OK, Då var det dax igen!!!

I dag har jag och



och Carros mamma Kristina



varit på tävling igen!

Vi var som vanligt långt åt fanders eftersom det inte finns så mycket regionala tävlingar i Stockholmsdistriktet som är bra att åka på, så denna helg hamnade vi på


Regional tävling, med kval i



Som ni kanske vet hade Carro en jävligt dålig helg förra veckan när vi var och skulle hoppa Alsvenskan Div.1 i Surahammar.

Bara några dagar innan hade Carro kraschat ganska rejält i en stor trippelbarr på träning, så både hon och hästen hade fått sig en lite oförtjänt tankeställare! En sådan där tråkig händelse som dom flesta, någon gång varit med om! Det kan vara nyttig erfarenhetsmässigt, men kanske mindre välkommet ur självförtroende-synpunkt, i alla fall om planen är att debutera L:A på nästa tävling! Det här var i alla fall förutsättningarna dagarna innan debuten i L:A.

Summan av kardemumman var, att Vi åkte iväg till Allsvenskan med detta i bakhuvudet och den planerade debuten. Framridningen till L:B+ gick OK men Carro var inte riktigt lika taggad som hon brukar, och TT var ungefär på samma våglängd.
Väl inne på banan visade TT inte lika stort självförtroende som hon brukar, med all rätt!

Carro blev osäker och något passiv i sin ridning vilket resulterade i att det blev två stop på en oxer! Stämningen var inte på top skulle man kunna säga, så nu var det dax att ta fram plan B. Efter lite överläggande beslöt vi oss för att skjuta upp debuten i L:A och bege oss hemåt i stället.

Upplägg och planer omarbetades snabbt för att "mota Olle i grind," så härom dagen bestämde vi att TT och Carro skulle få backa ett steg för att bygga upp självförtroende, för sig själva och varandra igen. Således efter -anmäldes det lite snabbt till en lokal L:D - L:C på Mälarhöjden. Planen var att klasserna på lördagen skulle skulle fungera som framhoppnings till (sön)-dagens start i "Mountain Horse Cup-kvalet," som är den cup Carro planerat att försöla kvala in till denna säsong. Det här innebar att dom skulle hoppa 4 klasser på 2 dagar, L:D-L:C samt L:C-L:B! Kan tyckas mycket, men det hela var mycket väl planerat och vi hade gått igenom upplägget noga innan vi satte planen i verket.

Det hela lyckades bättre än vad vi hoppats på. Gårdagen slutade med en blå-gul rosett i första klassen och ett fånigt litet stop i andra klassen på grund av lite nerver och soppig ridning på det hindret. Helt Carros eget fel, enligt henne själv, och hade inget med veckans krasch att göra. Utgångsläget för söndagen var bättre än vi hoppats på, och i dag......

............HADE VI I ALLA FALL TUR MED VÄDRET!

Carro fär själv uppdatera er om hur det har gått i dag, det var bara bakgrunden jag ville blogga om!!! Kontinuitet och jämna resultat kommer ofta inte utan viss eftertanke från inblandade!

Vad jag egentligen ville komma till med detta inlägg är att det ligger mycket planering och arbete bakom varje lyckad runda på tävlig. God planering, samt självförtroende och försök till självinsikt i det man gör, är en förutsättning för att man ska kunna vara nöjd efter dagens slut. Har man gjort sitt yttersta för att öka oddsen för sig själv och sin häst, kan man i alla fall känna att man har tagit sig själv och sitt sportutövande på allvar! (Alla rider dock inte för att tävla, men om det är det man gör krävs det att man tänker till ibland.)

Jag vet att alla ni som läser detta gör ert bästa och lägger ner enormt mycket mer tid än dom flesta som tävlar inom någon sport. Jag vill i alla fall påminna er (nästan uteslutande tjejer) att ni faktiskt är sport-utövare på tävlingsnivå. Precis som vilken jäkla kille som helst, som spelar fotboll eller hockey eller vad det nu kan tänkas vara. Min erfarenhet är att tjejer är dåliga på att se sin ridning som en sport, vilket det faktiskt är. Som kille inom ridsporten har jag själv varit utsatt för samma fördommar, men för mig har det varit lite lättare eftersom jag är, "JUST KILLE!"

Tro på er själva för ni är bra på det ni gör, och ni ÄR faktiskt idrotts(män)!

- Med tanke på inläggets budskap får jag väl be om ursäkt för ovanstående uttryck, men det heter faktiskt så!
Ordet idrottskvinna i all ära, men det gör på något sätt att ni tjejer även här ska särskiljas från övriga idrottsmän, vilket jag personligen inte köper!!!


Det var dagens moralkaka från Naturhistoriska Riksmuset.
"monter A6" Förhistoriska arter

Kommentarer
Postat av: amanda

älskar dina inlägg jakob. extremt välskrivna och du har verkligen rätt i det du säger, har verkligen tagit till mig dethär sen du sa det sist!! :) hoppas alla andra som läser också gör det!

2011-05-29 @ 21:09:15
URL: http://www.teamnyman.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0