dessvärre inte om det beror på att ni är ovanligt mogna, eller om det är jag som är ovanligt omogen! Gillar trotts allt det första bättre, även om även det, antyder en viss avsaknad av mognad hos en av författarna på denna blogg!!!

Hmm, blev ofördelaktigt för mig hur jag än vände på det !!
??

Ville självklart inte att mitt inlägg skulle uppfattas som gnäll eller kritik på något sätt, bara så att alla förstår det. Tvärt om, alla gör ett jättebra jobb, och helgen har varit ovanligt fruktsam!

Ida fick en placeirngElin fick en placeringCarro lyckades i sitt första kval till MH Cup


(orkar inte se fler bilder på ungen i dag!!!)

och Amandas ponny börjar FANIMEJ se ut som Tottilas!
Hörde jag SM-sattsning i dressyr?? Hoppas bara inte att jag hörde fel!
Jag har nämligen börjat snickra på banderollerna redan, bara så du vet ;-)
Vi kommer och hejjar, det fattar du va??
Själv ska jag sitta i V.I.P-tältet och skråla och bära mig åt,
samtidigt som jag pekar på Amanda, -Henne känner jag!!!!Nu ska ni bara se till att få tillbaka den där avhoppade Nymans-medlemmen Julia från DK


så kan ni snart starta ett eget OS-lag till London 2012


Ni kan knappast begära mer av er själva!!!! Nu när man är omgiven av så många duktiga och ambitiösa ryttare nästan hela tiden, borde man ju nästan lära sig rida själv av bara farten!

Har själv planerat att jag ska debutera snart faktiskt.
Har anmält mig till (DALMÅLS-CUPPEN +40are,) i slutet på sommaren!
Ska bara se till att få ut den där jäkla kvisten ur håret på något sätt.
TIPS någon??

Och var fan har jag nu gjort av min nyckelharpa???Nu får det vara nog för i dag! Natti Natti,
eller som Niclas Wahlgren sa i ett matlagningsprogram en gång.

SKÖN FRUKT!!

Vad fan han nu menar med det???

OK, Då var det dax igen!!!

I dag har jag ochoch Carros mamma Kristinavarit på tävling igen!

Vi var som vanligt långt åt fanders eftersom det inte finns så mycket regionala tävlingar i Stockholmsdistriktet som är bra att åka på, så denna helg hamnade vi på


Regional tävling, med kval iSom ni kanske vet hade Carro en jävligt dålig helg förra veckan när vi var och skulle hoppa Alsvenskan Div.1 i Surahammar.

Bara några dagar innan hade Carro kraschat ganska rejält i en stor trippelbarr på träning, så både hon och hästen hade fått sig en lite oförtjänt tankeställare! En sådan där tråkig händelse som dom flesta, någon gång varit med om! Det kan vara nyttig erfarenhetsmässigt, men kanske mindre välkommet ur självförtroende-synpunkt, i alla fall om planen är att debutera L:A på nästa tävling! Det här var i alla fall förutsättningarna dagarna innan debuten i L:A.

Summan av kardemumman var, att Vi åkte iväg till Allsvenskan med detta i bakhuvudet och den planerade debuten. Framridningen till L:B+ gick OK men Carro var inte riktigt lika taggad som hon brukar, och TT var ungefär på samma våglängd.
Väl inne på banan visade TT inte lika stort självförtroende som hon brukar, med all rätt!

Carro blev osäker och något passiv i sin ridning vilket resulterade i att det blev två stop på en oxer! Stämningen var inte på top skulle man kunna säga, så nu var det dax att ta fram plan B. Efter lite överläggande beslöt vi oss för att skjuta upp debuten i L:A och bege oss hemåt i stället.

Upplägg och planer omarbetades snabbt för att "mota Olle i grind," så härom dagen bestämde vi att TT och Carro skulle få backa ett steg för att bygga upp självförtroende, för sig själva och varandra igen. Således efter -anmäldes det lite snabbt till en lokal L:D - L:C på Mälarhöjden. Planen var att klasserna på lördagen skulle skulle fungera som framhoppnings till (sön)-dagens start i "Mountain Horse Cup-kvalet," som är den cup Carro planerat att försöla kvala in till denna säsong. Det här innebar att dom skulle hoppa 4 klasser på 2 dagar, L:D-L:C samt L:C-L:B! Kan tyckas mycket, men det hela var mycket väl planerat och vi hade gått igenom upplägget noga innan vi satte planen i verket.

Det hela lyckades bättre än vad vi hoppats på. Gårdagen slutade med en blå-gul rosett i första klassen och ett fånigt litet stop i andra klassen på grund av lite nerver och soppig ridning på det hindret. Helt Carros eget fel, enligt henne själv, och hade inget med veckans krasch att göra. Utgångsläget för söndagen var bättre än vi hoppats på, och i dag......

............HADE VI I ALLA FALL TUR MED VÄDRET!

Carro fär själv uppdatera er om hur det har gått i dag, det var bara bakgrunden jag ville blogga om!!! Kontinuitet och jämna resultat kommer ofta inte utan viss eftertanke från inblandade!

Vad jag egentligen ville komma till med detta inlägg är att det ligger mycket planering och arbete bakom varje lyckad runda på tävlig. God planering, samt självförtroende och försök till självinsikt i det man gör, är en förutsättning för att man ska kunna vara nöjd efter dagens slut. Har man gjort sitt yttersta för att öka oddsen för sig själv och sin häst, kan man i alla fall känna att man har tagit sig själv och sitt sportutövande på allvar! (Alla rider dock inte för att tävla, men om det är det man gör krävs det att man tänker till ibland.)

Jag vet att alla ni som läser detta gör ert bästa och lägger ner enormt mycket mer tid än dom flesta som tävlar inom någon sport. Jag vill i alla fall påminna er (nästan uteslutande tjejer) att ni faktiskt är sport-utövare på tävlingsnivå. Precis som vilken jäkla kille som helst, som spelar fotboll eller hockey eller vad det nu kan tänkas vara. Min erfarenhet är att tjejer är dåliga på att se sin ridning som en sport, vilket det faktiskt är. Som kille inom ridsporten har jag själv varit utsatt för samma fördommar, men för mig har det varit lite lättare eftersom jag är, "JUST KILLE!"

Tro på er själva för ni är bra på det ni gör, och ni ÄR faktiskt idrotts(män)!

- Med tanke på inläggets budskap får jag väl be om ursäkt för ovanstående uttryck, men det heter faktiskt så!
Ordet idrottskvinna i all ära, men det gör på något sätt att ni tjejer även här ska särskiljas från övriga idrottsmän, vilket jag personligen inte köper!!!


Det var dagens moralkaka från Naturhistoriska Riksmuset.
"monter A6" Förhistoriska arter

Var på tävling på Lejondal i fredags med min Kompis Helene.

Framridningen gick jättebra, men inne på banan tog bensinen slut lite gran.
I övrigt en mycket bra runda!!


Känns inte riktigt som kameran håller modern kvalite!!! Fotografen verkar också en aning på lyset??


För er som inte var med på den gammla goda tiden!

Så här såg det ut när jag var i er ålder och vi åkte till Scandinavium i Göterborg. Det var våran motsvarighet till Globen-tävlingarna för 100 år sedan. Tror fan inte ens att Globen var byggd när jag var i er ålder??
SKRÄMMANDE när man tänker på det.

Det som känns skönt att veta, är att samma sak kommer att hända under er livstid!! Vänta bara några år ska ni få se.


(Någon av er med skraltig röst - 31 år gammal)

- Oj oj oj, jag kommer ihåg när jag var tonåring och det fans någonting här som hette
Skansen.
Det var liksom en stor park där dom hade en massa utdöda djur, ni vet såna som fanns när jag var liten?!?!
Kommer du ihåg dom där bilderna du har sett i din skol-Ipad, på t.e.x en sån där ELEFANT??
Vi hade även såna där stora gröna pinnar som vi källade för träd!!!

INTE? - Då tycker jag att du ska börja göra din läxor lite bättre skitunge!!

- Hmm, fast det här cyber-köpcentret är ju också ganska trevligt. Det är så skönt nu för tiden att dom
teleporterar hem matvarorna till lägenheten, så man inte behöver bära upp dom från högfrekvens-scooter-mobil!

Ja jag vet att jag är en dinosaurie, men ni kommer själva få en monter bredvid min på Naturhistoriska Muset, om ni bara härdar ut ett par år!!!

Vad jag ville säga med det här inlägget var,
- det har funnits mycket framgånsrika kvinnliga ryttare före!
Här är t.e.x en, Liz Edgar!
På sin tid var hon nog ännu mer framgångsrik än vad M.Baryard har hunnit bli.

Vill bara att ni ska få lite perspektiv på skiten, det har funnits en tid före Iphone4!


Hälsningar Stalltrollet

EN BILD SÄGER MER ÄN ......ATT JAG INTE ORKAR SKRIVA!!!BLäääää


Taggar...

...inför tävling i morgon :) Blir som sagt två uppvärmningsklasser inför "Moutain Horse Cup" kvalet på söndag!
Red lite dressyr på TT i morse, gick ganska okej faktiskt ;)
Åkte sedan till lidingö för att träffa några gamla kompisar som skulle hoppa i hoppspecialen, på ridskolan stockby där jag lärde mig rida! Någonstans på vägen lyckades nått kryp bita mig på armen, så nu ser det ut som jag har böldpest typ, men det tar vi inget extra för :) Efter lidingö besöket och böldpest incidenten åkte jag tillbaka till stallet för att kvällsfodra och passade även på att lassa in alla grejer i bilen, samt fylla hönätet i trailern så vi slipper gå upp så jäkla tidigt i morgon bitti :) Vi behöver inte åka från stallet förrän kvart över 7 i morgon. Typ längsta sovmorgonen vi har fått ever!

Hoppas tittilottan taggar nu för i morgon ska vi ha så jäkla kul :D

Jag är i alla fall taggad till tusen, as u can see:
sitter för tillfället....

...och skrattar arslet av mig åt jakobs senaste inlägg :) jag kan helt ärligt skratta i timmar åt vissa grejer som han säger! VAR FÅR DU ALLT IFRÅN männska?
hoppade lite i morse på skrutteluttan eller Kludden kanske man ska börja kalla henne nu då med tanke på hur rätt jakob har i sitt senaste inlägg! anyways, det gick bra o hoppa. hoppade jättelågt och bara övade på att lägga henne nära och lägga henne stort "med flit" lixom att jag kunde bestämma när jag ville lägga henne var. det gick jättebra!
åkte ut och longerade henne på eftermiddagen. upptäckte idag att min ponny tyvärr är värdelös att longera. jag vart så arg så jag var tvungen att ta ett djupt andetag, lugnt och försiktigt ta in henne i stallet igen o skita i o fortsätta longera. HÄSTEN KAN INTE SAKTA AV. jag PRRRROOOO-ade och HOOOO-ade i EN KVART innan hon saktade av från trav till skritt, och det var inte så att hon fattade efter en kvart utan tillslut fick jag lina in henne även fast hon travade av bara farten. tillslut travade hon runt på en 1m volt runt mig och DÅ fattade hon att hon hade travat färdigt. så, somsagt fick jag gå in med henne igen innan jag fick psykbryt. hade inte käkat nått på hela dagen, INGEN BRA IDE. när man inte äter så blir man arg även om man inte vill det. och man ska inte hantera sin häst när man är arg så då är det bättre att avbryta o ställa in den i boxen, ge den lite godis o låssas att allt är frid och fröjd och sen gå iväg o sparka in en dörr nånstans istället :)
i know the feeling kissen, i know the feeling...

Ord vi älskar som inte finnas!!

Nej inte gegga!


och inte kladda!


eller grisa!

(Men hur jävla sööööt får man vara?? Ska aldrig äta bacon mer, jag lovar!!!)
Är det någon gång man blir PUSS-sjuk så är det väl av en sån här!

Det är inte heller kleta eller klaffsa!UTAN KLUDDA!!!

Finns det ett ord somm ligger bättre i munnen än KLUDDA??
Ni hör ju själva, det säger ju verkligen allt!

Sluta KLUDDA! Gud vad du håller på att KLUDDAR!
Men, kom inte här och KLUDDA!!


Världens mest användbara ord helt enkelt. Jag får bara inte nog. Det GÅR helt enkelt inte att missförstå.

D.M.Å
Departementet för Meningslösa Åsikter


när jag inte trodde att omklädningsrummet i stallet kunde bli mer tattigt...

SÅ SPRINGER DET EN RÅTTA ÖVER GOLVET. USCH JAG SKA ALDRIG MER GÅ IN DÄR!!! /en förtvivlad caroline...

Paniiiiik.........
Ska jobba på lördag och kan antagligen inte åka med på tävling till Mälarhöjden!
Fan vad fånig man är, det är ju inte ens jag som ska tävla, men det är fan så mycket roligare att vara på tävling än att stå och hålla lektioner en hel lördag!!! Har jag tur kanske jag kan få ledigt.

- VEM FAN FÖRSÖKER JAG LURA NU KAN MAN UNDRA??Gud vad bilderna matchar, man är ju ett geni!!!!
Man kanske ska börja rita serier istället för att göra kavajer??

MÅSTE HA

detta händer inte ofta....vid närmare eftertanke så händer det hela tiden men i alla fall...
jag såg precis den här på Charlies Häst & Hund

HUR MATCHIGT ÄR INTE DET MED MIN HJÄLM LIXOM??!
Ska flörta lite med mamma så får vi se vart det leder höhö

klirr i kassan!!!

Eller tvärtom kanske man ska säga, klirr i pryl lådan, OUCH i kassan.
Har varit på Anderssons Häst & Hund idag med mami och inhandlat lite prylar. Viktiga prylar dock...
lite Chevinal:
Den ENDA FLUGSPRAYEN SOM FAKTISKT FUNGERAR:
Lite kylgel:
och lite HOOF OIL till TTs nyskodda fötter!
och TT ville ha denhär så hon fick den:
Vid närmare eftertanke så såg den inte ut sådär men nästan :)
Åkte också förbi grangården o köpte lite krafft för att sen bege oss ut till TT för andra gången idag. Hon vilade i morse och fick vila på kvällen också så åkte bara dit och fodrade och borstade.
Är nu anmäld till båda tävlingarna i helgen. :) Hoppar LD+5 och LC på lördagen som uppvärmning till
Mountain Horse cup kvalet på söndagen. Spänningen stiger... ;)
Ska ladda ner Pay it forward nu o kolla på den i sängen innan jag ska unna mig själv lite sömn för en gångs skull innan jag ser ut som en vandrande död.

jag är ledsen att behöva säga det men det är tyvärr sådär ungefär man ser ut när man inte sover...om man får överdriva...lite....:)

Vill bara säga att vi blir så himla glad...........

..............över era kommentarer! Dom är inte så många, och det kan tidvis vara långt mellan gångerna. Men när dom kommer är dom oftast mycket snälla och possitiva.


Nu får du också blogga lite mer Jakob. Carro är duktig och skriver men vi saknar dina inlägg lite ;)får inte nog av er blogg alltså!!! :D

jag gillare!!!! kombinationen av er båda asså ;) keep doing what you're doing cause you're doing it great :D

))-------------------------------------------------------------------------------------((

Visserligen kommer mer än 50% från Ida på "Team Nyman" men det värmer lika mycket för det!!

Måste bara dela med mig av ett annat jättefint meddlelande jag fick på Facebook, från en av mina bästa elever på Stockby.

Hej Jakob!
Du måste komma och hälsa på snart jag håller på att längta ihjäl mig på dina tips och råd!!
Jag saknar dig jätte mycket!!!


Det där är verkligen något man blir riktigt glad av!! Tack snälla (.........) jag saknar er jättemycket också!Mellan varven har vi faktiskt ganska många träffar på vår blogg. Vore kul att veta vem ni är som läser det vi skriver. Jag har ingen aning om vilka ni är! Vore kul med lite fler kommentarer. Både possitiv och negativ kritik kan vara bra. Då får vi en kännsla för vad ni vill att vi ska skriva om!!!


ville bara tala om att...

Jakob är allt förutom en kratta på att sy!!!! ggrrrr inte säga så om sig själv!! han sa att han hade slängt ihop en "prov kavaj" till tävlingen i söndags så tar han fram den o den e sket snygg!!! de svarta detaljerna som ni såg på bilden i hans nyaste inlägg var dock inte ditsatta ännu så kan tänka mig att den är ännu mer bisarrt snygg nu... we'll see :)

Nu är den äntligen klar!!!

Jag är väldigt nöjd, även om jag var tvungen att sätta ihop den själv. Ser ut som någon har häftat ihop skiten med en bultpistol, men som jag sa så är det bara ett prov för att se hur det slutgiltiga resultatet skulle bli. En annan bra sak är att det är ju ingen som ska titta på den ppå nära håll!

Kavajen är faktiskt sydd efter Carros mått, men när vi provade den på sista tävlingen var den för trång under västen. Jag får hitta någon annan som kan rida i den som den passar lite bättre!

Så här blev den i alla fall...................HA HA, - NI TRODDE VÄL INTE ATT JAG SKULLE AVSLÖJA EXAKT HUR DEN SER UT!

När jag hittar någon som kan tävla i den ska jag ta bilder när den sitter på. Hade hoppats att carro skulle kunna bära den på "Mountain Horse Cup,"  men eftersom jag har tummen mitt i handen och syr som en jävla kratta gick det inte riktigt enligt planerna.

Måste hitta någon som har kontakter inom klädindustrin tror jag.


Nu ska jag avslöja en sak.....

........För ett tag sedan skrev jag att jag höll på med en hemlis som jag skulle avslöja senare! Har letat efter inlägget men kommer inte ihåg var jag skrev det bara. Nåväl, spelar kanske ingen större roll antar jag?

Nu är det väl senare skulle jag tro, så jag tänkte jag kunde avslöja lite till!

Jag har funderat länge på varför allt mode ändrar sig i ridsporten, utom en enda sak som nästan ingen har "tafsat på!" Vad är det då jag tänker på kan man undra?? Inte är det hjälmar eller ridstövlar i alla fall. Dom går, nu för tiden, att få i alla möjliga och omöjliga varianter. Med färg utan färg, med ormskinns-imitation eller glitter och bling-bling.

Själv har jag ridit omkring hela vintern i en hjälm med öron-lappar! AS-FUL, men ack så underbart skön! Tror egentligen att det är en skidhjälm faktiskt. Enda nackdelen är att alla gånger jag fått hjälp av någon på backen, har informationen helt gått förlorad, för man hör inte ett skit i den. Men det är fantastiskt när man är ut och  det snöar horisontellt! Dessvärre hade jag det otroligt dåliga omdömet att använda hjälmen i vintras när jag red en häst ute på Runsten.

Typ en sådan här, ni kan ju tänka er själva!!


För er som inte vet, så är Runsten inte något bondstall där alla rider runt på gamla travare i scooter-overal. Eller, låt mig uttrycka mig så här! - Jag fick inte direkt några ny bästisar där ute, när jag skumpade runt i min fula skidhjälm, som en femåring på sin första tur i barnbacken!


-Hur svårt kan det vara att skriva ett inlägg,
utan att flyta ut i något helt annat,
än det man först planerade att skriva om???

Var det någon som sa "side-tracked!!"
Eler hörde jag ADHD?

Snacka om att tappa tråden! Vad var det jag skulle skriva om nu igen?? Just det Ridmode!

Jag har i alla fall hittat en lite nisch som jag tycker behöver lite förnyelse, och jag tänkte att jag  skulle bidra!!
Dessvärre har jag varit i den här situationen förut. Man kommer på värstaste, bästaste, braigaste iden, och det är precis vad jag har gjort nu. -Tycker jag i alla fall. Varje gång det händer är det dessvärre alltid någon annan som har tänkt ut exakt samma ide, fast lite tidigare. Misstänker att det är så den här gången också, men jag tänker testa i alla fall.

Jag håller på att designa en tävlingskavaj! -Låter galet, jag vet!
Första prototypen är i alla fall nästan klar! Har bara några detaljer kvar sen ska ni få se resultatet! Det fiffiga är att kavajen kan ändras nästan i det oändliga utan att man ändrar på designen så mycket!

Nu tänker jag inte avslöja så mycket mer om den saken. Ni kommer snart att få se den, det lovar jag!

I helgen blir det mer tävling. På Lördag är det tävling på Mälarhöjdens platå.


Vet inte varför jag la in den här meningslösa bilden?
Fast det blev lite färgladare i alla fall!!!

Brukar vara bra tävlingar där! Om inte annat är det jäkligt fint där uppe med utsikt över Stockholm. Stor bra bana har dom också. Jobbar ju på lördagar, men ska verkligen försöka komma iväg dit för både Amanda, Ida, Elin och Carro ska tävla där. Det är om alla kommer iväg vill säga.
På Söndag är det första Mountain Horse cup kvalet för Carro. Det går av stapeln i Nyby-Torshälla, var det nu ligger. Tyvärr är det nog bara Carro som ska dit, för bara hon och Amanda tävlar i det distriktet.

Nu har jag skrivit så mycket så ni har väl alla somnat på era tangentbord. Själv ska jag hoppa i säng innan jag gör det själv.

Natti natti


How i love roslagsbanan....

NAAAAT.... :P sitter på skiten för tillfället. å väg hem från dagens första stallbesök. Ska tillbaka ikväll. jag tänker inte berätta vad jag gjorde idag för då kommer ni somna. Red i skogen, upp o ner för kullar o runt träd typ. Men va fan, nu berättade jag ju ändå...VAKNA NU. Ja har pratat färdigt om skogen, jag svär på Gud o alla hans mostrar eller vad det nu är man säger. Bygde upp lite små hinder också så jag kan hoppa lite mer i veckan. Det är väll fördelen att det bara står tre andra hästar i stallet. Ingen bryr sig om jag lämnar hinder på banan ;) Sedan måste jag bara säga en till meningslös grej innan jag slutar. Jakob sa en grej i bilen när vi var på väg hem från tävlingen. Det var inte ens kul egentligen, men jag skrattar så hysteriskt varje gång jag tänker på det så ja inte kan andas. Då vet ni det också! Ha en trevlig dag everybody! /Carro

nya tag

Jag vet inte om jag berättade att jag o TT landade mitt i en trippelbarr i onsdags på Majja träningen. Bakbommen gick till o med av på mitten. Hon gjorde sig inte illa dock men mitt självförtroende fick sig en törn och TT vet inte var hon har mig när jag blir osäker.

Efter att dom andra tjejerna i gruppen hade fått hoppa trippelbarren med hjälpbommar så tog Majja bort dom åt mig plus att hon höjde typ 15 cm. jag tyckte att det vart för högt och blev rädd, men sa inget (vilket var jävligt puckat) så jag kom på den och började ratta i anridningen. I och med att ja va skraj o TT fattade inte vad jag ville så  försökte hon fatta ett eget beslut o hoppade av för tidigt o landade på bakbommen.
Detta tog jag med mig i bakhuvudet till tävlingen i söndags. Litade inte på mig själv för fem öre så jag kom aldrig till bra ridning så vi fick 2 stopp = ut.

Då kanske dom flesta tänker, men vafan den där hästen går ju som en jävla masking, hur kan du få den o stanna..?!?! Då kan jag bara meddela er alla att man måste rida varje millisekund, klokt, tydligt och rätt för att hon ska gå bra. Det gjorde jag inte den här tävlingen i o med att ja va livrädd att vi skulle krasha igen, därför stannade hon.

Det är först nu jag fattar hur jävla bra det har gått för oss. Jag har haft typ 2 pet, annars felfri rakt igenom. Alla får sina törnar men när det har gått så pass bra som det har gjort så blir motgångarna så himla tydliga o jobbiga. Pratade med TTs förra ägare idag och fick lite tips om hur jag ska få tillbaka mitt självförtroende igen och det som gäller är att hoppa jättelåga breddhinder hemma några gånger i veckan (det var ju ett breddhinder vi krashade i) på typ 60  cm med galoppbommar innan så det inte blir nån grej av det, det ska bara vara jättelätt alltihop lixom.
Jag kan hoppa högre hos Majja o på tävling.

Gjorde precis det idag, jag satte upp en breeeed men låg oxer med galoppbommar på ena långsidan och ett litet räcke på en diagonal och så låg jag o rullade runt runt runt, räcke oxer räcke oxer osv. Inga problem whatsoever, allt va så himla lätt o roligt, jag kom rätt hela tiden o TT tyckte allt va toppen lixom, det kändes som vanligt igen. om vi gör detta några gånger nu så kommer jag nog släppa det där obehagliga snart.
I helgen blir det kanske tävling både lördag och söndag. Lördagen åker vi eventuellt till mälarhöjden på en lokal. Bara för att hoppa bana i träningssyfte. Sedan på söndagen är det Mountain Horse cup kval i nyby-torshälla :) får se om jag har lyckats kliva över min lilla tröskel tills dess, får hoppas på det!
Tur att jag har världens bästa ponny

en låååång gårdag...

efter att ha varit i stallet i morse kom jag hem och däckade på soffan, sov i 5 timmar, masade mitt arsle upp ur soffan och gick halvsovandes ner till tåget för att åka till stallet igen.
dagens trötthet är förmodligen på grund av gårdagen:
jag åkte till stallet vid halv sju och longerade i typ en halvtimme för att sen bege mig till stan för att träffa One Direction som åkte från England hit till stockholm för att spela in en skiva! när jag hade vart i stan i typ 6 timmar åkte jag tillbaka till stallet, kvällsfodrade, red ut o galopperade och släppte ut henne igen för att sen åka tillbaka in till stan o försöka träffa dom igen, denhär gången utanför deras hotell å det var sjukt mycket brudar utanför så dom fick bara gå ut några gånger för vakten, o säga hej typ. jag kom hem mitt i natten vid typ 1, åt middag, kunde inte sova så glodde på TV till typ 3. gick upp vid 7 för att åka till stallet o fodra o rida. va så jävla trött så jag gick på fel tåg men kom ut till stallet så småningom endå. red på banan i ca 40 minuter och tro det eller ej men jag skulle prova o byta galopp en gång bara sådär, utan bom eller någonting och hon ba bytte. aldrig hänt förut haha! efter att (som jag sa i början av detta meningslösa inlägg) så slaggade jag på soffan i hundra år och åkte sedan ut och gick en promenad med TT och gjorde i ordning allting inför tävlingen i morgon!
Jag och Jakob ska åka till Surahammar, ska tävla allsvenskan omg3 division 1 :) denna omgången går i LA (1m). har aldrig startat LA förut så det blir debuten i sånna fall men jag ska hoppa förklassen som är LB+5 (95cm) och se hur det känns innan jag bestämmer mig om jag ska starta LAn eller inte. så holl koll här på bloggen i morgon jao!!
tänkte terra er med bilder på mig o två av killarna från one direction
Liam Payne:
Harry Styles:
hade askul med dom, så himla sjyssta killar!!
mötet med justin bieber va vell inte riktigt samma grej. han ba stog där å såg....känd ut.
LE LITE DÅ FÖ HELVETTE! O DUMPA GLASÖGONEN TACK! så nu har jag fått ut mina aggressioner på honom.

ska trycka i mig lite jordgubbar o glass nu innan jag ska zzzZZzZzZzZ
BAI BAI, hörs i morrn :)


long time no see

Har inte bloggat på några dagar nu, har varit vääääldigt upptagen asså... ;)

Eftersom att de andra hästarna i mitt stall inte käkar krafft nu när de går på gräs dygnet runt, så är jag tvungen att ta in och fodra själv två gånger om dagen. Jag åker fram och tillbax till stallet två gånger om dagen. och när jag endå ska dit och fodra så har jag också börjat rida två gånger om dagen för att få upp henne i kondition o få henne starkare. Ett HETT TIPS till er som har tävlingshästar (och tid haha) speciellt om dom ofta är trötta till andra klassen på tävling.

NEJ hästarna dör inte av att gå två gånger om dagen. en häst mår bra av att gå två timmar om dagen men enligt mig är det dumt att rida två timmar i sträck så då är det bättre om man rider två gånger. Förstår dock att det är måååånga som inte har tid med det, men om man har sovmorgon eller ledigt från skolan någon dag, och på helgerna så är det perfekt att rida två gånger!
;))))

 


Nu är det snart sommar!

Nya friska tag.
Liten vår-förnyelse kanske piggar upp och gör en mindre NEGGI ???Blommor i all ära! Men jag ser ju lika jävla O-munter ut för det!!!!
Hmmm, -Det här tål att tänkas på......kanske ännu mer grönt??Nej det här duger inte!Sådärja. -Nu börjar det likna nåt!!
Ett träskmonster i en näckrosdam.
NOW WE'RE TALKING!!!

Hej jag kan inte rida okej, hejdå


Den där ungen rider förmodligen bättre än mig. Ville bara säga det.

 

Jag tyckte du ser proffsig ut!
Om bara nåt halvår, kan du säkert prova utan ledare?? 

 


Nu är väntan äntligen över!

Som vi har väntat och väntat. Nätet har nästan havererat på grund av all frågor, om vad som hänt! Var han har tagit vägen, och hur vi sak klara oss utan honom??
Det är många som skickat in suddiga bilder, samt spekulerat i huruvida han har skymtats i landet eller inte. Ingen information har däremot kunnat styrka de många uppgifter som strömmat in, fören nu!!


Nu har vi äntligen fått bekräfta från säkra källor att,   HAN ÄR TILLBAKA!
Er oro, och kännsla av otrygghet, kan äntligen stillas! Ni är säkra nu gått folk.


ARGA GUBBEN ÄR TILLBAKA!!
Och den här gången argare än någonsin!!!
Vad fick då allas våran beskyddare att lämna sitt hemliga "hide away?" för att på nytt överösa oss med sin faderlighet?

Jag säger bara-Vad annars, skulle kunna få A.G att lämna sitt gömställe på hemlig ort??

Faktum är dessvärre, att arga gubben blev så upprörd så han gick ut och tog sig en rejäl j-vla bläcka och har inte kommit tillbaka sedan dess. Det enda han lyckades kläcka ur sig innan han galopperrade iväg var,

-MAN SKA VÄL ÅTMINSTONDE FÖR I HELVETE KUNNA  SJUNGA OM MAN SKA VINNA EN  MUSIKTÄVLING,
ÄVEN OM DET RÅKAR VARA MELODIFESTIVALEN???

Det var det sista vi har sett av arga gubben sedan finalen gick av stapeln. Ser ni honom går det bra att lämna upplysningar här!  Hans far börjar nämligen bli lite orolig!

Skickar även med en idolbild på mannen som fostrat
A.G
till den storhet han är i dag!

Lilla pappsen!Så här har det gått, So far 2011.


Resultat 2011 Carro och TT.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Stora Ekeby RF regional hoppning, Allsvenskan div 1, omgång 2, 14/5
Omgång 2 gick i LB + 5 cm, bed. A:1a.

För laget red Caroline Vieira/Tainted Love, Madicken Eriksson/Kilkenny Latin Bay, Miranda Berg/Boett och Therese Karlsson/Voltaire. Caroline var felfri, Madicken fick 8 fel och Miranda och Therese blev tyvärr uteslutna. Laget slutade på en 10:e plats, av 12 lag totalt.


I förklassen LB bed A:0/A:0 (kval till Sveland Cup)


Caroline/Tainted Love 0 + 0  strax utanför placering.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@


Vingåkers RF lokal/regional hoppning ponny 1/5
LC bed A:0/A:0 Kat C
Caroline Vieria/Tainted Love  0 + 0  2:a plac


LB bed A:0/A:0 Kat C
Caroline Vieria/Tainted Love 0 + 0 strax utanför placering.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Sundby RK lokal hoppning ponny
LC
Kat C bed?
Caroline Vieira/Tainted Love  1:a plac

LB Kat C bed?
Caroline Vieira/Tainted Love  1:a plac

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Gnesta RK lokal hoppning ponny med allsvenskan Div 3 10/4

TRKs lag bestod av Simon Turai/Tora, Caroline Vieira/Tainted Love, Jasmine Häggberg/Värends Kashmir samt Filippa Christiansson/De Liefhof's Priska. Simon fick 4 fel och 40 stilpoäng, Caroline var nolla och hade 49 stilpoäng, Filippa var nolla och hade dagens näst högsta stilpoäng hela 54, Jasmine hade lite otur så hon blev utesluten pga en ofrivillig avsittning men kämpade jättebra ändå. Totalt slutade laget på 5:e plats av 12 startande lag.

På samma tävling deltog ett gäng TRK-ekipage i LB, med föjande resultat:
LB Kat C bed A:0/A:0

Caroline Vieira/Tainted Love  0 + 4  2:a plac

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Väsby RK lokal hoppning ponny
LC Kat C bed?

Caroline Vieira/Tainted Love  3:e plac

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Ågesta RK lokal hoppning ponny 19/3
LC Kat C bed?

Caroline Vieira/Tainted Love  1:a plac
galoppombyten är...

A PAIN IN THE ASS. Okej det kanske var att överdriva, men på en häst som har svårt för att byta galopp känns det som att man kan traggla och traggla huuur länge som helst utan att det händer ett piss.
MEN...idag var första gången min ponny bytte rent flera gånger i rad, över bom dock, men endå. Fast det tog hela ridpasset. Hade ett 40 minuters pass med massor av härlig korsgalopp och freak outs från TTs sida. Sedan de sista 10 minutrarna gick hon som en klocka. Känns bra att ha avslutat med en bra känsla så kanske vi kan börja där i morgon, på Majja träningen!(Bilden har ingenting över huvud taget med inlägget att göra men tänkte att jag skulle skojja till det lite så ni slipper bli alltför uttråkade) ^^
Ska bli kul o se om Majja ser någon skillnad, det har endå gått en månad sedan jag var där sist! jag har några saker som jag ska ta upp med henne också, några viktiga saker, Kanske bloggar om det i morgon om ni har tur höhö ;) Video kameran kommer att bäras av mammas kille så får hoppas att han got the skills.

Funderade ett litet tag på att prova att hoppa på vanligt tredelat i morgon istället för äckel pessoat. Yup u heard me, jag hatar pessoa, och endå rider jag på det (bara när jag hoppar dock). Men grejer är att om jag har ett snällare bett i truten på henne så biter hon tag i bettet o då kan ja inte rida ihop henne på samma sätt. Då blir hon lång å flack o benen bara sprattlar. Jag föredrar annars pelham framför pessoa men hon går inge bra på pelham, hon blir stark på det också av någon anledning och jag vill inte sitta o slita med ett pelham i käften på henne o kedja under hakan. Så har vi pessoat, som jag tycker är ett sladdrigt och ostadigt bett som är helt värdelöst men min häst går för övrigt bra på det. med andra ord är det det enda bettet jag har provat som har funkat på henne i hoppningen så jag har kört på med det helt enkelt...
Men I ALLA FALL, så bestämde jag mig för att INTE hoppa på vanligt tredelat i morgon på grund av....anledningar....som jag....inte riktigt kan sätta fingret på än haham men jag antar att jag vill köra safe, vill inte riskera att hon blir flack o jobbig nu när jag äntligen har fått tillbaka henne så bra.

Anyways, ska käka lite special K red berries nu och sen ska jag sova för det blir en tidig morgon i morron. ska hänga med öhhh....det kanske ska förbli osagt!
BUH BYE :)


Jag är smart,

Men det är nog inte för att jag dricker så mycket mjölk, utan troligtvis för att jag läser på baksidan av alla paket!

Här är något som verkligen är värt att veta!Om man är val och blir dumpad, då kan man snacka om att få brustet HJÄRTA!!!
Vem kommer på alla dessa fantastiska ideer undrar man???
Jag vill också jobba på ARLA!!


Lägger upp en ny.......

..........YouTube-länk som är lite rolig och har några bra träningstipps! Klicka på länken så kommer ni direkt till kanalen!!


http://www.youtube.com/user/HMWeLoveHorses

Här är ett litet smakprov.


Finns även massor med andra bra hopp-filmer att kolla på i min länk. Kolla under mina prenumerationer så finns det hur mycket som helst. Jag uppdaterar dessutom när jag hittar något nytt!

http://www.youtube.com/user/MrHessius?feature=mhee

 
Ursh och fy!

Gud var vi är dåliga på att skriva på den här bloggen!
Nu får vi fan ta och skärpa oss!!Skrev ett långt inlägg efter melodifestivalen, som blev så långrandigt och trisst att jag helt enkelt inte pallade skriva klart. Detta trotts att jag lagt ner en massa jobb, och lagt in en massa bilder!

DET FÅR BLI SKÄRPNING NU TROR JAG !!!


gårdagens tävling!!

Vi åkte till Stora Ekeby igår och tävlade! Det ligger typ i västerås så det tog typ 2 å en halv timme o åka dit, men det var SÅ värt det. Jättefin tävlingsplats och jätte duktiga funktionärer! Kan verkligen rekommendera den :)

Det var min öhhhh nu ska vi se...3e regionala tävling.
Första klassen var en LB. Jag dubbelnollade och hade en bra känsla. Det var lite halt underlag dock. Fick ingen rosett, kom precis utanför placering. Under själva ritten känns det som det går åt helvette fort och att jag svänger skitsnävt men jag gör inte det!!! Så jävla irriterande! Det hade gått och väl räckt i en lokal tävling men det blir mycket svårare när det är regionalt för alla är duktiga men framför allt mycket mer rutinerade. De flesta har förmodligen haft sina ponnyer i flera år, eller åtminstone en hel tävlingssäsong. Jag har ju fortfarande bara haft min häst i 4 månader, och är precis i början av våran första tävlingssäsong. Men men, kan man inte rida tillräckligt fort så vinner man ingenting vare sig man har haft sin häst forever eller i en vecka. Så jag måste step it up. Ska prata med Majja så får hon lära mig o rida fortare och mer taktiskt i omhoppningen.

Andra klasser var omg 2 i allsvenskans div1!

Den gick i LB+5. alltså min debut på den höjden. Kände ingen skillnad över huvud taget!
Jag var skit missnöjd när jag kom ut från banan, jag tyckte jag var jordens sämsta ryttare o att ja inte kunde rida o att TT förtjänar nån duktigare. Det gick över när jag hade pratat med Jakob.
Jag fick några dåliga språng som satte sig på hjärnan och så glömde jag bort dom sprången som faktiskt blev jävligt bra. Ni får väl avgöra själva om ni tyckte rundan var kass eller om den var OK, för jag är inte riktigt klar på det ännu. ;)


ska snart bege mig till lidingö för att kolla på mina bruds som ska hoppa KM för lidingö ryttarförening :) spänningen stiger...


Förlåt...

...till den som tyckte att jag typ "tar över" Jakobs blogg, det var verkligen inte meningen!
men Jakob vill att jag ska fortsätta blogga här, och det gör jag mer än gärna så med andra ord så I AIN'T GOIN NOWHERE :)
Tänkte bara säga det. Filmer från gårdagens tävling kommer upp här om några minuter!
Ni kan få glo lite på den här bilden från täby galopp i måndags så länge:
Helt sjukt!!! Det här är helt för mycket!

-Ja jag vet, jag brukar säga så!

Men jag säger det igen i alla fall.
Och föresten är det säkert inte sista gången gången heller för den delen

Har varit på ridskolan i dag och skulle bara kolla in Youtube för att se om någon hunnit lägga upp sina tävlingsfilmer från i dag. Det är ju som alla vet lördag och jag har jobbat. Justt denna helg kunde jag därför inte följa med någon på tävling, vilket jag motvilligt erkänner har gett mig en liten smula abstinens, (det här är för övrigt inget vi pratar högt om.)

Hur som helst så hamnade jag så klart på ett sidospår när jag väl kom till min Youtube-sida. (ett mycket vanligt återkommande problem när det gäller just mig!!!) Det hela resulterade i att jag efter mycket hattande hit och dit på sidor jag inte alls skulle kolla på, hamnade på "Americas got talent." Hurra, en gammal beprövad favorit när man känner att man måste skjuta upp eller förhala något man egentligen ska göra.

Väl där, förbrilt klickandes runt på diverse klipp jag inte alls skulle titta på, hamnade jag på "Bianca Ryan 12 år gammal."

Jaha, vem är det då? Kändes inte som något jag borde ha sett eller gått miste om. Gissa om jag hade fel!!!
Såååå, nu kommer det som jag förvarnade om ännu en gång.

Helt sjukt!!!

En helt vanlig tonårsbrud från en ridskola eller en skolgård någonstans i Sverige skulle man kunna tycka.
Men NEJ, så är inte fallet. Vet inte riktigt vad man ska säga om henne, så ni får kolla själva.
Jag som hade tänkt att jag skulle söka till idol nästa år, men jag tror nästan, kanske, möjligtvis att jag

SKIIIITER I DET!!!

Efter det här vet jag inte riktigt om "Bon borom bom en liten by förutan gata", av "Evert Taube" kommer göra sig fullt så bra som jag först hade tänkt! Och för att inte tala om mitt planerade inlägg om Melodifestivalen som jag går och mal på i huvudet! Vad finns det egentligen att säga om det efter att man har sett det här!
Lägg ner skiten!!

SA JAG FÖRESTEN ATT UNGJÄVULEN BARA ÄR 12 ÅR.

Tänk på saken, 12 år.

Då får man tävla B-ponny i ett HELT ÅR till! Det sätter saken i sitt rätta perspektiv skulle man kunna säga.

-I dag vann jag min första lokala L:C på min B-ponny Plupp,
och i morgon ska jag til "Americas got talent" och sjunga i finalen efter skolan!!

OK jag pallar inte, jag söker till "Big Brother" i stället. Jävla skit, precis när jag hade memorerat in texthelvetet.....

Klicka gärna på den söta lilla geni-ung-jäveln
(som har förstört min karriär i Idol)
så kommer ni till klippet.

Sa jag föresten att hon BARA är 12 ???

Jag är ingen speciellt blödig kille, men när jag ser sånt här börjar jag fanimej böla!

(Det är deffinitivt inte något vi pratar högt om, capish!)


AAAAJE!!!

I dag när jag vaknade hade jag världens J-VLA nackspärr!!Hatar’t !!!!

Om jag någon gång får ont någon stans, så sätter det sig alltid i nack-helvetet! Så jävla irriterande. Jag kan inte sitta med skallen rakt upp, så jag känner mig ungefär så här just nu!Det är faktiskt både attraktivt och behagligt!
Har ni provat att hänga med huvudet samtidigt som ni tittar rakt fram, i sissodär 10-12 timmar?? -Testa, det är faktiskt jatteskönt, NOT!! Ska man titta på TV får man sitta på skulderbladen om man ska se något! (Ni vet så där som vissa tonårskillar kan sitta när dom är trötta!) Tur att Melodifestivalen var i går, för i dag hade jag missat hela skiten! Hade kanske varit lika bra i och för sig!! Jag får väl kolla finalen liggande i alla fall.

((Litet förhandstips till er som faktiskt läser bloggen. Tror kanske att det kan tänkas komma ett liter inlägg under "arga gubben" när "Mello" är avklarat. Har inte börjat elda upp mig till någon kreativ nivå än, men jag jobbar stenhårt på det! Får jag bara se Estland, Rumänien, och kanske Bosnien-Hercegovina en gång till så ska det nog gå. För jävligt att Portugal åkte ut, -Det var i alla fall något att reta upp sig på ordentligt!!!))

NÅVÄL, NOG OM DET!

I dag har jag, -trotts mitt grava handikap, varit i Solna och haft lektion för Elins pappa Stefan på Hans häst Money. Han var mycket duktig i dag. Tur för honom, för han ska tävla i morgon.
Elin skulle hoppat också men var tyvärr magsjuk, så hon kunde inte vara med och träna i dag. Hoppas att du kryar på dig Elin!
Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig på min krumma nacke och rygg, för jag ska upp tidigt i morgon och ha lektioner på ridskolan.

SOV SÅ GOTT ALLA MÄNNISKOR SOM HAR HUVUDET RAKT UPP!
HÄLSNINGAR GAMNACKEN.
Hmmm, ser jag inte lite smalare ut än vanligt !?!?


VILL BARA TACKA............SOM FÖRGYLLER MIN ANNARS SÅ BLEKA OCH MENINGSLÖSA TILLVARO!
VAD SKULLE  JAG ANNARS GÖRA PÅ KVÄLLARNA??

M.V.H


För er som inte vet är det vi som har den här bloggen


Hej igen!

Nu är jag tillbaka.
Jag har inte skrivit så mycket på ett tag för jag har inte hafft så mycket spännande att komma med på sista tiden.

Fick en kommentar här på bloggen av en anonym person som hade som förslag att Carro skulle skaffa sig en egen blogg, för att..............

- Jag tycker det är jätte spännande att höra hur det går med TT, men det känns lite som du tar över Jakobs blogg om du förstår vad jag menar! ;) skulle vad roligare om du kunde skaffa en egen.

Vet inte riktigt om jag förstår vad inlägget syftar till?? Att Carro ska skaffa en egen blogg så att man slipper gå in och läsa mina jönsiga inlägg när man bara vill veta hur det går för Carro, eller om det är tvärt om.

Vi mottager gladeligen alla förslag, men vill gärna förklara hur det hela kommer sig.
Det hela var min (Jakob) ide!

Jag tyckte inte att jag hade så mycket intressant att skriva om, och eftersom mycket av det jag skriver om handlar om Carros träning och tävling, blev det lite fånigt att jag skulle skriva om det. Eftersom Carro inte hade någon egen blogg så jag tänkte att vi kanske skulle slå två flugor i en smäll med förhoppningen att bloggen skulle bli lite roligare att läsa.

Jag är jätteglad att ni läser det vi skriver och har åsikter och förslag, ÄVEN OM DET INTE HÄNDER SÅ OFTA!!
Om ni tycker att det är roligare att Carro har sin egen blogg så fär ni gärna meddela oss så kanske vi gör något åt saken. Förtydliga gärna åsikten. Tills vidare får ni hålla till godo med att jag är här inne och skriver en massa tramsiga inlägg som ingen blir gladare av.

I brist på bättre bifogar jag en bild på min stora kärlek i livet!
(Världens vackraste häst - TP)Tur att han skymmer mig där bak, fast den rutiga tröjan är rätt OK!


tävla tävla tävla

Äntligen tävling igen på lördag!!
Denna gången ska vi till Stora Ekeby! Det är dels ponny allsvenskan Div1 (LB+) och SvelandCup (LB) som förklass. Det gick tydligen inge bra för laget i omg 1 i allsvenskan. Jag var inte med då för jag startade i div3 laget (LD). Hoppas verkligen att jag kan ge laget en felfri runda. Det är min och TTs första LB+ men höjden är i sig inga problem. Vi kan 120 om vi vill o dessutom vara typ 2 dm över hindret....
På en regional LB+ kan jag tänka mig att banan är svårare, så jag får ta det lugnt. Går det dåligt så går det dåligt, då vet jag vad jag ska göra bättre nästa gång.

Jag ska i alla fall komma dit med inställningen att göra mitt bästa o ge ponnyn bra förutsättningar genom att rida så bra jag kan. Jakob kan tyvärr inte följa med den här gången å det är väll det som oroar mig mest eftersom han är min högra hand på tävling. Lagledaren kan inte heller komma så jag för pretty much sköta mig helt själv.
Nu får det vara färdig snackat för nu måste jag käka frukost innan jag hungrar ihjäl.
PEACE OUTTTTT


SORRY

Har inte bloggat på två dagar, my bad!
Har varit upptagen med att............öh......sola! :S
Är just nu inne i en jävligt jobbig period med TT i dressyren. Förut gick hon ju bara o knäppte av i nacken, typ såhär:
När hon gör det så jobbar hon ju inte med ryggen utan blir tom i handen och spänd o svankig (eget ord haha) i ryggen och bara flaxar med benen. Men jag har fått ordning på det där nu, fått ut näsan på henne och fått ett stöd i handen. Nu har hon har börjat jobba med alla musklerna, typ såhär ser det ut nu.
Ser ni skillnaden? BRA :) Men nu plötsligt blir ju allting jättejobbigt för henne eftersom hon måste använda sina muskler så den där jobbiga perioden jag snackade om innebär att hon är tjaffsig som fan i truten och protesterar typ hela tiden, och allt är bara skitjobbigt... Jag panik ringde till Jakob (som för övrigt är jättedålig på att uppdatera sin blogg :P) igår och sa att jag hade förstört min ponny, men han förklarade att detta är bara en övergångsperiod tills hon stärker sig och orkar gå i den här nya bättre formen. När hon gör det så kommer hon vara en fröjd att rida på, både i dressyren och hoppningen :)

Hoppas det inte tar alltför lång tid innan hon vänjer sig för det är inte kul att sitta o traggla dressyr när ingenting funkar... Fast jag ska inte säga att ingenting funkar, för nu är hon endå så pass stark att hon pallar göra skolorna! hon kan öppna och sluta på rakt spår och även diagonal sluta. duktig påhni! hon kan även fram och Bakdelsvändningar, öppna o sluta i galopp, om man gör i jättekorta sekvenser! Observera att när vi köpte henne så gick det inte att flytta henne undan skänkeln över huvud taget, så nånting rätt måste vi ha gjort i alla fall...

Ska ut till stallet snart och promenera med henne efter två dagars ganska hårt arbete.
So long
/Carro


blogg.se är en bitch

Ville bara meddela att jag skrev typ 2 nya inlägg igår som aldrig kom upp på bloggen, dessutom går det inte längre att klicka på kingsland bilden...Vid närmare eftertanke så kommer nog detta inlägget inte heller upp på bloggen förrän blogg.se har fixat deras LDVNLAKÖV problem så jag vet inte varför jag sitter och skriver det här nu men men...vi hörs sen ;)
Bjussar på en bild på min förra ponny Tjaco

/Carro


fullt ös medvetslös

I morron då jävlar ska Amanda och Ida från TeamNyman och jag till täby galopp o galoppääärrraaa!
Nu äntligen ska TTs kondition få sig en ordentlig genomkörare. mohaha :)

Det är så jäkla skönt att bara få låta dom gå i det tempot de själva vill o sträcka ut så mycket dom bara orkar. Det är också lösgörande, dom brukar vara jättefina o rida dagen efter ;) alltså ser veckans plan ut så här:

Måndag: Täby
Tisdag: Dressyr på banan
Onsdag: rida ut
Torsdag: bommar
Fredag: rida på banan, mest lösgöra i skritt
Lördag: Tävling, Div1 allsvenskan omg. 2
Söndag: promenad

Bjussar på en dressyr bild :) Sitter som en sjöborre (?!) på just denna bilden men det är förlåtet för TT är fin!


Så det är pretty much vad jag ska göra den kommande veckan. Denna veckan har jag longerat en dag, gått med henne en dag, ridit ut 2 dagar och så har hon vilat i 3 dagar utspritt över veckan. Så hon har haft det ganska chill! Måste alltså börja rida ordentligt igen nu eftersom det är en ganska viktig tävling på lördag! vill ju inte förstöra för laget :)
/Carro

me <3 belongs to Kingsland

Jag antar att jag inte är den enda suckern för Kingsland. klicka på bilden och njut av sommarkollektionen :')
VARNING: detta kan leda till smärtor i plånboken och arga föräldrar.om det inte går att klicka på bilden, gå in här---> http://www.kingsland.no/catalogs/catalog_s11.html

/Carro


Hjälp!!!

Tror jag seriöst kommer få amputera mitt arma finger, det är typ helt svart ute i fingertoppen o större än en såndär falukorv ni vet.

Fy fan det ser inte trevligt ut..!!
/Carro

sveriges nästa idol...eller?

vilken jävla dag asså...
började med att jag och Ida började köa i morse vid 7. kom på efter 3 timmar att jag hade glömt mitt ID hemma så panik ringde Taxi Sthlm o fick skjuts av en snäll farbror, sprang upp i lägenheten, drämde igen ytterdörren på mitt långfinger, det knakade i hela fingret, blodet spruta, jag sprang tjutande upp på övervåningen till mitt rum, blodade ner allt som fanns i min väg, hämtade IDkortet, hämtade massa papper för att försöka få fingerfanskapet att sluta blöda men nejdå, det har fortfarande inte slutat kl 22.30...sprang ner till taxin igen, han körde mig tillbax, blev omplåstrad av honom och blev även erbjuden jätte starka värktabletter som jag var tvungen att tacka nej till då jag inte hade någon aning whatsoever vad det var för något (hjälp). kom tillbaka till Cirkus, köade utanför till ca 14 när vi fick komma in i byggnaden, sedan väntade vi där inne i ytterligare några timmar, gjorde lite TV o grejer... Nått kamera team kom och intervjuade mig och jag svarade helt messed up i all nervositet så lova att inte mobbas när ni ser mig på TV sen haha! Dom ville också att jag skulle ge dom ett smakprov på den låten jag skulle sjunga hhahah o det var första gången i hela mitt liv jag sjöng seriöst inför en annan människa så jag fuckade upp då också hahahah låter som en sjö-ko med körtelfeber.
Får inte avslöja närmare detaljer om programmet så long story short så sjöng jag sedan för en jury bestående av två pers. tjejen sa att hon tyckte jag var grym, killen tyckte jag var typ duktig men för oerfaren. det tyckte nog hon tjejen egentligen också bara att hon ville va snäll haha! så jag var tvungen att lova o komma tillbax nästa år. to be honest så ljög jag när jag sa ja för that aint gon' happen.
jag är typ lika begåvad som denhär bruden, som jag antar att alla kommer ihåg?!:
<---hello soulmate???

jag kom äntligen hem typ vid 16.30, bröt ihop för jag tyckte jag var världens sämsta människa (haha) däckade på soffan och sov i flera timmar. vaknade för inte alltför länge sen.
jaa, jag vet inte om denhär dagen möjligtvis har gjort mig mer ont än gott? det var sjukt kul o sjunga för juryn o igentligen är jag nöjd med min insats på själva audition (DOCK INTE MED MITT JÄVLA SMAKPROV FÖR INTERVJU FOLKET AHHAH)...jag älskar att sjunga men det är inte lätt att komma nu o tro att det ska funka när alla andra i min ålder som sjunger har tagit sånglektioner forever och säkert sjungit inför folk o grejer...
jaja, ska inte haka upp mig på detdär. saknar ponnyn min som fick vila ifrån mig idag (fördelen med fullservice stall). i morgon tänkte jag longera henne en stund och sen rida lite på banan, ska jobba mycke i skritt. sen på måndag så bär det antagligen av till täby galopp med Ida och Amanda, om min mamma orkar köra det vill säga :)
ska tröst äta lite glass och sen, eftersom att mamma o resten av min "familj" inte är hemma, så ska jag gå o lägga mig i mammas 1.80 säng. wwaaaaahh ääääntligen.
det var allt för mig idag.
hoppas ni har kul åt min otroligt dåliga insats i idol 2011 som kommer att sändas i höst på tv4. THUMBS UP :)
/Carro


GUD SÅ SKÖNT.........

ATT JAG HAR FÅTT EN GÄSTBLOGGARE!!! NU KAN JAG ÄGNA MIG ÅT DET SOM JAG ÄR BÄST PÅ,NÄMLIGEN LIGGA I SÄNGEN OCH BARA DREGLA!!!

AW C'MON....

jag hade precis suttit och skrivit ett låååååååååååååååångt inlägg o sen fuckar datorn up så allt raderades...NICE!
jag pallar inte skriva allting igen så det får bli ett kort inlägg nu haha!
ska snart ut till stallet och longera lilla hjärtat, får se om hon tänker vara ett psykfall eller om hon är fin idag :)

godkväll...eller godmorgon kanske man ska säga?

Bloggar från mobilen för jag är för lat för att gå ner och hämta datorn. Detta är oerhört krångligt så om det står något obegripligt så slå telefonen, inte mig. Har haft en sjukt soft dag i dag och bara varit hemma.
I och med att jag har TT i ett full service stall så kan jag ta en dag ledigt från stallet i veckan utan att det gör något! Great huh? Så vad gör man en dag som denna då när jag inte går o dräller i stallet? Jag har som jag nämnde i mitt förra inlägg snöat in mig totalt på musik, har alltid älskat o sjunga o stå på scen o ha allas ögon på mig sen jag var en liten skitunge. Nu har jag fått för mig att jag ska lära mig att spela massa instrument. Lärde mig några enkla akord på piano för någon vecka sedan o sen skrev jag en låt. I typ förrgår ville jag lära mig o spela gitarr så jag lärde mig några akord där också. Sen har jag suttit å nött o nött dom där akorden hela nätterna. Jag har även suttit o slagit ihjäl våra trummor. Jag har i hela mitt liv gått o trummat med händerna på allt som går o trumma på typ så det var inge svårt o lära mig o spela lite trummor nu! Jag vet inte om jag e as konstig som får för mig sånna här skumma prylar, men jag tycker verkligen att det är stört kul! Tänkte gå å nöta lite till på gitarr akorden innan jag ska unna mig själv lite sömn! I morgon bär det av till Lidingö för reunion med min homie Ida!
Sedan på lördag ska vi göra nått way outside the box, det blir kul ;)

So long fellows /Carro

Varför sova när man kan va vaken? :)

klockan är alltså tio i 4 på morgonen. tänkte gå och lägga mig snart men fick för mig att jag skulle blogga först :)
Idag har jag kommit fram till att min häst inte kan vila två dagar i rad utan att flippa ur totalt... Kiropraktorn var ju hos oss i förrgår och då vilade hon och dagen efter skulle hon bara promeneras på grund av att balanssinnet och koordinationen på hästarna rubbas när dom får djup massage. så när jag skulle rida ut idag så var hon mer uppe i luften än nere på marken... Jag som hade planerat in vintervila för henne när tävlings säsongen är slut, hur i h-vete ska det gå till?! jag vet att vissa som har hästar som det slår slint på i huvudet om de vilar aldrig har viloperioder där de inte rids alls, som de flesta "normala" hästarna har, utan de mår bara bra om de får röra på sig. så alternativet till längre perioder när de vilar helt är ju att man kan rida dom lika ofta som vanligt bara att man tar det lugnt och inte rider hårt utan mest bara lallar runt i skogen liksom! jaja detdär får jag lösa sen, det är långt kvar än så länge :P

tänka sig att den dära kan vara så hysterisk

jag ska bara göra en grej till innan jag går o lägger mig. jag måste spela lite gitarr. jag vet att det låter som att jag e helt körd i huvudet, det kanske jag är också men jag har fått för mig att jag ska lära mig spela gitarr så jag har lärt mig själv o göra det. det går faktiskt förvånansvärt bra, snart kanske jag är nya Dan Kanter

yeaahhhhh thats how i roll


Senil eller bara trött?

Såg nu att jag aldrig skrev färdigt det inlägget jag la upp igår innan jag skrev att jag var trött o skulle gå o lägga mig, jag avbröt lixom mitt i en mening...haha!!
jaja, får försöka skärpa till hjärnan min för nu ska jag ta upp det där med o rida fram på tävling.

Det finns ju en miljon sätt man kan lägga upp sin framridning på.
Jag kan ju börja med att berätta hur jag gör.
När jag rider fram så jobbar jag henne nu för tiden mycket i skritt först för o få henne lydig o att hon tar sidförande skänkeln, sen värmer jag henne i trav o galopp. Jag rider inte alls fram henne speciellt länge, bara så att hon är varm i musklerna och tar skänkeln o handen, sen nöjer jag mig.
Sen när jag hoppar fram så gör jag inte heller mer än nödvändigt. Nu när jag har hoppat såpass låga klasser så har jag tagit ett språng på lilla åt båda hållen, 1-2 språng på räcket och 1 på oxern eller två om jag av någon anledning skulle få ett dåligt första språng, sen räcker det för mig. Vill inte trötta ut henne i onödan eftersom jag alltid tävlar 2 klasser. Hindrena i sig är ju inga problem så det viktiga är att hon är varm och att hon tar mina hjälper. Sen när det blir högre så är det ju viktigt att man hoppar fram ordentligt så att dom får hoppa igenom kroppen lixom, annars blir de första sprången inne på banan inge bra.
Jag har sett väldigt många på tävlingarna som har ridit fram forever and ever and ever and ever.... Först travar o galopperar dom runt runt runt på framridningen hur länge som helst och sen hoppar dom språng efter språng och det blir bara värre och värre i och med att hästarna blir trötta. jag undrar om dom har någon tanke bakom den sortens framridning för enligt mig så verkar det ganska as dumt.
ser typ ut som att ponnyerna har lust o lägga sig ner o låssas vara döende...
men alla har sina egna sätt, vissa kanske tycker min framridning e as puckad!
Hur rider ni fram era hästar till tävling?? Ni måste bli bättre på o kommentera, just sayin ;)
/Carro

Det är kul o tävla...

...även när man måste gå upp 3.45 på morgonen :)
Jakob har ju redan berättat att LBn gick som planerat. kommer tillbaks till LBn alldeles strax, ska bara berätta om LCn först,
som också gick som planerat ;) lite surt dock att jag var 2 hundradelar från vinst haha! det var precis som Jakob sa till mig förut, typ en smackning ifrån blågult.
Men rundan kändes bra så vare sig jag fick en två eller enfärgad rosett så är jag nöjd! Jag känner dock att det är dags för mig att lägga ner LC...känns bara onödigt när jag vet att vi får placering varje gång bara jag rider som vanligt, vilket jag gör på tävling. Jag rider nämligen inte LC för att få massa rosetter utan jag ville börja där för att inte gå för fort fram. men som sagt, det känns som att jag ska lägga LCn bakom mig. Dessutom så kliver hon över hindrena, hon hoppar knappt.
Okej tillbax till LBn. denhär klassen var alltså regional. jag red min runda och det kändes skitbra. speakern sa att jag la mig på en andra plats såhär långt. jag tänkte att jag kanske kunde knipa en rosett där också! men en efter en slog dom mig med först hundradelar sedan 2-3 sekunder... jag såg några av dom främst placerade ekipagen. det såg fan inte trevligt ut asså männskorna satt o ryckte o slet o sparkade o svängde så snävt o red så fort så det såg ut som att hästens ben skulle gå av typ. om det är så man måste rida för att vinna en regional LB så kommer jag fortsätta att skita i o rida för placering. När jag går upp i LA sen så kommer folk inte rida sådär flängigt längre för det funkar inte på den höjden, och då kommer jag tjäna på att ha ridit säkrare i LBn än fläng jäntorna.
Jag och TT ska ta två veckors semester från hoppträningar o tävlingar nu, ska bli jätteskönt faktiskt, både för mig och för min pärla :) sen efter det har vi ett par viktiga tävlingar att åka på. ska försöka klämma in så mycket pauser som möjligt, tycker det är jätteviktigt, spelar ingen roll att hon e skit rutinerad o har tävlat jätte mycket me förra ägaren. alla hästapållar behöver vila upp sig både fysiskt o psykiskt :)
by the way så tog vi ut en kiropraktor till TT idag! Lollo hette hon föresten, låter fett hemskt o säga "kiropraktorn". hon va skit gullig o as duktig!! :) hon masserade o kände igenom henne. hon sa att TT var jättefin i hela kroppen men lite spänd i höger ländrygg, därav den där förjävla korsgaloppen eftersom hon inte orkar byta till höger galopp. men har fått massage tips som jag ska göra och även lite tränings tips o sen sa hon att jag skulle fortsätta på exakt samma sätt som jag gör, med mycket dressyr o varierat arbete:) TT har ju fått traggla dressyr som fan sen hon kom till mig o det har verkligen gett resultat! har fått skitbra tips av Jakob också, måste jag bara tillägga :) jag vet att många hoppryttare (inte alla) skiter lite i dressyren för att det är tråkigt men jag pallar inte rida en häst varje dag som är dåligt riden på backen och dessutom så får man problem i hoppningen också.
så till alla därute som tycker dressyr e messed up boring, bit ihop förfan! utan dressyr, ingen bra hoppning.

Lollo ska komma tillbax till oss några gånger till o hålla efter tittilottan vilket är as skönt! yupp, nojjig hästägare right here... :P
ska med mitt crew bestående av jakob oh
nu borde jag typ sova lite. men har tjockt mycket grejer jag måste blogga om sen så STAY TUNED ;))
bjussar på två bilder på my charming self och mitt öhhh...murmel djur?
/Carro

Lång dags färd mot natt!


Gick upp kl 4 i morse för att åka med Carro och Kristina till Vinåker av alla jävla ställen på jorden. Carro skulle starta regional L:C - L:B. Första klassen gick mkt bra. Den har jag inte filmat så den får Carro lägga upp själv.
Kan bara säga "slagen med 2 hundradelar vilket är ungefär lika med en smackning på banan!!!"
Fan vad dom fläskar på på ponnytävlingar! Hon som vann hade, som ni själva ser, mer än fyra sekunder snabbare tid i grunden än vad carro hade.


I L:Bn var planen att rida för en säker nolla och inte satsa på placering. Vi vill inte att TT alltid ska gå mot klockan. Dessutom var det första utomhus-starten för säsongen så tanken var att bara försöka lägga upp tempot utan att tänka på vägarna och hurivida det blev placering eller ej.
Allt gick som planerat med en klockren dubbelnolla!


Mer detaljer och info om tävlingen kommer kanske från Carro senare om hon vill berätta något!!!

Här kommer i alla fall filmen som jag tog. Det är lite skakigt, men jag såg inte för solen låg på. Var så koncentrerad så jag glömde helt att jag även har en vanlig sökare på kameran som jag kunde har tittat i. I stället stod jag och försökte följa ritten i displayen utan att se ett skit. Tycker ändå att jag lyckade följa ganska bra. Har sett värre filmningar än så här från tävlingar!


RSS 2.0