Det var ett par dagar sen sist!

Uppdatering på allt som hänt sedan sist!

I onsdags hade jag träning med Carro i Vallentuna inför tävlingen som är på söndag på staket. Carro kämpar på med markarbetet som inte precis var på topp här hon fick henne. TT är van att göra lite som hon vill, men börjar sakta men säkert göra framsteg och acceptera, att med Carro på ryggen kan man inte göra som man behagar längre. Hoppade lite låga hinder på böjda spår för att hon inte ska vräka sig mot hindren så fort man vänder upp. TT tror nämligen att hela livet är en omhoppning, och att alla hinder ska hoppas diagonalt för att det ska gå så fort som möjligt.
Med Carros hjälp kommer hon så småningom inse att man måste vänta på instruktioner i stället för att ta en massa egna initiativ hela tiden. På lördag ska Carro till Majja i Trosa, då har vi även fått veta hur TT är att ha med sig på en tävlingsplats. Dom som hade henne innan säger att hur taggad hon ään blir när det är dax så taggar hon ner hur lätt som helst mellan klassena.

fredagen hade jag markarbetesträning med Elin och hennes ponny Nobel i Solna. Dom ska debutera L:B på Stäket i helgen. Elin har gjort jätteframsteg i markarbetet på senaste tiden, och även Nobel börjar inse vem det är som styr skutan. Nobel är duktig på att hoppa men tycker att hindren kan vara lite läskiga mellan varven! Elin böjar få jättebra kontroll, och dom håller på att bli ett riktigt sammansvetsat team. Elin är även den av alla som har mest tävlingsrutin på sin ponny, så det är dax för henne att spånna bågen lite till.

På kvällen var det Ida och Amandas tur att hoppa lite inför helgens start. Även dom ska till Stäket på söndag. Ida red som vanligt sin egen ponny Fenan, men Amanda lämnade sin ponny Pippi hemma. Pippi har ju inte varit så länge hos Amanda, så hon vill träna lite mer innan hon gör sin första start. Amanda skulle tävla sin gamla hyrponny Angel, så det var hon som fick följa med på träningen den här gången. Angel är en gammal lektionshäst och relativt okomplicerad på hinder. Dom har hoppat rätt mycket tidigare så därför var det bara meningen att Amanda skulle få några språng i kroppen innan tävlingen eftersom hon inte hoppat Angel på ett tag. Allt flöt på bra så Amanda kände sig redo inför helgen. Ida är fortfarande i utbildningsstadiet med Fenan, som är den minst rytinerade av ponnyerna. Träningen gick väldigt bra, och är han lika koncentrerad på söndag som på träningen kommer det inte vara några som helst problem. Fenan går från klarhet till klarhet och Ida gär ett fantastiskt jobb. Dom kommer att bli grymma när dom får lite rutin i tävligssammanhang!

Söndag: Tävling på Almare Stäkets.
Allt gick långt över förväntan och alla red jättebra. Ponnyerna tyckte att det var roligt fast det var svinkallt och alla höll på att frysa ihjäl. Framhoppningen på Stäket är inte något vidare däremot. Underlaget var soppigt och frös dessutom precis bakom framhoppningshindren till sista klassen. Det är också väldigt mörkt i det ridhuset, vilket dels gör att hindren syns dåligt, och att kontrasten blir väldigt stor när man kommer in från ett snöklätt landskap. Lite som att kliva in i ett skafferi ungefär. Framridningen är trång, så ingen av hästarna hoppade speciellt
bra där inne. Det får dessutom bara plats 5 equipage åt gången där inne, så man har nästan ingen tid innan dom ropar upp folk till banan. Får man problem på framridningen finns det ingen tid att ta det lugnt och lösa problemet direkt. Speciellt Nobel tyckte att det var jäkligt skumt och rörigt där inne, vilket gjorde att han stannade flera gånger på varje hinder. Till slut fick vi lov att sänka hindren för att få honom att hoppa över huvud taget. Jag var osäker på om dom skulle komma runt banan efter alla problem op framridningen, men Elin red mycket bra och hade endast ett stop på kombinationen i L:B vilket var asbra med tanke på att det var debut på den höjden.

På kvällen skulle jag träna med Ebba men det blev inte av för jag kom hem från sista klassen så sent så Ebba hade redan givit sig av. Hon har dock inte tränat på ett tag så det var nog bra att hon fick lite tid för sig själv i ridhuset. Vi har bokat en ny dag, för nästa gång är det hennes tur att tävla.

Så här blev resultaten!

L:D
Ida-Fenan 0-0
Amanda-Angel 0-0

L:C
Ida-Fenan 4f (ett pet på ett räcke i grunden)
Carro-TT 0-0
Elin-Nobel 0-0

L:B
Elin-Nobel 4f (ett stop på första hindret i kombinationen i grunden)


Bra presterat på antalet starter i säsongens första tävling! Nu är det bara att träna på!
Lite mer bilder kommer förhoppningsvis senare.

Ida och Amanda.


Kommentarer
Postat av: Elin

Tack så mycket för att du var med och hjälpte! :) Vad kul att du också har skaffat en blogg nu.

2011-02-23 @ 21:22:08
URL: http://horzeriders.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0