God morgon.

Som ni kanske märker har jag inte varit så aktiv på bloggen den sista tiden.

Vet inte om det är för att jag börjar tröttna, eller vad det är. Har dessutom inte så värst mycket att skriva om just nu eftersom jag bara jobbar hela tiden.

Var däremot inne på "Nymans" blogg i dag och såg ett inlägg som Ida gjort. Det var om ponnyer hon gärna skulle vilja ha, förutom sin egen såklart! Fattar verkligen att hon valt dom två hästarna. Men det som slog mig som intressant, förutom att dom var fina, var historierna bakom deras framgångar!

Jag vet att många som läser vår och andra bloggar, kämpar med sin ridning för att uppnå sina mål. Jag tjatar alltid om hur viktigt det är att planera vad som ska göras för att komma fram till målet man siktar på. Jag vet också hur fantastiskt lätt det är att tappa fokus och hamna på sidospår när det inte går enligt planerna. Man glömmer sin ursprungliga plan om man inte har artikulerat den tillräckligt noga. Det innebär naturligtvis att planen är noggrant dokumenterad, så att man kan gå tillbaka och kolla hur planen ser ut vid dom tillfällen det känns diffust och motigt.

Vad jag vill komma till är att framgång "TAR TID," och följer sällan en rakt stigande kurva uppåt. Inom begreppet framgång ligger en mängd motgångar och bakslag på vägen. För att utvecklas och bli bättre måste man "STÄNDIGT" övervinna nya svårigheter man inte har stött på tidigare. Kan tyckas självklart och onödigt att poängtera, men om ni rannsakar er själva, kan ni säkert komma ihåg mer än ett tillfälle när ni vacklat och känt att "DET KOMMER ALDRIG ATT GÅ!"

Vill bara lyfta ut andemeningen i detta inlägg, genom att be er titta på dom bloggar som "Ida" refererade till, men av en annan anledning. Nämligen hur dom två tjejerna har nått sina framgångar, och vad som har krävts i tid och beslutsamhet.

Båda startade med "mindre bra" förutsättningar, men har genom slit och tålamod långsamt kravlat sig fram till fantastiska framgångar. Jämför filmer och bilder från början på deras resa, med resultatet av deras vedermödor! Med andra ord, "LÄS OM DERAS RESA, OCH TITTA INTE BARA PÅ DERAS FINA PONNYER!"

Sagan om "Miss Moneypenny"och sagan om "Black Trump"Kontentan av detta inlägg borde tämligen bli följande,

"HA EN PLAN OCH VÅGA TRO PÅ DEN.
FÖLJ DEN UTSTAKADE VÄGEN OCH,
LITA PÅ DIN EGEN FÖRMÅGA!!
ENDAST SÅ KOMMER MAN TILL SLUT I MÅL!!"PS: Har ni fler framgångs-sagor får ni gärna tippsa. Det är otroligt bra för motivationen!!


Kommentarer
Postat av: Elin

Så himla fina hästar och deras historier. Kanske gamla Nobel också kan hoppa SM ändå ;)

2011-09-21 @ 21:14:14
URL: http://fredriksbergsnobel.blogg.se/
Postat av: amanda

Mycket väl skrivet, och kan inte nog poängteras f alla ambitiösa där ute! Du är suverän, inte bara som tränare i praktiken, utan även rörande den ack så väsentliga mentala biten. Extra värdefullt för tjejer (o för all del) killar i den ponnyaktiva åldern! Good work Jake! MVH Amandas pappa

2011-09-22 @ 00:17:09
URL: http://www.teamnyman.se
Postat av: amanda

kan tänka mig att du skulle gilla denhär isåfall!! :) http://www.youtube.com/watch?v=z4yVTTjFLK0&feature=related

2011-09-22 @ 11:15:01
URL: http://www.teamnyman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0