*trumvirvel*...

tadaaa. here i am. gästbloggaren myself. för den som inte visste så heter jag Caroline Vieira. Om jag säger att jag är hon den där bruden med en konstig sverigeflagga på ridhjälmen o en prickig ponny så kanske ni kommer ihåg mig från Jakobs tidigare blogginlägg :)
Då kanske ni undrar vad jag gör här...Jakob fick alltså denna briljanta idén och jag är jättelycklig att jag har fått äran att blogga här!
Jag ligger för tillfället i soffan för å snart åka ut till stallet och fixa i ordning allting inför morgondagens tävling. Vi ska till Vingåker som ligger 20 mil hemifrån vilket betyder över 3 timmars bilresa vilket i sin tur betyder lämna stallet klockan 5 på morgonen som i sin tur betyder att vi ska åka till stallet vid halv fem och alltså gå upp innan 4. KANON KUL, det är typ då jag brukar gå och lägga mig.
Vad som är ännu mer otroligt är att Jakob stackarn orkar följa med trots det extrema tidsschemat. inte för att smöra eller nått men...vad i h-vete skulle jag göra utan honom?!?!?
Jag och TT får helt enkelt göra vårat bästa för att få med oss en rosett hem i morgon också, så den långa resan pays off ;)
Jag har funderat lite på detdär med hur man ska rida hästen dagen innan tävling. Det varierar ju såklart från häst till häst, men endå. Jag tycker i alla fall att man ska rida hästen dagen innan, jag vet att vissa vill att deras hästar ska vila upp sig så dom blir piggare men min åsikt är att om man har en lat häst så kommer den inte bli piggare av att gå och drälla i hagen en hel dag utan upp o lösgör lite eller något istället! Jag menar inte att man ska rida hästen trött för det är ju dumt men rör på dom, så kan de vila dagen efter tävlingen istället! Det är i alla fall min åsikt. Jag har provat lite olika. Jag har skrittat ut i typ 45 minuter. Ridit på banan/ut i alla gångarter, typ som en framridning. Jag har ridit ordentligt pass på banan, inte hårt men ridit igenom henne. har även ridit med bommar. Det har inte varit någon skillnad på henne på tävlingen whatsoever så med min häst så spelar det inte så stor roll vad jag gör bara jag inte rider skiten ur henne. Alltså brukar jag rida igenom henne dagen innan tävling så är hon jättefin sen!
Om det är någon som pallar så vore det kul att höra vad ni tycker om dethär? Och hur ni gör med era hästar?
/Carro

Gud vad ni är sopiga eller ointresserade av att gissa vem som är den hemliga gästbloggaren!

D.V.S ingen har orkat gissa utom Ida, som för övrigt hade rätt.
Jag tänker däremot inte godkänna hennes inlägg fören det är klart! Jag har ju redan avslöjat att hon hade rätt.

GRATTIS IDA! Vad vill du ha för färg på pingisbollen? Du kan få välja mellan en vit.


Nåväl, passar väl på att läggga in en bra markarbetesövning som jag snott på nätet! Vissa av er kanske redan har gjort den, men jag har aldrig sett just den här varianten förut. Behöver nog ingen närmare förklaring då den är ganska enkel att förstå.

Håll till godo.


Nytt tag på bloggen!

Känner att mitt bloggande inte är så kreativt just nu!

Har lite ideer om hur jag ska göra den lite mer spännande och kämpar febrilt med att få in en speciell medbloggare som kan ha lite intressanta saker att tillägga till sidan. Har även ett andra projekt som har med "bloggaren" att göra. Det återkommer jag också till när det är klart.

Åhhh, vem kan det tänkas vara???Kan ni inte gissa så blir det lite spännande för mig också!!
Vem vet, ni kanske kan vinna en pingisboll eller något om ni har tur.

Det hela är bara på planeringsstadiet än så länge och går lite segt. Övertalnings processen är dock i full gång. Det enda jag kan säga i dagsläget är att det kommer blir bra om jag får som jag vill. Det brukar jag för det mesta få!

Ska även se om jag, vid tillfälle, kan få lite hjälp med designen på min sida.
Som den ser ut i dagsläget får man ju både ont i huvudet och i ögonen när man tittar på skiten!!

Vi får se om jag lyckas helt enkelt.
Fortsättning följer!!!

Video.

Ni som missade det här inlägget tidigare, kolla på det!
Kan bara säga det igen.
Världens coolaste uppträdande!
Lite segt i början men kommer igång efter någon minutKlicka nu snällt på den rosa Barbapappan som jag sa åt dig!

Vill bara skryta lite!

Eftersom jag inte kan skryta om mina egna bravader får jag väl skryta om någon annans!

Så här jävligt ser det för tillfället ut om man söker på "Carro" på ridsportförbundets resultatlista!
Nu får hon ta och skärpa till sig eller hur?Vill också berätta att Elin hade en jäkla otur sista helgen vi var på sundby och skulle tävla. I sekretäriatet var det någon nitisk människa som hittade en gammal vaccinering som var en vecka gammal (detta var fyra år sedan, innan elin hade köpt sin ponny!) Elin och Nobel har sedan dess tävlat massor med gånger och ingen har tidigare lagt märke till att det låg till som det gjorde, inte ens Elin och hennes familj.

Det är väl bra att regeln finns med vaccinationer för alla som tävlar, men man kan ju undra om inte ponnyn redan hade insjuknat under dessa fyra år om den låg i farosonen!
Nåväl, inte meningen att gnälla på systemet med vaccinering utan bara konstatera att man blir trött när sådana här saker händer!
Elin har trotts allt varit kall och håller humöret uppe. Ponnyn är nu i alla fall omvaccinerad, så det är bara att ta nya tag och koncentrera sig på träningen, i väntan på att vaccinationen ska bli klar så hon kan börja tävla igen!

Vill haaaaa!

Jag brukar ju inte vara prylgalen! Öhhh "veckans lögn!!"

Nä alvarligt talat, det brukar jag faktiskt inte vara! Men den här jackan måste jag faktiskt medge att jag skulle bli lite lyckligare, eller åtminstonde en lite bättre människa, om jag kunde köpa!

Det kommer dessvärre aldrig att hända eftersom Hööks har bestämt sig för att även ta in dyrare märken nu för tiden, och priset ligger på endast 999:- (mig lurar ni inte, det är = med en tusenlapp!)

Men drömma kan man ju få göra!

Hmm -tror att den översta färgen skull passa på mig, suck
!!!

Är man inte bäst skulle man ju kanske göra ett försök att vara snyggast, snyggare, snygg, proper se ok ut ........Äh, -ha en snygg jacka!Ja ja, vad är väl en bal på slottet?

Sorgsna hälsningar Trashank!


Tävling på Syndby!

I dag måndag har jag, Carro och Carros mamma Kristina varit på Sundby.
Det var en lokal L:C och L:B. Vi var alla lite nervösa och förväntansfulla för det var bara Carros 3:dje L:B på nya ponnyn TT, och på dom två tidigare starterna har hon fått problem i kombinationen vid båda tillfällena.

Jag, och till viss del Carro också, visste att det bara var tillfälligheter att det råkade bli pet just där, men det gjorde ändå att det var lite extra spännande att se om det skull bli likadant i dag!

Våra förhoppningar uppfyldes mer än väl och Carro lyckades sopa banan i båda klasserna. Två förstaplatser var nog lite mer än någon av oss hade kunnat hoppas på!


Trött men duktig ponny och mycket nöjd ryttare!

Carro var efteranmäld och startade som -1 i båda klasserna.
I första klassen var det ca 30 starer och Carro ledde med 3-4 sekunder till dom sista 5 ekipagen. Det var dock ingen som var speciellt nära att slå hennes tid.

I L:Bn startade hon också som -1 av ca 15-20 equipage och red ännu mer aggresivt än vad hon gjort i första klassen, vilket var vår taktik för att hon över huvud taget skulle ha en chans att komma någorlunda högt upp, om hon gick över huvud taget gick nolla.

Banan var ganska trixig och omhoppningen var mer som en regional än en lokal, plus att kombinationen (till vår stora förtjusning) skulle hoppas från båda hållen, altså inte bara en gång utan två!

Efter att ha glömt en av svängarna i omhoppningen tog hon vägen förbi 3 hinder istället för innanför som var planerat när vi gick banan. Vi var jättenöjda med nollrundan ändå, men tänkte att vi, trotts allt kanske skulle vänta lite med att klä av TT tills några stycken hade ridit. Vi tänkte att vi åtminstonde kunde få en uppfattning om hur långt efter hon skulle komma eftersom hon glömde vägen.
Till vår stora förvåning var det ingen som kom runt banan felfritt utom Carro och ryttaren som kom 2a. Som sagt, en svår bana för att vara en lokal L:B och en enormt proffsig runda av Carro, som med god marginal kammade hem även andra klassen!

I går hade vi träning på hemmaplan och testade lite nya ideer som vi diskuterat. Tydligen har vi gjort en korrekt analys av läget då resultatet i dag, både på banan och på framridningen, var mycket bättre än på sista tävlingarna. Några små simpla förändringar gjorde att TT blev som en helt annan häst! Vi är deffinitivt på rätt spår!
En lyckad dag för Carro, och jag är lika nöjd och glad som om jag hade ridit själv!
Hade man lärt sig rida så här bra själv hade man inte behövt sitta på läktarn och se ut som man
har någon del i framgången! Gäller att omge sig med duktiga människor,
så man kan sola sig lite i deras glans.

Mer bilder och filmer kommer så fort dom blir nerladdade!

Det kommer även mer tävlingsuppdateringar senare som jag inte redovisat medan jag varit sur och inte bloggat.

Nu är jag tillbaka efter dålig upplevelse på bloggen!

Nu är jag tillbaka efter att inte ha bloggat på aslänge.

Hade en lite dålig upplevelse efter mitt sista inlägg på bloggen.
En av föräldrarna på mitt nya jobb hade hittat hit och var inne och rottlade runt för att läste vad jag hade skrivit. Det var i samma veva som jag höll på att börga mitt nya jobb på ridskolan i Täby. Hon ringde genast till min chef och talade om en massa saker som jag inte ens hade skrivit, det var bara påståenden som inte alls stämde. Jag blev självklart konfronterad av min nya chef och var tvungen att förklara mig för henne. Det hela var asirriterande så jag blev så sne att jag inte ville skriva något mer just då. Jag blev inte så ledsen över det som hände, som det faktum att det finns så jävla ruttna människor omkring en! Betänk även att det här är en "%&%#" som jag än i denna dag inte ens har hafft det stora nöjet att träffa. Man undrar hur det står till med folk??

Nu skiter jag i vilkete, vill dom snoka runt och sprida en massa osanningar får dom väl göra det, -couldn't care less! Småaktiga jävla människor, get a f-cking life!!!

Nu är jag i alla fall tillbaka! Skriver här för att jag tycker att det är så himla roligt att blogga av mig, och hittils har jag bara fått glada tillrop, (förutom vid det tillfället!)
Trode i min enfald att dom flesta var snälla och välvilliga, men det finns alltid "%&%#"-huvuden som ska sabba för andra och lägga sin stora jävla näsa i blöt.

Gillar ni inte det jag skriver så titta inte, och till er vill jag bara säga en sak!Nej, det är inte tummen upp!!!

RSS 2.0