Tävling på Syndby!

I dag måndag har jag, Carro och Carros mamma Kristina varit på Sundby.
Det var en lokal L:C och L:B. Vi var alla lite nervösa och förväntansfulla för det var bara Carros 3:dje L:B på nya ponnyn TT, och på dom två tidigare starterna har hon fått problem i kombinationen vid båda tillfällena.

Jag, och till viss del Carro också, visste att det bara var tillfälligheter att det råkade bli pet just där, men det gjorde ändå att det var lite extra spännande att se om det skull bli likadant i dag!

Våra förhoppningar uppfyldes mer än väl och Carro lyckades sopa banan i båda klasserna. Två förstaplatser var nog lite mer än någon av oss hade kunnat hoppas på!


Trött men duktig ponny och mycket nöjd ryttare!

Carro var efteranmäld och startade som -1 i båda klasserna.
I första klassen var det ca 30 starer och Carro ledde med 3-4 sekunder till dom sista 5 ekipagen. Det var dock ingen som var speciellt nära att slå hennes tid.

I L:Bn startade hon också som -1 av ca 15-20 equipage och red ännu mer aggresivt än vad hon gjort i första klassen, vilket var vår taktik för att hon över huvud taget skulle ha en chans att komma någorlunda högt upp, om hon gick över huvud taget gick nolla.

Banan var ganska trixig och omhoppningen var mer som en regional än en lokal, plus att kombinationen (till vår stora förtjusning) skulle hoppas från båda hållen, altså inte bara en gång utan två!

Efter att ha glömt en av svängarna i omhoppningen tog hon vägen förbi 3 hinder istället för innanför som var planerat när vi gick banan. Vi var jättenöjda med nollrundan ändå, men tänkte att vi, trotts allt kanske skulle vänta lite med att klä av TT tills några stycken hade ridit. Vi tänkte att vi åtminstonde kunde få en uppfattning om hur långt efter hon skulle komma eftersom hon glömde vägen.
Till vår stora förvåning var det ingen som kom runt banan felfritt utom Carro och ryttaren som kom 2a. Som sagt, en svår bana för att vara en lokal L:B och en enormt proffsig runda av Carro, som med god marginal kammade hem även andra klassen!

I går hade vi träning på hemmaplan och testade lite nya ideer som vi diskuterat. Tydligen har vi gjort en korrekt analys av läget då resultatet i dag, både på banan och på framridningen, var mycket bättre än på sista tävlingarna. Några små simpla förändringar gjorde att TT blev som en helt annan häst! Vi är deffinitivt på rätt spår!
En lyckad dag för Carro, och jag är lika nöjd och glad som om jag hade ridit själv!
Hade man lärt sig rida så här bra själv hade man inte behövt sitta på läktarn och se ut som man
har någon del i framgången! Gäller att omge sig med duktiga människor,
så man kan sola sig lite i deras glans.

Mer bilder och filmer kommer så fort dom blir nerladdade!

Det kommer även mer tävlingsuppdateringar senare som jag inte redovisat medan jag varit sur och inte bloggat.

Kommentarer
Postat av: Elin

Kul att det gick så bra för henne! :)

Önskar att jag också kunde varit med så vi tog hem vinsterna för både c- och d-ponny

2011-04-26 @ 16:54:56
URL: http://horzeriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0