when everything i know falls apart, you're the reason i come homeÄääääntligen!


Jag har fått igång min mobiltelefon igen! Helt galet vad man blir isolerad och maktlös utan den!! Det går ju inte att leva utan sin mobil!!

-My days in the twighlight zone has finally come to an end.


Resultat från Fagersta!

I söndags tävlade jag i fagersta, där Carro tävlade också! Det tog typ 3 timmer att åka dit, men det var det värt.

Hoppade en LB, framhoppningen gick väl okey, han var stark, och jag hade inga ridhandskar och det regnade så tyglarna gled hela tiden, men sen gick söta Tilda(som var med och hjälpte till) och hittade några jag fick låna. Fick aldrig ett jätte bra språng på framhoppningen men fick in några okey språng enligt mig!

PÅ BANA: Han blev så sjukt fin! Hoppade super och på omhoppningen gick det riktigt fort! :D Klanta mig och tog en lite väl snäv sväng så fick ett jätte konstigt språng så fick 4 fyra fel på näst sista hindret, men är jätte glad att Rascal hoppade än att han stanna. Men när han hoppade så blev det lite konstigt så tappa stigbyglarna och hade inte riktigt kontrol men finaste och duktigaste ponnyn hoppar ändå galant på sista hindret. Hade bäst tid av alla, och det blev bara en nolla i klassen så jag kom 2:a. :)

Hade tänkt att efteranmäla mig till LB+5 men Rascal tappade en sko när jag fick det konstiga språnget så kunde inte det. :( Men är iallafall jäättte nöjd med rundan och Rascal var bäst!

 


splash är hemma hos sig igen

Vi tog med Splash igår till tävlingen så kom Linn (ägaren) och hämtade honom. ganska skönt men också jättetråkigt :( sista dagen innan han åkte när jag skulle hämta honom i hagen så kom han travande mot mig o gnäggade. då bröt jag ihop haha ja ba neeeejjj du fåååår inte ååååkaaa :'( :'( :'( o sen så ba "vafan är det för fel på mig" så då skärpte jag mig o tog in honom o red och allt detdär som vanligt men kunde inte hjälpa att tänka

"detta är den sista gången jag gör dethär" varje gång jag gjorde nånting med honom.
jag har otroligt lätt för att fästa mig vid hästar...lite för lätt kanske

:'(Tävling i Fagersta

Jag orkar egentligen inte snacka om den här tävlingen, men jag skriver ändå för eran (Jakobs) skull. haha;)
95 cm gick ganska dåligt. Hade en dålig känsla. och det var en stilhoppning, som dom flesta borde veta att jag hatar. Jag vann dock, så det är jag ju såklart glad för :DLAn gick sämre resultat mässigt, men hade en MYYYCKKKEEEETTTTTTTTTT bättre känsla. Jag glömde banan (ungefär 5 gånger av olika anledningar) som jag mycket väl känner till men som ej är till för allmänheten. Men jag hittade en jätte bra ridning och TT tyckte det var så himla kul, hon ba - ÄNTLIGEN lite riktiga hinder! ;)Så allt som allt så är jag endå hyfsat nöjd. Laddar om till nästa helg då jag ska hoppa samma klasser som igår, alltså LB+5 och LA. Den tävlingen är i Åsebo och går på gräs. Enligt Linn, TTs förra ägare, så brukar hon gå bra på gräs, eftersom hon backar av sig lite grann o inte rusar så mycket. Det ska bli jätte kul :D


OK kanske inte så kul att höra om,.......

. . . . . . men jag fick en jättebra pressent av Carros mamma eftersom jag fyllde år i Juli!
jag fick en. . . .jättefin vatten kokare!!
Titta så fint den lyser. Som att ha en egen rymdtarkost i köket!

Jag är käääär!!!

Det här är kanske ett inlägg, som dom flesta av er inte kan rellatera till, eftersom ni för det första inte har flyttat hemifrån än, 2-tycker  "-jaha och?" och 3- inte inser att det här kan man faktiskt nojja över när man HAR flyttat hemifrån. Men tro mig kära läsare, ni kommer snart att upptäcka alla små egenheter med att bli vuxen tids nog! Era liv är än så länge rellativt bekymmerslösa, fast ni inte inser det just nu.

Jag blev i alla fall verkligen glad eftersom jag har gasspis, och en jäkla förmåga att koka söner alla mina kastruller. Jag sätter på dom på plattan (med vatten i) för att en halvtimme senare undra varför det luktar bränt?? Det hela är mycket obehagligt, och varje gång blir jag lika upprörd och undrar vad som händer den dagen jag glömmer att jag har satt på vatten, och går iväg till jobbet! Därav har jag utvecklat en mycket jobbig "spisnojja"

Jag måste ofta gå tillbaka och kolla att jag har stängt av spisen, ibland flera gånger, fast jag vet att den är av! Detta kan jag tillägga, händer aldrig när vattnet verkligen ÄR på! Mycket frustrerande kan jag upplysa om.

- BUT THOSE DAYS, ARE BUT MEMORIES PAST!
Tack snälla Kristina och Carro!!!
FILMER !

Båda LB :Båda LA


RESULTAT !

Nu har jag och Taggen kommit hem ifrån Gamleby ! Och taggen befinner sig just nu i Vallentuna (skööönt).

Nu ska jag väl berätta lite kortfattat om min rundor ifrån Gamleby ! :)Fredag 26/8 :

LB - Taggen var något spänd hela banan runt och kändes lite på tårna, men presterade bra ändå.
Vi fick ett pet på hinder nummer 4. Vet inte om det berodde på att jag inte såg något på höger öga så jag kunde knappt bedömma avstånd.. eller om det berodde på ouppmärksamhet, för han kom bra på det. Men ett pet kan man leva med. alltså 4 fel i grunden.


LA - Började bra på hinder ett, men lyfte inte tillräckligt på bakbenen så han fick med sig EN liteeeeen kloss ifrån muren.. OTUUR, sen gick han skitbra på resten och rev tyvärr samma hinder som han rev i LB:n, vet inte heller varför.. Men kan vara en av de bättre LA jag ridit på han, bortsett ifrån resultatet och hoppet över vattengraven(men det var första gången)  Men känslan var sjukt bra. 8 fel.

Lördag 27/8 :

LB - Allt gick skitbra, han var dock lite seg.. men han skötte sig peeerfect! MEN rev sista hindret i kombinationen. :( blääää ! var rätt besviken.. men han var fin! :)
4 fel

Söndag 28/8 :

LA - Den absolut bästa LA:n nååågonsin han var sjuuukt fiiin ! Men jag klantade till ett pet i omhoppningen, och taggen sket i att lyfta på fötterna på näst sista hindret i omhoppningen... så det blev 0+8 fel

Så jag kan sammanfatta alla klasserna som mycket bäyttre än vad det brukar kännas..! Nu laddar vi om.
Filmer kommer inom kort ! :DLördagsmys!!

I dag har jag varit ute hos Carro och hafft träning med Sofie och Blackie


och Maria och Falle, som ni redan vet vilka det är. Båda hästarna gick jättebra i dag, och jag fick till och med rida lite på Falle. Det var verkligen askul! Jag har inte suttit på en häst på flera månader. Sist var nog när jag satt på TT tror jag? Jag har alltid hävdat, och hävdar fortfarande, att man rider bättre när man har hafft ett uppehåll ett tag. Bara det inte har gått allt för lång tid. Man är mer avslappnad, och har inte så höga krav på sig själv och sin prestation. Man har liksom ingen dålig kännsla i kroppen som ligger och spökar när man sätter sig upp. Jag var till och med, nästan lite duktig när jag red tror jag???


Nu på kvällen blev det oplanerat "FREDAGSMYS," fastän det egentligen är lördag. Men det går bra ändå!! Skulle gå till affären och handla lite mat, men så "RÅKADE" jag slinka in på vår videobutik, som för övrigt är den absolut bästa i hela stan. "CASABLANCA" heter den och ligger på Sveavägen. Det dom inte har inne, har förmodligen inte släppts än, eller så har det blivit stoppad av Svensk film-sencur. Det blev ytterligare lite tokigt, för jag råkade även få med mig en massa godis hem, som jag inte skulle ha. Men nu står det i alla fall här på bordet tillsammans med en stor kopp varm O"boy och tre gamla filmer som jag har velat se om en längre tid.

 


Ni ser ju själva vad det är för filmer, så det behöver jag inte nämna. Hela godisskålens botten är täckt med godis-salt, som jag med nöd och näppe, och ett jävla sjå, lyckades fiska upp ur någon behållare med saltlakrits, medan jag oroligt tittade mig omkring. Tror inte att det är förbjudet att själa lakris-salt, men det kändes ändå som jag gjorde något förbjudet!! . . . . . .- Konstigt det där???

Själv är jag "kittad" till tänderna i min bästa "Lördags-mys-outfit" dagen till ära! Bästa Tishan från Zara, mysbyxor, och mina toffel-uggs.


 

Här är min underbara biostol, så nu kan vekligen inget gå fel.

 Dessutom funkar inte min mobil, så jag kan inte ens bli störd!!

Härlig uteritt igår!


I går red jag med Andrea ut i skogen det var verkligen jättehärligt! Jag mår som bäst när jag får rida ut på Rascal i skogen och galoppera efter en jobbig skoldag :) lixom det känns verkligen som en befrielse att komma ut från "fängelst" och komma till stallet och bara va där med alla goa människor! hahah XD shhiit vad jag låter töntig! jaja. Efter vi hade ridit ut red jag lite på banan bara för kännna på honom, han var fin iallafall finare än förra gången.

har ingen passade eller bra bild, så tog en bild på Dollar Andreas ponny! Annars blir inlägget så tråkigt ;) Tog bilden från hennes blogg och den hittar ni HÄR


Sen fick jag skjuts av Klara på hennes moppe till Mörby, asså det var skit kul att åka moppe har aldrig gjort det förut! ;) så jag har bestämmt mig nu att jag ska köpa en när jag fyller 15 eller vad det nu är.


Nu får jag skärpa mig!

Ledsen för dålig uppdatering från min sida! Fast om jag ska ha nåt att skylla på är det det J*VLA TELIA! Asså mamma har stått i telefon kö i 2 timmar 5 gångar och varje gång säger dem:
- ni kommer få trådlöst internet på onsdag.
Nästa gång mamma ringer:
-Ni får det om en vecka!
OSV -.-
Så vi har bara en dator med internet så det är lite bråk i familjen om vem som ska ha dotorn. ;)Men ska verkligen försöka blogga mer, hoppas ni förstår! ♥
Ska sätta mig ner nu och skriva ett inlägg som kommer upp senare!


Det lönar sig!


Det lönar sig att face-rape'a sina medbloggare påHaha!!
103 besökare, det trodde jag aldrig!!23/5 var ingen bra dag kan man säga!!


Dressyrponnyn!!

Det här kan komma som en chock så dö inte nu.......men jag och TT håller för tillfället på med början till galopp piruetter i dressyren! Det kommer aldrig bli några riktiga piruetter av det hela, men i och med att hon har blivit så stark nu, så går jag in på en liten volt och minskar den mer och mer samtidigt som jag rider tagen bakdel så till slut blir det som en bakdelsvändning i galopp.

Hon orkar inte mer än två-tre språng när vi väl gör det där "piruett" liknande, men hon orkar mer och mer för varje ridpass! Dessutom rider jag öppna och sluta i galopp nu utan problem...Det trodde jag ALDRIG i mina VILDASTE DRÖMMAR att jag NÅGONSIN skulle göra med henne i början.

We're making progress :)Min fina TT <3


tagga tävling på söndag!!!

denna gången i FagerstaJag ska hoppa LB+5 och LA :D första LAn efter meetinget i vingåker (som jag så flitigt försökte berätta om här)
TT känns jättefin just nu så det ska bli jätte kul o tävla :D

Dagens underhållning med bildbomb!


 

I dag har jag hafft en mycket underhållande dag tillsammans med Maria. "Hon sa för övrigt att hon skulle säga upp bekantskapen med mig om jag la upp den här bilden på bloggen!" Nu ska vi se om hon ljuger eller inte!! Vi hade bestämmt att vi skulle ut på stan och bara driva runt en hel dag och kolla i affärer, vilket vi också gjorde med besked. Mycket lyckat!! Vi började med att strosa runt på Drottninggatan, men relativt omgående gjorde sig fikasuget rejält gällande, så vi var tvugna att gå till Kulturhusets terass och stävja vår kaffeångest!

Här uppe satt vi och tyckte att vi var "On top of the world," eller i alla fall
"On top of Hötorget"

Då fick jag syn på något jag bara har hört talas om, men aldrig sett. nämligen att dom har byggt lägenheter med stora altaner ovanpå shopping-stråket på Drottninggatan. Jag blev genast irriterad och avundssjuk! Jag vill också ha en sån!!! Nästa gång jag är ledig, ska jag gå upp på Åhlens terass och kasta ägg på deras altaner, -orättvist!!!

När koffein-abstinensen lagt sig, gick vi vidare ner för att fortsätta vårt planlösa vandrande genom stadens shoppning-mekka! På vägen ner såg vi massor med underliga utställningar och roliga butiker som man alltid missar eftersom man aldrig är på Kulturhuset! Bland annat hittade vi den här rullstolen, som ser ut som något från en gammal skräckfilm, Jag var genast tvungen att dokumentera den. Skulle vilja ha den hemma!!! Aaas-cool. Dom har även en "Tintin-shop" i entren. Jag höll på att göra på mig av upphetsning!! Måste gå tillbaka i lugn och ro. Nyckelringar - block - modellbilar - kylskåpsmagneter - krimms och kraffs, Å allt med Tintin-motiv. Det finns en GUD!!!

Längst ner har dom något som jag tycker är både skitfånigt och helt absurt! Dom har en "Barnvagns-parkering!" Säkert aspraktiskt om man har en barnvagn kanske, men ändå! Är det baby-boom på gång eller?? Undrar om man kan köra med parkerings-skiva, eller måste man köpa biljett??

Vid det här laget, började Maria få lite panik på mitt ständiga "blogginläggs-dokumenterande." Så när vi kom in på "Designtorget" hittade hon en knapp som hon föreslog, eller snarare proppsade på, att jag skulle köpa. På den stod det . . . . .

Löjligt, håller inte med henne om att jag är manisk och beroende, så det blev minsann ingen knapp!! Nåväl, färden gick vidare för Maria var på jakt efter ett par skor, (som jag glömde dokumentera - shit!!) Jag har aldrig varit på "Scorett" förut, för jag har alltid trott att det är en lågbudgetbutik, men shit vad dom har mycket balla dojjor! Jag brukar aldrig hitta något som jag gillar, men där hade dom flera par som jag bara MÅSTE ha!! Ny favoritbutik!

Gillar båda paren, men tycker bättre om dom "öfre" än dom undre. Gissa vilka som var dyrast?? Ja, självklart dom översta som jag vill ha. 2000:- ska dom ha för dom. Jag har nog aldrig köpt ett par vanliga skor för MER än en tusenlapp i hela mitt liv tror jag! Ja vet, att ni tjejer aldrig köper skor för MINDRE än en tusenlapp så ni fattar väl inte vad jag pratar om! - Jag är ju kille och går aldrig omkring i kostymskor!!! - Vilka är snyggast??

På vägen därifrån sprang vi rakt in i en TV-inspelning av något slag. Hon blonda som står till höger är en skådis som alltid är med i "Parlamentet" på kanal 4. -Måste dokumenteras! Fick inte va me, -SUR!!!

I brist på införskaffande av nya skor, var jag tvungen att gå in på min gamla favoritbutik.

Där fick jag maskera min fattigdom med att införskaffa två T-shirtar som redan har blivit mina garderobs-favoriter denna månad. På fredag får jag min första riktiga lön på länge, så garderobsfavoriterna kan skiffta plats snabbt nu om det vill sig! Har haft så taskigt med pengar medan jag jobbade på ridskolan i Täby, så risken finns att jag får "nyrikemans-psykos" och fullkommligt flippar när jag får min lön!! Mycket tänkbart!!

Väl hemma upptäckte jag att min telefon blivit spärrad för utgående samtal, för det har strulat med min sista betalning. Panik utbröt och jag rusade ner till "Telenor" för att åtgärda problemet, utan att lyckas så klart! Precis när jag kliver ut genom dörren kör Loa Falkman förbi i en gammal mintgrön Bubbla! Trotts att jag är totalt avskärmad från världen, med okontrolerbar ångest som påföljd, känner jag ändå att "kära gammla LOA" har fått avslutningen på denna dag att kännas dräglig!!! Hur kan man känna ångest när ett så här vänt ansikte, tittar ut genom en solkig ruta på en risig gammal skitbil???


Jag kanske överlever en dag, eller åtminstonde ett par timmar till?!?!
Klockrent!


JAG GARVAR IHJÄL MIG!!!!

NU MÅSTE MAN JU BARA BESTÄLLA KABEL. . .


Tröööttt

Hej nu är jag tillbaka igen! kom i söndags natt klockan 2 och gick och la mig typ 3 och sen upp på morgonen för det var första dagen i skolan så jag fick inte sova så många timmer den natten. Sen dess har jag varit jäättte trött! igår fastnade jag vid en film på tv:n så gick jag och la mig sent igen ;) Jaja nu ska jag sluta tjööta om att jag är trött.


 

I måndags efter skolan åkte jag till stallet för att träffa Rascal, åhh vad jag hade saknat honom. Ohh juste glömde berätta hur det var i london, behöver inte säga så mycket men halva resan gick ut på SHOPPING! xD
okey tillbaka till i måndags mamma red för jag orkade inte, somsagt var jag tröööött! hahah
I tisdags red jag lite på "stock ängen" red i en låg form som jag inte skulle ha gjort märkte jag idag! För idag red jag markarbete, när jag red fram så kände jag att han ville bara gå i jäätttte jäättte låg form och ville slippa att jobba så typ höll på med det i en timme att försöka få upp och ihop honom så jag får under honom. Sen travade och galopperade jag över några bommar.


Jag och Isabel i London! Hahahah! BJUDER
Måste bara berätta att jag ska tävla på söndag ska hoppa en LB och tanken är om jag får en bra känsla och det går bra så ska jag nog tävla den 3:e sep en LB+5 och om det går bar så ska jag kanske debutera LA :D Fast det är inte säkert vi får se.

bild från senaste tävlingen, reg LB ♥
Och jag kan också passa på att meddela att vi har köpt en transport, det blev en thule star safir med sadelskåp och sånt, mycket glad! ;)
Nu ska jag sooooovvvaaa så jag är pigg imorn, höhö..


Jag och Julia på Majja träning! :)

Vi fortsätter att jobba på att TT ska följa mig över hindrena så hon landar i rätt galopp. och vi kämpar också med att jag ska få igenom halvhalterna ordentligt. det går bättre och bättre! Vad julia tyckte om träningen kan ni läsa

här
Båda hästarna vad jätteduktiga! :D


Splash Tullnäs 15/8
Jag är nöjd med honom, han var jätteduktig! jag har inte riktigt förstått hur man ska rida honom men å andra sidan så har jag ju bara haft honom någon månad.


att vänta er under kvällen har ni...

...TVÅ filmer :) en från tävlingen i Tullnäs med splash och en från Majja träningen som jag och Julia var på! :)
jag vet att jag har dröjt men jag tänker faktiskt skylla på att jag har börjat ny skola nu...som för övrigt är fucking awesome :DDagens priser!!


I dag har jag varit ute och fikat med min kompis Camilla Lindelöf, som många av er redan känner.


För er som INTE känner henne, är hon ryttare, dommare och C-tränare i hoppning, och inte som man skulle kunna tro, fotomodell.

(fast hon borde kanske bli
??)

Fast, nu var det ju inte det jag skulle tala om, utan att vi var och fikade i "Sturegallerian."


Camilla bjöd, och väluppfostrad som man är beställde jag kaffe och en skink och ostmacka.
Själv beställde Camilla också kaffe och en macka, men av lite tjusigare modell. Men i sista minute Kände hon att hon var tvungen att ha en kaka också, så hon beställde en "choklad-biskvi."

Det som serverades, kunde ha fätt plats på en 5-krona, till det fashionabla priset av

28:-

Hörde ni vad jag sa? TJUGOÅTTA KRONOR!!! Kolla in storleken!!!

 


Svar på fråga


Anonym om Dagens träning.:
Kan inte du berätta lite om dina elever för du skriver ju om Elin och Maria om träningarna men det skulle vara kul att få veta lite mer om dom och deras hästar ;)
22 Augusti, 17:19

Svar:
Självklart kan jag göra det. Jag kan passa på att presentera en ny tjej jag har börjat hjälpa, som heter Isabella.  Hon har köpt sin ponny från samma familj som Carro, alltså en gammal stallkamrat till "TT"Henne kommer ni få se MYCKET mer av, det har jag sagt förr. Jag ska be att dom jag hjälper skriver lite om sig själv, i stället för att jag gör det, så mer info kommer alltså snart, så ha tålamod bara.

 100-Listan för framtiden!!!

Fick en bra ide av Maria när vi var på väg hem från träningen. Hon har redan påbörgat, och jag SKA påbörga, en. . . . . . .

100 Saker-Jag-Måste-Hinna-Göra-Innan-Jag-Dör-Lista.

Skulle önska att ni andra gör listor också. På så sätt kan man kolla vad andra har för saker dom skulle vilja göra. Kan bli en kul grej. Jag har funderat på vad jag skulle sätta på min lista, och jag kan tala om att det är INTE så jäkla lätt att komma på 100 saker man verkligen skulle vilja göra. -Testa själva får ni se!

Jag kommer att börja så sakterliga med dom 20 första jag kan komma på helt spontant. Sedan kommer jag att uppdater allteftersom jag kommer på fler grejjer tills listan blir full.

Jag har en kategori i sidospalten som heter "100-thing-list" där kommer detta inlägg att ligga kvar tills alla sakerna är gjorda, jag dör, bloggen går i konken eller min dator exploderar, så det kan ju bli en stund som ni kanske förstår.

Skulle vilja utmana er andra att göra likadana listor på era bloggar. Då kan man kolla vad andra har för hemliga önskningar som dom vill uppfylla innan dom dör. Dessutom kan man få tips på saker som man annars aldrig skulle komma på själv. Ni som gör en egen lista kan väl skicka ett meddelande inder detta inlägg, så sätter jag ut er blogg här så att folk når er lista med. Ni får gärna lägga in vår blogg i ert list-inlägg också!

REGLER:
 • Sakerna behöver in föras in i viktighets-ordning eller i ordning tänker göra dom.
 • Måste vara någorlunda rimligt (jag kommer t.e.x aldrig bli USA:s president, eller vinna ponnySM!!!)
 • Man får inte skriva saker man redan har gjort.
 • När något har blivit av, stryker man det bara från listan, men låter det stå kvar.
-Kom igen people, help me out here!!!
Jag tänkte länka era listor så här! Då kan man hitta listorna och kolla vad ni har skrivit!

tottos.blogg.se 100-things-lista
johans.blogg.se 100-things-lista
kajsas.blogg.se 100-things-lista

Här är i alla fall början på min lista!!!
 • 1- Ha, driva, eller äga en tävlings-ponnyidskola där alla ponnier går minst L:A - MSV hoppning
 • 2- Köpa en stor fet pimpad husbil och bila runt i Europa eller USA
 • 3- Åka och kolla på ett OS live
 • 4- Lära mig att prata Spanska (pappa är Spanjor, men jag kan inte ett ord)
 • 5- Flytta tillbaka till USA
 • 6- Besöka Aachen tävlingarna
 • 7- Ha minst 1.000.000 :- på ett konto innan jag dör
 • 8- Ha ett eget klädesmärke, om det så endast, säljer T-shirtar eller ridstrumpor
 • 9- Köpa en cross-båge och börja träna i stället för att rida. Bågar blir inte halta!
 • 10- Se Amazonas regnskog innan den är helt borta och förstörd
 • 11- Jobba på ett fartyg som åker runt o Karribien eller nåt (nytt härifrån)
 • 12- Skriva en bok när jag har tillräckligt mycket att berätta
 • 13- Betala av mina sttudieskulder, så jag slipper skiten
 • 14- Gå en webdesign utbildning
 • 15- Komma på en uppfinning så att jag inte behöver äta kattmat på ålderns höst
 • 16- NU TOG DET STOPP FÖR I DAG, fortsätter senare. Behöver ett kom-ihåg-block tror jag!! Ska nog sätt in bilder i listan, annars blir den olidlig att läsa!!!!!
 • 17- xxxxxx
 • 18- xxxxxx
 • 19- xxxxxx
 • 20- xxxxxx
- Hoppas att ni nappar på iden, vore kul om det funkade!
Får se hur lång tid det tar att få ihop listan??


Kommentera gärna vad ni tycker om iden!

Tagga !!

STARTLISTORNA HAR KOMMIT UT !

Fredagens LB : nummer 4 av 29

(2) Anna Kock GöranssonEkenryttarna Jessame CalcoOkänd - OkändImp IrlandAlma Almén 28
(3) Daniela LinderssonVingåkers RF ShalyanKrimh ox - Kooihuster FolkertJ.v.d Berg, HollandDaniela Lindersson 83
(4) Beatrice MalmborgJump Club RSF Munsboro ThorntonOkänd - OkändImp IrlandBeatrice Malmborg 34
(5) Amanda NordströmRappestad RK Munsboro GilesOkänd - OkändImp IrlandAmanda Nordström/Arne Almberg 162
(6) Martina ÅhsSkogslottens RF Hoppenhof´s Raphaël RNF 190Woodrow Carisbrooke - Nieuwmoeds PatrickHoppenhof´s StuteriMadeléne Lööf 120


Fredagens LA : nummer 9 av 20

(8) Anna Kock GöranssonEkenryttarna Jessame CalcoOkänd - OkändImp IrlandAlma Almén 28
(9) Beatrice MalmborgJump Club RSF Munsboro ThorntonOkänd - OkändImp IrlandBeatrice Malmborg 34
(10) Ellie JonssonMantorpsryttarna Mini MeMinotarius RP - Exodus ox FAAnne-Lie Björk, SävsjöEllie Jonsson 78

Lördagens LB : nummer 11 av 14

   
(10) Amanda HammarströmRingnäs RF Munsboro Black BettyOkänd - OkändPadraig Dolan, IrlandMed Hjärta AB 198
(11) Beatrice MalmborgJump Club RSF Munsboro ThorntonOkänd - OkändImp IrlandBeatrice Malmborg 34
(12) Alva Lola Wallén KellerWisby Ridklubb MaximusMiraculix - DurantOkändBjörn Keller 182


Söndagens LA : nummer 9 av 28

(8) Thea HallstenRastaborgs RK DandyOkänd - OkändOkändThomas Hallsten 17
(9) Beatrice MalmborgJump Club RSF Munsboro ThorntonOkänd - OkändImp IrlandBeatrice Malmborg 34
(10) Daniela LinderssonVingåkers RF ShalyanKrimh ox - Kooihuster FolkertJ.v.d Berg, HollandDaniela Lindersson 83

Ni kan följa mina starter på http://online.equipe.com/sv/competitions/2847 !

Wish me good luck !


Dagens träning med Maria och Falle.


Som jag sa tidigare hade jag träning med Maria och Falle i dag. Det har gått så jäkla fort i utvecklingen att jag har nog aldrig varit med om maken. I dag var han så jäkla fin som jag aldrig har sett honom förut. Det är precis som om allt har fallit på plats under sista veckan bara. Styrka, bärighet, samling och rakriktning, allt satt som en smäck i dag. Både Maria och jag var jättenöjda.

Vi har haft en ganska spesificerad plan på hur vi har tränat under sommaren för att nå vårat mål, med mycket kondition ute, bara galopp-pass på banan vissa dagar, och bara travpass på banan andra dagar. Vi har övat mycket på att få honom fram till bettet och att han ska bära sig själv i en högre form med näsan längre fram i en öppnare form. Det för att det ska underlätta för honom att ta upp med vikt på bakbenen i stället för att bara knäppa av i nacken som han gärna gör när det blir jobbigt. Krulla ihop sig och undvika att ta stöd, har han inga problem med minsann, och det är absolut det svåraste problemet att komma tillrätta med hos en häst!
(enligt mig!!)

Att det skulle gå "så här jäkla fort," från att ha varit ganska svårt att få och jobba ärligt, till hur han gick i dag, kunde jag aldrig tro att vi skulle klara på så kort tid!
Det är så himla synd att vi inte gjorde en före-film, men det är lätt att vara efterklok, eller hur?

Här kommer några bilder, som dessvärre inte säger så mycket, eller gör honom rättvisa, men det gör ju bilder aldrig!! Var är filmkameran när man behöver den som mest???Med ännu mer träning och lite mindre sommarhage kommer han bli asfiiiin!
Jag som inte ens tycker om araber,
men den här skulle jag fan kunna köpa själv!!!


Dressyrtävling

Nu är vi anmälda till vår andra dressyrtävling. Den 3/9 på Bergsviks RS (Ligger på Vätö tror jag).
Men eftersom vi kom 3:a67,5 % i debuten i LC:2 och han är 100gånger finare nu, så rider vi LB:1 istället.
Det roliga är att det är samma dommare som sist :D ! Hon gillade verkligen Taggen, så nu håller jag tummarna för att det ska gå lika bra denna debut !
13.27väääärldens bästa lååt !

I dag tar jag igen det jag missade igår!


Klockan är 9 och jag är uppe och hoppar på en söndag!
Nu ska jag ut till Carros stall och ha träning med Maria på Falle, och den nya ponnyn som har flyttat dit.
Sen bör det av till jobbet. I kväll jobbar jag från 3 till 10, så det blir en lång dag i dag. Det är straffet för att jag var så himla slö i går!! Faktiskt rätt taggad att komma ut ur lägenheten. Det är alltid skönt att slappa, men efter en dag börjar det krypa under skinnet på en.

Hoppas att alla kan njuta av sin sista dag i FRIHET, för i morgon börjar ni väl skolan!?!?!


Gaaaamlebyy !

Nu taggar jag inför Gamleby, fyf*n vad kul det ska bli !
Dock var det väldigt få starter vilket innebär få placerade, tur att jag bara satsar på att nolla ! :D

Jag ska rida 4 klasser + träningshoppningen på torsdagen.

Torsdag: Åker Sunne-Gamleby, hoppar träningshoppning bana på 70cm.
Fredag: LB bed A:0/A:0, LA bed A:0 (Regional)
Lördag: LB bed A:0/A:0 (Regional)
Söndag: LA bed A:0/A:0 (Nationell)

Jag är så taggad, hoppas verkligen att jag nollar båda LA, det skulle vara hur skönt som helst ! :D

Så om jag hinner bli frisk tills imorgon åker jag tåg till Sunne igen.. annars så åker jag och mamma upp onsdag morgon, så jag hinner rida honom på onsdagen.. Vi får se ! :)

Någon mer som ska till Gamleby? :)

Bild på Ariz i Gamleby 2008 :Placering debut LA (Nationellt)
Ska testa ett tips jag såg på en annan blogg.


Har verkligen ingen aning om vad det här är, men jag bestämde mig för att testa i alla fall. Orkade så klart inte läsa igenom vad det är, eller hur det funkar, men det orkar jag aldrig.

Det är tydligen så att man kan nå nya läsare genom att lägga upp sin blogg på den här sidan. Fråga mig inte hur, eller om det funkar, för det har jag inte en jävla aning om! Ni får klicka på loggan eller adressen, så får ni själva avgöra om ni tror att det är båg eller inte! Är det någon som vet om såna här sidor verkligen gör någon skillnad??

Om någon har dåliga erfarenheter av denna sight får ni gärna meddela så att jag kan ta bort bloggen därifrån.

-Testar och ser om den håller vad den lovar!!


http://www.bloggriket.se/

Det härär vad som stod om bloggriket på den andra bloggen jag fick den ifrån...

(Vill du har massor av nya bloggläsare?
Isåfall så ska du klicka på bannern här eller länken nedan....
en riktigt bra sida som ger mycket ny trafik till ens blogg...)


Ultra-produktiv!!!

I dag har jag varit ultra-produktiv.

1st, gjorde jag ingenting,
sen
gjorde jag inte heller någonting,
efter det
gjorde jag inget igen,
men då
fick jag total panik och tänkte, -Nej det här duger inte, jag måste ut!
men först
gick jag och badade, så att jag skulle va ren när jag gick ut!!
men då
blev jag så trött av värmen, så jag blev tvungen att sova lite.
zzzzzzzzzzz
Nu sitter jag här igen, och -Inte faaan kom jag ut. . . . .

- Loooooser!!!

Fick några taggar gjorda i alla fall....
Dåligt väder, inget att göra!

Så jag spenderar tiden framför datorn och mitt älskade Photoshop, med att göra nya taggar!!!
Tusen gånger roligare än att sitta och dum-gloooo på TV, tycker jag i alla fall.
Älskar att pilla med det här. Både för att det är så kul och för att jag lär mig massa nya saker i PS hela tiden. Jag kommer bli proffs om jag bara fortsätter så här.Klicka på bilderna så kommer dom upp i full storlek.

I bland blir det bra, ibland mindre lyckat, men kul är det!!
Värsta lekstugan. . . .
Kommentera gärna!


Äntligen ledig!

I morgon är jag äntligen ledig, och har ingenting inplanerat för en gångs skull.
Det är ju typiskt att det spöregnar bara för det, fast det kanske gör att man kan hålla sig inne utan att ha dåligt samvete. Vore skönt att bara "chilla" för en gångs skull!!!

 


 


14.02

Taack till er som tipsade mig om att HV Polo schabraket fanns hos Kim på Norrmälarstrand ! :D
Nu har jag lagt undan ett silvrigt, som mamsi ska hämta nu! Och så har jag ändrat beställningen på Häst och hundhuset till ett sånt här Scapa schabrak :Som kommer passa superbra till det nya pannbandet han ska få :Och det kommer passa med hans svarta eskadron huva :


Och den passar också bra till det nya silvriga Polo och hans andra pannband :D
TIPS!

Både jag och mamma är tror inte på att behandla hästar för minsta lilla grej. Men det är ju olika från person till person.
Så vi åker på hälsokontroll till Sven i Sala (som jag tänkte berätta om).

Sven är utbildad veterinär och har jobbat på en riktig klinik. Men han tror inte på att behandla hästar när man ser något litet, och han tror inte heller på det där med att låta de vila.

Istället jobbar sven med örter, och är känd inom travvärden, i och med att det han gör räknas ej som doping.
Han vet exakt vad han håller på med och ser på hästens muskulatur om något inte står rätt till.
Och istället för att göra böjprov i 60sek så gör han i 30sek, för de visar även då om de har ont eller inte.

Om hästen sen har ont, tar han blod ifrån halsen och blistrar hästen på den stället den har "ont" på. (sprutar in blod).
När han har sprutat in blod bildas en läkningsprocess som gör så att hästen får läka sig själv.
För att skynda på läkningsprocessen använder han sig av olika örter.
Han gör alltså olika sorters örtblandningar som man ska massera in eller ge i fodret.
Sen ska man rida på en 8-volt i X-antal veckor för att få hästen liksidig. Sen är problemet borta.

Om det dock har gått för låååångt, säger han till och hänvisar till en vanlig veterinärklinik.

Det sjuka är att det fungerar. Det fungerade till 100% på Ariz(min förra ponny), när hon var svag i sitt ena bakben. Sen blev hon helt återställd efter 5 veckor.

Verkligen att rekomendera!! Han tar 500kr för en undersökning och om hästen behöver blistras och få örter tillkommer en kostnad av 50kr/burk.

Alltså riktigt billigt, och man får rida hästen hela tiden !

www.Alyose.com


Svar på kommentar:

Ponnyryttare om TIPS!:
Vad heter han mer än Sven?


Bea om TIPS!:

Ååh du det vet inte jag, men han har en hemsida Alyose.com !!!Shooopppiiing !

Jag och mamma har ringt runt till 10000000 hästsportbutiker och frågat efter det nya Polo schabraket.. MEN det finns ingenstans.. Så idag gick vill till Häst & Hundhuset på Kungsgatan. Så de beställde ett åt mig ! DOCCK är leveranstiden i December ... hahah men jag hatr alltid velat ha ett silver metallic schabrak.London imorgon! :D

Har haft problem eller rättare sagt jag trodde att jag hade problem med att lägga ut inlägget om Majja träningen men då visade det säg att det hamnade längre bak i arkivet, men om ni vill läsa om inlägget ska kan läsa det HÄR

Idag red jag lite lösgörande på ängen, och jobbade mycket i galoppen. Fick till några grymma galoppombyten! :D
Sen släppade snälla Emelie fram en bom jag bara rullade över tills jag fick den där goa känslan ni vet.Är jätte nöjd med ridpasset har ridit nu i 3 dagar rätt så hårda pass så nu ska Rascal få halv vila i fyra dagar medans jag är i London! Ska åka väldigt väldigt tidigt imorgon bitti ska ska upp om några timmar så måste soooovva nu. Kommer inte kunna blogga i london så ni får klara er utan mig ;-) ♥
Varit ute på stan hela dagen!

I dag har jag har haft en så jäkla skön dag ute på stan. Har bara gått och kollat i affärer, på allt jag inte har råd att köpa. Tyvärr lyckades jag inte få med mig någon av mina kompisar för alla jobbade, men det var rätt OK ändå.

Det är så här års man ska köpa upp sig på snygga kläder inför nästa sommar, när det är tok-REA överallt.
Jag har nämligen fått pippi på T-shirtar med coola tryck. Såg så jäkla många, och skulle kunna köpa varenda en, bara för att jag inte har fått min lön än.

Det var helt sjukt mycket folk runt Drottninggatan i dag. Och jag som trode att alla turister hade gett sig av, men jag hade verkligen fel. Strålande sol och massor med glada shoppare som bara spankuleradde omrking.

 • Det BÄSTA med att INTE ha häst, är att man har en massa tid att göra annat. Man har dessutom mer pengar att röra sig med.
 • Det SÄMSTA med att INTE ha häst är att det inte alltid är så himla lätt att få tiden att gå. Man kan ju inte bara springa runt på stan och kolla på grejjer hela dagarna.

Jag har insett att jag älskar att gå runt och kolla i affärer.
Man kan aldrig ha för mycket snygga kläder och prylar!.

- Gud så ytligt sagt!!!

Det här fick jag inte!!!


Men det här hade jag råd med,


Klicka plus en

 

. . . .så nu ligger jag i soffan och myser med min bok och choklad.

Har blivit ett TV-spel av den här boken såg jag när jag letade bilder!!!!Svar till Emma.


Kommentar

Emme (xxxxxxxxx@hotmail.se) om I morgon. . . . .:
Tjena!
Är ni 2 st som driver denna underbara blogg, eller?
Eller är ni flera? Är vimsig när det gäller detta ämne.
IP: 81.225.161.53

SVAR: Tack snälla för den fina komplimangen.

(Det är jag själv som strukit under i frågan, så att ni INTE ska missa själva poängen :-)

Vi är 4 stycken som driver denna blogg. Jag kommer att skriva ett inlägg senare och förtydliga för er som inte varit här från början.

VI SOM BLOGGAR ÄR . . . .

BEA - CARRO - JAKOB - JULIASM-länk.

Här kan man döda några timmar om man inte har något bättre för sig!!!

http://online.equipe.com/sv/class_sections/30986/results


Vinnarna i kat B-C-D


Ebba Larsson, Ard Chuan Deligh kat C


Jackie Gerogsson, Ballyhar King kat C


Joanna Johansson-Arkan Kat D
I morgon. . . . .

. . . . . . ska jag på anställningsintervju. Berättar mer när jag vet hur det har gått!

Wish me luck!!

Arslen. . . . . .

Det finns en ny studie om hur kvinnor upplever sina arslen.
Resultaten var ganska intressanta.

- 30% av kvinnorna anser att deras arslen är för feta.

- 10% av kvinnorna anser att deras arslen är för magra.

- Resterande 60% säger att de inte bryr sig, de älskar honom ändå. Han är ju trotts allt en bra människa och dom skulle inte vilja byta ut honom mot ett annat arsle..
Tack snälla, det värmer verkligen!!

Kommentar Tid
Maria om Dagens träningar!:
Tack! =D Det hade aldrig gått utan dig!
IP: 213.89.192.90
17 Augusti, 09:54
Känner att jag skulle behöva en sån här snart.


När saker först dyker upp som "TRENDER," är jag alltid den första att DISSA det. Men ju mer man ser det. desto mer faller man för grupptrycket. Det är precis som om man vänjer sig på något sätt.

Dom här var ungefär det fulaste och töntigaste jag skulle kunna tänka mig när jag först såg dom, men ju kallare det blir ute, desto mer benägen blir jag att tycka att det kanske inte är så töntigt ändå!

Tror fortfarande att det är långt tills jag verkligen skulle göra slag i saken och köpa en, men jag känner mig faktiskt inte lika neggig längre!

Vad tror ni, skulle det här kanske va något att traska runt i på stan????

Skulle nog i sådant fall välja den vänstra ovan!
Vem vet, jag kanske kommer traskande i en sån här i stallet npn dag när ni minst anar det!!!

Vad jag däremot vet med säkerhet är, att i vinter ska jag köpa ett par riktiga UGGS.Dom får vara hur fula och töntiga dom vill! SÅDANA SKA JAG BARA HA!!! Jag har ett par fake som jag trampar runt i hemma, och jag verkligen ÄLSKAR dom, förutom att dom är "just fake!" Uggs påminner mig om när jag bode i LA, där alla traskade runt i dom. Det bli bra tills jag åker tillbaka. Då har dom blivit lagom patinerade tills dess! Och jag kommer att bli coolaste invandraren i hela Hollywood.

UNGEFÄR SÅ HÄR NÅGONTING!Missfortune

Man sliter som ett djur och planerar sin framtid in i minsta detalj, och efter 7 sorger och 8 bedrövelser har man äntligen nått sitt mål.

Man har klarat sin examen som arkitekt, lyckats landa det där prestigefyllda jobbet, samt utfört sitt första uppdrag utan större katastrofer. Man har dessutom stretat sig igenom hela processen utan att hoppa ut genom fönstret, ända fram till dagen D, när ens första riktiga jobb skall uppvisas för Borgmästaren och flera 100 förväntansfulla invånare i staden.

Vädrets Gudar ler mot dig, och solen skiner i sin fulla prakt, och du känner att NU kan INGET gå fel.

Du har jobbat hårt och målmedvetet för den här dagen så länge du kan minnas, när du plötsligt ser en liten 8-årig flicka förundrat peka mot marken . . . .

å det är då du upptäcker det . . . . . . . .
I dag är jag ledig hela dagen . . . . . .. . . . . . . så idag ska här bloggas jävlar i havet!!!

SNART BÖRGAR ALLVARET GOTT FOLK!!!Förlåt!

Blir galen! asså har suttit och försökt skriva ett inlägg om Majja träningen i 2 dagar nu, det e helt tomt i skallen.
Inlägget kommer nog imorgon hoppas jag, ska sova nu e tröööötttt. ZZzzz o.O

Trööttt xd

Dagens träningar!


I dag var jag, som jag sa igår, ute  och hade träning för Maria på Falle.
Det här är Maria som Carro delar stall med

När vi var på väg ut ringde Eva, som har stallet, och undrade om jag kunde ha träning med en ny tjej som har flyttat till stallet. Självklart sa jag JA. Det är så roligt att jag får nya elever på rekomendation hela tiden. Det måste betyda att folk måste tycka att dom får ut något av träningarna i alla fall! Ska bli jättekul att följa den nya tjejen i stallet.

Maria som har ridit för mig ett tag nu har gjort sjukt stora framsteg på väldigt kort tid. Vi har en jättebra dialog om hur träningen ska gå till, och vart vi är på väg. Falle är ju en dressyrhäst sedan flera år. Tidigare gick han fälttävlan. Det var därför Carro kunde tävla honom!

Nu har vi under en längre tid ridit honom som en hopphäst för att förbättra styrkan och galoppen på honom. I dag när vi gick tillbaka till attt rida ett seriöst dressyrpass, var det som om allt hade fallit på plats av sig själv. Både styrkan och bärigheten har förbättrats mycket bättre än vad jag tror att den hade gjort om vi bara tragglat på med dressyren! Helt plötsligt var det som en helt ny häst.

Falle håller på att bli as-fin!!! Mycket nöjd med dagen.Majja träningen

Dagen började med att mamma väckte mig klockan halv åtta :O För att vi behövde åka till skatteverket för att skriva in oss i Sverige, usch det var jobbigt! ;-)
Sen vidare för att lämna lill brorsan på fritids, för att senare åka till stallet, och på vägen hämta Jakob, väl i stallet fixade jag Rascal inför Maja tränigen i Trosa. Vi lastade Rascal och sen bar det i väg.
.
När vi kom till gården, gick vi till Carro och sa hej och det var jätte kul att ses igen.
.
Till träningen nu då: det första Majja sa till mig va,
.
- STRÄCK PÅ RYGGEN!
och sen sa hon till mig några gånger till av olika anledningar, hahah xD
.
Jag blev lite paff eller vet inte riktigt hur jag ska utrycka och säga det men Majja var rätt så hård i början!
Jag sket i det och lyssnade på vad hon sa och tog in det och försökte förbättra det jag gjorde fel.
Det var rätt så coolt för det jag har haft lite problem med i hoppningen i Danmark såg hon direkt utan att jag sa något.

Vi gjorde många olika linjer och övningar, Rascal tog väldigt fina språng! Vi hoppad trippelbarr som jag aldrig har hoppat förut xd men det gick skit bra. Sen när vi skulle galoppera på 4 bommar och sen en oxer, gick det sädär jag vet att Rascal har svårt att komma rätt på bommar men det är bara att träna på. I slutet skulle vi hoppa en vattengrav och visste redan innan att Rascal kommer aldrig hoppa över den och det gjorde han inte heller ;-) Han höll på att backa och jazza runt med rumpan och sånt men Majja sa att det var ingen idé att börja tjaffsa med honom nu när han varit så otroligt duktig. Jaja, jag tyckte Majja var en toppen tränare och vill gärna fortsätta träna för henne.Mamma och Jakob filmade på Carros kamera så Carro kanske lägger upp något sen!
14.07

Längtar tills jag får ta hem min Ponny !
NU är jag påväg hem till Sthlm igen.. och lille Tagge står kvar hos Thomas.
Han har verkligen blivit kanooooonfiiin !
Känns ganska bra i och med att det är dags för gamleby om lite mer än en vecka ! :D
Ska bli hur kul som helst... Synd bara att Carro och TT inte följer med :(
Efter Gamleby tar vi i allafall hem Taggen, och sen ska vi på 2 dagarskurs 1-2/9 för Emma Emanuelsson. :) Det ser jag verkligen fram emot :)
och sen är det dressyrtävling på helgen. Denna gång rider jag LB:1 :)

Jag har varit jättedålig på att uppdatera, men Statistiken har ju höjts som bara den sen Julia började blogga iafa :) Kuuuul !En gammal bild på min fina ponny !


Lite uppdatering om mina förehavanden!
Härom dagen hjälpte jag Katarina på Angarn! (Jag har skrivit om Angarn tidigare i våras, när jag passade hennes stall där ute) Vi skulle åka till Täby galopp och "klocka" en häst för att se om träningen har givit resultat. Jag har egentligen ingenting med hennes galoppörer att göra, men eftersom jag har varit där och hjälpt henne känner jag hästarna, och hon behövde hjälp! Jäkligt kul att få se hur det går till.

Gäloppörer är inte riktigt som andra hästar! Här aldrig varit med om en häst som galopperar så jävligt i en trailer, och jag som inte är så förtjust i att transportera jobbiga hästar! BRA TRÄNING kan jag säga. Trodde fan att trailern skulle välta, men Katarina var helt lugn. - Hon håller alltid på så där, det är inget att bry sig om!! hemresan var ännu värre, när hon jagat upp sig lite efter träningen!!! Dessutom fick jag en sån jäkla smocka när jag skulle kasta upp Katarina. har ett skrapsår i pannan efter smällen så jag ser ut som "Mike Tyson" lite matcho faktiskt! Kanske ska åka med lite oftare!?I dag har jag varit på träning i Trosa med Julia.
Carro är ju redan där sedan i går på en 2-dagars träning och kommer hem i morgon.


Carro och jag vill att hon ska börja träna för Majja och tävla för TRK tillsammans med Carro!! Träningen gick jättebra för båda. (Filmer feån träningen kommer om ni har tur - Carros ansvar, så ni fattar att det kan ta lite tid!)

Rascal var mycket finare i verkligheten än vad han är på bild!!! Vi (Carro och jag) har ju aldrig sett honom "live" förut! Det var verkligen kul att träffa Julia och hennes mamma igen.
Julia får uppdatera er själv om vad hon tyckte om träningen. Vi håller tummarna för att hon vill fortsätta att träna med Carro.
I morgon ska jag ut till Carros stall och ha Lektion med "Maria och Falle," ponnyn som carro tävlade i allsvenskan i våras!!! Sen ska jag iväg till jobbet, jag är redan trött!!! Hörs senare


Coooola ugglaren!!


Uppdatering kommer inom kort..

Grym statistik idag! :D ♥ fortsätt så och börja kommentera!! PUUUUUUUUSSSS / JuliaJag vill inte vara ute!


 


Nu är det inne att sitta ute och uggla

Nya trenden uggling tar världen i ett järngrepp. Grejen går ut på att sitta på huk och stirra ut i ingenstans. Sen ska man ta en bild och lägga ut på internet. Att ”sitta och uggla på Facebook” har fått en helt ny betydelse.


Internetfenomenet planking är redan gammalt, nu är det nämligen uggling som gäller. Precis som vid planking ska man ta ett foto och visa det för omvärlden via ett socialt nätverk. Men vid uggling sitter du på huk och stirrar ut i tomma intet, i stället för att ligga som en planka med ansiktet nedåt.

Enligt den brittiska tidningen Daily Mail startades den nya trenden, som heter ”owling” på engelska, i Australien för ungefär en månad sedan. I mitten av juli fanns två ”Owling-sidor” på Facebook med cirka 1 000 medlemmar. I dagsläget finns fler än hundra sidor – den största med cirka
33 000 anhängare. Här lägger medlemmar upp bilder där de sitter på huk på allt från staket till bergstoppar.
Enligt Daily Mail har uggling tillkommit sedan planking blivit allt mer mainstream de senaste månaderna. Droppen var när tv-kocken Gordon Ramsay lade upp bilder där han testade planking.

Man vill ju fan inte vara sämre. Jag och min kompis på jobbet tog genast upp trenden, som den "trend-sensitiva" innemänniska
jag är!
Har en tendens att alltid anamma senaste trenderna på ett helt naturligt sätt. Det går liksom av sig själv. jag har det på något sätt i generna !!!

Som ni ser har jag Ugglat hela dagen på jobbet, på ett "helt naturligt" sätt, precis som om jag aldrig hade gjort något annat i hela mitt liv! Denna trendkännslighet är, precis som jag nämt förr, helt naturlig för mig!

Natti natti!
Fråga till er..


Om ni har en en häst lastbil, transport eller något liknade vilket märke är det?
Är ni isåfall nöjda med den?
Eller har ni några tips om en bra transport man kan köpa för ett bra pris?


Jag skulle bli supe
rglad om någon eller några kommenterade och svarade på frågan!…DIgår, idag och imorogn

Sorry för dålig uppdatering men njuter av dem sista sommarlovs dagarna innan skol helvetet börjar igen -.-
Igår red jag ut barbacka med Rascal, red i kvälls solen och det var jätte härligt och mysigt, jag tror Rascal tyckte det var rätt så skönt att bara ta det lungt.Sen idag har jag och the family åkte till norrtälje för att kolla på transporter.
Det lutar mot den här:

KAMPANJ PRIS 49.900:-

Märket heter Cheval Liberte och det verkar bra! Så jag tror vi kommer få hem en såndär nästa vecka typ :)


När vi var klara var alla hungriga så åkte till donken och åt där :p
Sen åkte vi till stallet för att träffa en tjej som ville att Rass skulle gå i samma hage som hennes häst. Så vi skulle prova om de var snälla mot varandra. Jag är lite nojjig när det gäller att dela hage med annan häst efter Rascal blev allvarigt skadad då han blev sparkad av en sin hag kompis i DK.
Vi fick höra att den här hästen var ett 23 årigt sto som var blind på ena ögat och otroligt låg i rang så då tänkte vi att det är värt att göra ett försök så han kan vara ute lite längre på dagarna.
Så vi tog ut hästarna och släppte dem i hagen Rascal sprang fram och nosade på en bajshög sen vände han rumpan till och släppte några pluttar för att markera revir, tror jag . Det gillade inte stoet så hon fick DAMP och började hålla på och Rascal var inte bättre han så det slutade med att mamma och den andra tjejen rusade in och särade på dom. Så gick det med det ;-) hahahha
Tiden hade bara rusat iväg och klockan var mycket så jag hann inte rida, så mamma fick longera honom och det gick verkligen jätte bra! När vi köpte honom var han helt galen när vi longerade honom, han skenade runt, stannade och vägrade gå, stegrade mitt framför ögona på oss, och bara va allmänt JOBBIG! så jag har inte velat eller mamma har förbjudit mig att longera honom så mamma tagit hand om den delan och nu idag är han verkligen jätte fin och duktig.
Imorgon ska jag åka till Trosa och prov träna för Majja Heed det e hon som Carro tränar för! Det ska bli skoj att träffa Carro och Jakob och såklart träna för Majja :D ♥

Tillbakaaa !

Länge sen jag bloggade nu. Är ju som sagt i Värmland och har fullt schema varje dag..
Med Taggen går det jättebra, han har blivit kanoners... Hoppade kort bana på 130cm i förr går och han var klockren.. dock så var han lite seg.. men men..

Sen har jag en superrolig nyhet också... :D

Jag kanske sitter med 2 ponnysar till årsskiftet! :D Yeeees siiir !
Min kompis fyller nämligen 18 i år. Så hon får inte tävla ponny nästa år.
Hon har en D-ponny på 16 år som har gått MSV hoppning för 1-2år sedan.. sen har den inte tävlat så mycket.
Så det är i så fall den som jag ska ha samtidigt som Taggen :D
håller tuuummmarna !!ponnyn till höger ! :Dback when i was a kid

....satt precis o kollade igenom bilder från när jag var liten. jag förstör ju varenda jävla bild!!! kolla bara...
snyggt bruden!!
eller denhär:
eller ännu värre:
hjälp :S
eller här.. dyker upp en liten kärring i bakgrunden på midsommar lixom what the..?!
HAHAH inga kommentarer på denna...
å sen när ja va lite större så va ju inte direkt nån girly girl heller, umgicks med killar,pratade som en kille,klädde mig som en kille...ni ser ju, jag passade inte riktigt in med mina tjej kompisar...
^^

Tack mina med bloggare, ni betyder ♥Varför gör hjärnan så här med mig???Vilken jäkla dum fråga! Så klart dom rör sig, det ser ju vem som hellst!

Först åt höger, sen åt vänster. . . . eller, först åt vänster, sen åt höger-vänster, eller vänta jag menade vänster. . . . . . eller sa jag höger?
"Hold on!!!" dom rör sig både åt höger och vänster samtidigt. . . . tror jag, kanske
. . . . . . .  eller???  Nej nu har jag bestämt mig, så är det!!

Fast??. . . - dom slutar ju snurra när man sätter pilen någonstans, fast bara där!?!?
Konstigt eftersom jag har klistrat in en Jpeg-bild, Hmmm. . . . . . märkligt???!!!

Undrar om jag vinner en iMac, iPhone eller iPad????
Nej nu blev jag så trött, så jag måste nog lägga mig och vila!


oh long john...

....va ja e tröööött... 8 lååånga timmar i stallet, tre hästar ridna, allt smörjt o packat för morgondagens tävling med Splash o tränings "läger" med TT. hale-fucking-luljah va d ska bli skönt o däcka på soffan när ja kommer hem...ba en timme tåghelvete först -.- Red först TT, sen splash o sen falstaff eftersom hans matte e bortrest. red lite bommar med allihopa. satte upp några små kavaletti hinder o låg o rulla...o rulla o rulla o rulla. gick jättebra med båda mina, kom inte fel en enda gång. Det har tagit mig FOREVER AND EVER AND EVER AND EVER att klara av det med TT då hon ba skiter i mig när d e små skithinder. men nu börjar jag få igenom halvhalterna även när hindrena är låga. Det gick bra med Falstaff oxå, fast han har ju inte gjort detdär på ett tag så han gör det till en så stor grej. men han skötte sig jättebra o lyssnade på mig mer o mer så allt som allt så e ja riktigt nöjd med alla 3. bloggar från mobilen så blir ett såntdär boring ass inlägg igen utan bilder..! /Caroliiiine :)

osedda bilder

här kommer nästa episod av osedda bilder
utanför stallet
öhhh...aa
en gaaammal bild när jag ligger på marken o ser töntig ut :)
här började ridkarriären. på en fet islandshäst med rasp o solexem som hette Sirja
jag och splash hoppar lite för jakob
jag jammar på en scen! ingen scenskräck här inte
jag o mina polare hänger lite med justin bieber's DJ ;)
to be continued....godmorgon...

Glömde att berätta om gårdagens ridpass, jag red ut med en tjej som heter Andrea som har en as fin dressyr ponny som står boxen brevid Rascal.  Ahh iallafall red vi ut och galopperade i skogen mycket, speciellt upp för backar, sen red vi till "stock ängen" som dem kallar det, där vi hoppade lite stockar och sånt.
Rascal var över taggade och tyckte det var super roligt!

Idag ska Rascal få halv vila, jag kommer nog skritta lite barbacka och så får mamma longerea honom lite tror jag.
Men vi hörs senare, kommer nog upp lite bilder ikväll för Tilda ska hänga med idag till stallet ;-) ♥

INNAN JAG SOMNAR...

....så måste jag ju bara säga
VÄLKOMMEN TILL DENHÄR BLOGGEN JULIA :D

du kommer INTE ångra att du joinade vårat lilla team och d ska bli jätteroligt att du hänkar på Majja träningen på måndag!!

4am

klockan är 4 på morgonen och då kanske man kan undra vad jag har suttit o gjort halva natten. dels har jag tittat på ungefär 10 avsnitt av paradise hotel danmark, sen så har jag tryckt i mig lite rabarberpaj o slutligen....det ni alla (jakob) har väntat på...
DUN DUN DUNNNNN
filmerna från förra helgens tävlingar :)
SPLASH TRK, lördagen:
TT KUNGSÖR (råkade som sagt radera LCn när jag raderade bilder från kameran) men det var inget speciellt med den rundan, den va helt ok :)

läs om mina rundor HÄR

Verkar som ni gillar .....

. . . . att vi är fler som bloggar, . . . . eller ska vi kanske bara säga TACK JULIA!


Till alla våra GOOOOA läsare!


Hästjobb!!


Saker ni inte visste om mig!

När jag gick på gymnasiet hade jag ett sabbatsår mellan ettan och tvåan. Under det året bestämde en kompis och jag att vi skulle jobba med hästar, för det var det enda vi ville göra i hela världen!
Vi började med att åka till ett försäljningsstall i Skåne. Gubben som hade det åkte och hämtade hästar varje vecka, och "GOD KNOWS" var fan han fick tag i dom! Den ena var värre än den andra, och han hade ingen aning om var dom kom ifrån, eller vad det var han hade med sig hem!!!

Man kan säga att det var med livet som insats varje gång man skulle rida en ny häst. Vi bodde typ i en liten sommarstuga utan värme och jobbade 7 dagar i veckan. Vi var för det mesta lämnade vind för våg, och hästarna kom och lämnade gården med ungefär samma intervaller! Vår utveckling var ungefär på Noll kan man säga!
Vistelsen blev inte så långvarig, och vi sökte oss till ett nytt ställe.

Stall nummer två låg i Göteborg hos "familjen Emanuelsson." Dom hade två döttrar, Anna och Lotta, som båda var jätteduktiga och tävlade ponny på högsta nivå på den tiden. Lotta, är samma Lotta, som i dag heter Björe i efternamn och är verksam på "Jump Club" tillsammans med Sylve Söderstrand, -för er som är lite namnkunniga! Det är även hon som brukar kommentera hästhoppning på SVT tillsammans med Janne Svanlund, som tyvärr gick bort för ett tag sedan.

Dom hade i alla fall ett helt stall fullt med ponnyer som dom tävlade på, ca 15 st eller vad det var. Där var allt jätteproffsigt och välorganiserat, men skitjobbigt. Vi jobbade sex och en halv dag i veckan, från 7 på morgonen, till 8 på kvällen ungefär. Deras pappa var dessutom "aningen speciell" skulle man lugnt kunna säga!! Lite som en blandning mellan "Leif G W Persson" och "Arga kocken" på TV4, och då är "Arga kocken" en mycket lätt underdrift. Jag skulle lätt kunna jämföra med någon mycket värre. Jäääääävligt lynnig och med en stämma som signalhornet på en Finlandsfärja!

Där stod vi inte ut i mer än ca 3 månader innan vi gråtande hoppade på tåget tillbaka till Stockholm, och lovade oss själva att ALDRIG mer jobba med hästmänniskor igen, ett löfte som jag önskar att jag hade hållit livet ut. Men man glömmer så fort, bara för att, gång på gång, bli påmind igen!

Här är i alla fall gården vi jobbade på. Numera är det deras lillasyster "Emma Emanuelsson" (döpt efter pappa som också kallas för Emma, -hörde jag HYBRIS??) som håller till på gården. På filmen är det dock mellansyster Anna, som vi var hästskötare åt på den tiden det begav sig, som håller i träningen.
Gården var, och är fortfarande jättefin. Dom har både byggt ut, och byggt om, sedan vi var där, men det ser ungefär ut som det gjorde då.

Det är med skräckblandad förtjusning jag tittar på det här klippet. Men hur jag än vrider och vänder på det, tror jag aldrig att jag lärt mig så mycket någonstans, på bara 3-månader! - Men det kostade på mentalt!!!!

– Till exempel, hur man tvättar en 6-hästars lastbil (både utvändigt och invändigt, för hand) på alra mest,
1 timma. Efter varje j-vla träning eller tävling! . . . . . - ja sa FÖR HAND!!!Typ en sån här!!!!

Jag blir ap-stressad och svettig bara jag tänker tillbaka på det!

Lovade länkningar!


Tack för att ni var med och gissade! Inte så svårt när våra LAMA "hintar" kom ut!
Vi kunde lika gärna skrivit ut både för och efternamn!!!
-Hahaha.

ELIN

http://fredriksbergsnobel.blogg.se/

AMANDA OCH IDA
teamnyman@hotmail.com

ELLA
http://ellaochsune.blogg.se/

FRIDA
http://fridawoxen.blogg.se/

Och sist men inte minst,

VERONICA - som inte lämnat någon blogg, men som hade det absolut bästa svaret!!!

(-Haha alla förutom jag tror det är Julia, vet inte vem det är, men jag gissar på henne också;)

Du får ett "STORT TACK" för din insats, jag skrattade gott och länge!

Hoppas att ni uppskattar vår blogg änu mer nu när vi är fler!
Kommentera gärna mer så ska vi svara så gott vi kan.

Mitt år i Danmark

Hösten 2010 flyttade jag till Danmark, Århus för att min pappa fick
jobb där. När mina förädrar berättade att jag skulle flytta hit var
det som en mardröm, jag grät varje kväll. Att lämna alla mina vänner
och släktingar kändes hemskt. Att mina kompisar började i 6:an i en ny
skola som alla såg fram emot och snackade om gjorde inte saken bättre,
där stod jag och skulle flytta till Danmark, fatta DANMARK!!!
Okey det skulle vara coolt att flytta till Amerika eller åtminstone
England men lixom Danmark, det e ju ett pytte land där dom snackar som
om dom hade varma potatisar i munnen. Sen hjälpte det inte att jag red
och hade en hyr ponny och hade verkligen kommit igång med allt.
Seriöst det kändes som världen skulle gå under! Men hur skulle jag
kunna stoppa det, att världen ska gå under? Det kan ju ingen och det
var ungefär så som det kändes.
Mina föräldrar var bestämmda och det kändes som min vilja aldrig
skulle gå igenom, jag var lixom maktlös. Men tillslut accepterade jag
det...FAST på ett villkor, att jag skulle få en ponny, som jag har
tjatat om i hela mitt liv. Dem gick med på det, och direkt när vi kom
till Danmark så började vi leta.Vi letade och letade men ingen kändes rätt, mitt självförtroende var
jätte dåligt för jag tyckte att jag red alla ponnys så himla dåligt när jag provred
men det e ju inte så jätte konstigt för det var ju första gången jag
på ponnysarana. Men jag ställer ibland väldigt höga krav på mig
själv, så det var väl därför ;-)
Det tog hela hösten för oss att hitta den rätta, vi provred ungefär 15 ponnys. Tillslut så
fastnade jag för en ponny..Rascal, jag vet inte men jag bara kände att det var han jag ville ha, när jag provred så hoppade jag inte särskilt högt men jag hade sett på videos när hoppade med sin gamla ägare. Det jag fastnade för var nog att han var så lugn och snäll fast ändå pigg och det förklarar nog hans annorlunda ras, arab och fjordning..JA ni läste rätt XD hahah

Rascals och min resa började 24 November 2010. Jag hade tappat rätt så
mycket av min ridning och var inte så säker, mitt självförtroende var
på botten. Den senaste tiden hade jag ju bara provridit ponnys typ
varannan helg, inte utvecklar man sin ridning på det!? Vi hade en
ganska tuff period i början det var svin kallt ute och det kändes som
om jag hade glömt allt om hur man rider, dessutom så fick vi
stallplats på Vilhelmsborg som är en fantastiskt ridanläggning där de
flesta som står där är proffs på dressyr och tävlar i svåra klasser.
Så där kom jag med min nya ponny in i ridhuset som var fullt med
hästar som gjorde piruetter, piaf och passage och det gjorde inte mitt
självförtroende bättre precis. Men jag bet ihop och tänkte att jag
struntar i de andras blickar, jag är där jag är, man ska ju inte
jämföra. Jag började rida för en tränare som heter Sören, i början var
det otroligt svårt att förstå hans danska men efter ett tag så
lossnade det och jag började hitta tillbaka till min ridning och
hittade nycklarna till Rascal.

Våran första tävling tillsammans gick
jätte bra, vi vann. :) Även om det var en klubbtävling så var jag otroligt glad.
Allt rullade på och mitt självförtroende började stiga.
Men sen plöstligt på en hoppträning, Rascal var seg och
bjöd inte på hindrerna, Rascal stannde framför ett hinder och jag flög
över hindret med tränset i handen...det gjorde inte ont men blev lite
chockad. Jag fattade ingenting, var det samma ponny? kände inte igen
honom. först trodde vi det var bara en svacka eller dålig dag men det
fortsatte så vi kollade det upp men en vetrinär och det visade sig att
han hade jätte låga blodvärden och vetrinären misstänkte att han hade
fått blodmask. Rascal blev av maskad och fick vitamin tillskott i
spruta. Jag skrittade på honom i 2 veckor och sen var han back in
business igen.Vi började komma ut på tävlingsbannorna och fick fina
placeringar, jag & Rascal blev ett team. Allt var underbart, men en
dag så skulle jag ta in Rascal från hagen, han
vill inte gå framåt, han bara stog där och kollade på mig lidande och då såg jag att han hade ett stort köttigt sår. Som tur var var min pappa där och ringde vetrinären men jag var i chock och min mamma med när jag ringde och bara grät och grät!
Han hade blivit sparkad av en annan häst, så vetrinären kom och gav
honom smärtstillande och penicillin. Som tur var behövde vi inte sy!
Rascal fick vila och sättas igång i en månad, sen tillslut efter den längsta månaden i mitt liv hade gått började vi hoppa lite så smått.
Sommaren var här och det var dags att flytta till Sverige igen, vi mellanlandade i Falsterbo där vi har sommar ställe. Jag jobbade som funktionär på Falsterbo horse show som jag gör varje sommar, vilket är otroligt roligt. Och ni anar inte vilka fantastiska galoppturer man kan ta på sandrevet mitt ute på havet mmmm I love it, alla borde få uppleva det ;-)
Så som sagt, Danmark kommer jag aldrig att glömma, så många fina och för j*vliga minnen jag alltid kommer att minnas.


I helgen är det tävling på Tullnäs,

i Norrtälje, men jag får inte följa med,
"för jag måste jobba hela helgen!"Vilka är det som ska åka dit förutom Carro??

Jag håller på att frysa ihjäl!Ni tror att jag skämtar, men det är faktiskt helt SANT!
Jag får f-n börja med långkalsonger om jag ska klara mig.

Shiver

De här är helt jäkla galet!!!
Det måste vara något fel på mig!!


Ponny-SM på Grevagården.


Jag tror att man kan kolla på klasserna live on-line på equipes hemsida, men jag är inte säker! Funkar inte så bra på min dator för den är som en gammal tröska. Kan vara så att man bara kan se resultatlisan live också.

http://online.equipe.com/

Har man inget annat kul för sig kan man alltid kolla på förra årets ponny-lag-SM från Strömsholm! Borde väl komma upp filmer från årets klasser snart också tycker man!

http://online.equipe.com/sv/class_sections/9958/starts


Bilder från Dagstorp

Tävlade i Dagstorp för några veckor sen, här kommer det några bilder från LC som jag vann. :D
Fotograf: Freddie KlausVIDEOBLOGG ;)

heheh.....

Jag dööör på "ABSOLUTELY FABOLOUS"

En av dom roligaste serierna som någonsin gjorts!!!

Vet inte om jag har taskig humor eller vad det är, men jag kissar fullkommligt på mig när jag ser det här. Flera miljoner andra tittare med mig kollade på den här serien när den gick, så jag kan ju inte vara helt dum i nuvudet!
Jag HATAR normalt buskis, men är det på Engelska funkar det så jävla bra.


Hon som spelar sekreteraren "Bubbles" i serien är en jätteduktig skådis och sångerska som även spelar huvudrollen i filmenMycket sevärd film om man får tag på den!


"After the death of her father, Little Voice or LV becomes a virtual recluse, never going out and hardly ever saying a word. She just sits in her bedroom listening to her father's collection of old records of Shirley Bassey, Marilyn Monroe and various other famous female singers. But at night time, LV sings, imitating these great singers with surprising accuracy. One night she is overheard by one of her mother's boyfriends, who happens to be a talent agent. He manages to convince her that her talent is special and arranges for her to perform at the local night club, but several problems arise."


 


Oj fel bild!!

Så där ja!! Nu blev det rätt.


Mini presentation

Det var rätt så många som gissade rätt på vem jag är när jag gav ut ledtrådarna.Så jag tänkte att det inte var någon idé att hålla mig "hemlig" längre. Men ni som gissade rätt får länkningar i ett annat inlägg.
För nu tänkte jag berätta lite vem jag är för dem som inte vet.

Jag heter Julia Ramel och är 13, har precis fyllt. Jag bor på Lidingö men har bott i Danmark i ett år, (det kommer ett långt inlägg om mitt år i Danmark senare).

I Danmark, efter mycket om och men, köpte jag en D-ponny vid namn Rascal som jag tävlar i hoppning med. Jag började tävla min ponny i Danmark i Mars och nu i Juli flyttade vi hem och jag har hunnit tävla 3 gånger, 1 LC och 2 LB. Ena gången kom jag 5:a och de andra två vann jag. Jag satsar högt och vill nå dem högsta klasserna i hoppning. Rascal är också väldigt bra i dressyren, tycker jag i alla fall, så kanske ska jag starta lite dressyr också. Just nu står Rascal på Ekeby Gård som ligger i Djursholm.
Det jag kommer blogga om för det mesta är nog Rascal och mig, i motgångar och framgångar.Nu är det tomt i huvudet, vet inte vad jag ska skriva om mer, så vi kör som en mini frågestund, fråga allt som ni undrar över så svarar jag i ett inlägg. Så det e bara att börja fråga på, tycker jag.

Och innan jag säger godnatt och hejdå, så måste jag säga att jag är väldigt glad att jag får börja blogga här och att Jakob är en sån support!! :D TACK.Svar på fråga!

ida om Min nya kompis!!! Att inte vi blivit poolers tidigare??:
Vad är det för nått? ;)
Svar:
På höger kant ute i min blogg, ligger symbolen längst ner under länkar.
Klicka på den så fattar ni vad det är. Man prenumererar på bloggar
utan att behöva gå in på bloggsidan. Inläggen uppdateras automatiskt.
Man kan alltså gå in och läsa dom ett och ett allteftersom dom kommer in!
Mycket praktiskt om man läser bloggar dagligen!

Klicka på symbolen här bredvid så får du se!


Min nya kompis!!! Att inte vi blivit poolers tidigare??


Hellooooo!!

Äääääälskar henne!!!

Är hon verkligen på riktigt???
Kan kolla på det här hur många gånger som hellst,
och håller fullkomligt på att göra på mig varenda jäkla gång!!!

 

Hon kan gärna få adoptera mig!!!


Måste få gnälla,.....bara lite lite gran!!!
Det är ungefär lika irriterande som att kolla på TV4 fast snäppet värre!!
Vem fan orkar kolla på reklam varje gång man ska kolla på ett 20 sekundersklipp??


 1. Dom kör samma klipp-helvete till alla inlägg under ett ½-år
 2. Ska man se om klippet visar dom reklamen 1 j-vla gång till
- Arrrrgh!!Kan någon informera dom om att ridklipp är mellan 20 sek - 1 min!
PALLAR INTE SE MER REKLAM.

Bloggens design!

Nu när vi har blivit fler som bloggar ska vi verkligen ta tag i designen. Som ni märker har vi inte någon design alls att tala om just nu. Det beror på att den som var förut, formligen bara försvann. Det är alltså inte så att vi har ändrat med flit, utan det har......


....varit så gulliga att fixa åt oss. Men nu ska jag ta tag i det så att det blir lite skonsammare för ögonen när man är inne och läser!

-Promises, promises "Webredaktören"

Rekomenderar att ni läser detta!

Jag har tjatat om detta mycket, länge, och i ständigt återkommande intervaller, med sådan intensitet att dom jag har omkring mig oftast vänder sig om och börjar pyssla med något annat när jag sätter igång och mal!

Nu kan jag dock ta tillfället i akt att ta hjälp av någon annan för att "orerea" mitt budskap! Tack snälla Amamnda för att du hjälper mig att sprida mitt evangelium! Känns lite som att vara pastor i "Livets ord" eller något.

-Hmmm, det är kanske det jag ska bli när jag blir stor, större, riktigt gammal??....Pastor!!Måste man tro på Gud då föresten??
-Shit, då föll den karriären också!Jag har ju lite "hillbilly-looken" redan,
det kanske kan funka ändå??

Snart kommer det skrammla till i bloggen!

Jag har lagt in massa nya inlägg, med typ en timmes intervall, ända till kl 21.00 i kväll.
Har aldrig använt funktionen förr, så det ska bli intressant att se om det funkar som jag hoppas.
Nu får ni vara på tårna om ni ska hinna med i uppdateringen, eller så "skiter ni i det" och väntar till 9.

Hoppas att uppdateringen ska bli lite bättre om jag får koll på det här!
Tidsinställda......

Har hafft en trisst morgon, för jag har inte fått sova som jag planerade. Dom har nämligen hammrat, slammrat, bonkat, stånkat, vält, knuffat, puffat och KLUDDAT hela "#€%&!!>##€!? morgonen i fastigheten på andra sidan gatan.

Så i stället för att förbättra opptimera min naturliga skönhet, (om det nu är möjligt) med hjälp av dom få x-tra timmars sömn (8 - 10 så där) jag hade planerat, har jag i stället varit tvungen att sitta här, (trött, glåmig, och minst 15 år äldre än vad min biologiska klocka visar) och skriva inlägg tills fingrarna blev aldeles ömma och fnasiga.

Men ni behöver inte vara oroliga för min skull, Likt "fågeln Fenix" kommer även jag att resa mig ur askan när den värsta tröttheten har bedarrat! Man skulle kunna säga att jag är en "survivor" utan att för den sakens skull låta det minsta dryg och snobbig, -det bara är så, det är ett faktum!!!!

Vad jag egentligen ville säga, är att jag jar skrivit flera inlägg som är utspridda under dagens lopp. Allt för att ni inte ska kunna slita er från era datorer och göra något roligt, som jag skulle vara för trött för att göra.

Det ska vara lika för alla!!! Jag är inte "EGO," bara REALIST!!! .....Jag är ju en survivor!!PS: Ni hör på språk å ordval att det är Carro som skrivit inlägget,...eller hur??

Har fått lite förslag på vem det kan vara!

Pratar så klart om vem vår nya medbloggare är. 2 st har gissat rätt än så länge, men det var i och för sig inte så konstigt att det var just dom! I väntan på första inlägget vill vi ha fler förslag!

Ni som inte såg ledtrådarna sist, hittar dom
HÄR.

Här kommer några till........Hon har kända föräldrar, särskillt mamma!!
och....
Hon har lyckats bli en riktigt grym ryttare väldigt fort!Hon har tävlat utomlands med framgång!Och hon har gjort bra ifrån sig även hemma i Sverige,
fast hon bara varit hemma knappt i en månad!

Nu borde väl alla kunnat lista ut vem det är!
Ni som har gissat rätt kommer att få länkningar när det är avslöjat.

Tack för alla förslag!


Man kanske ska börja videoblogga??


Fast jag vet inte om jag skulle palla med DET HÄR................om jag tänker efter!?!?
Jag får fundera lite till tror jag.....

*Hemlig*

Tycker ni är dåliga på kommentera och gissa vem som är den nya bloggaren. Kom igen nu, några till gissningar..eller är det för svårt?

Bara för jag är på bra humör idag så får ni några ledtrådar ;-)
♦ Jag fick en D-ponny i höstas
♦ Jag har bott utomlands i ett år
♦ Jag har drivit en egen blogg och även bloggat tillsammans med andra
♦ Jag är 13 år
♦ Jag har en storebror och en lillebror.
Nu är det kanske lite lättare.
/ *****

im in heaven.

jag måste bara berätta dethär, det är helt sjukt.
Jag låg i soffan o kollar på film. det börjar åska, SPÖregna, jag vet att ridbanan inte går att rida på när det har regnat, hästarna har inga täcken på sig eftersom det var fint väder igår när jag släppte ut dom, jag går in på SL för att kolla tåg ut till stallet, det är förseningar pga signalfel, jag har världens ångest för allting, lägger en filt över mig o fortsätter kolla på denna SJUKT dåliga film...
Tian skickar ett SMS till mig och säger grattis till final platsen i MHPC, jag skyndar in på Sörmlands ridsportsförbunds hemsida för att kolla om det verkligen stämde AND IT CERTAINLY DID, det slutar regna, solen kommer fram bakom molnen, jag går in på SL för att kolla ett nytt tåg, INGA FÖRSENINGAR LÄNGRE. WHAT THE FUDGE??
TACK GUD

HOLY SHITTTT

YAAAAYYYYY :D
det var tydligen bara TVÅ c-ponnyer som kvalar till finalen, tur att jag inte visste det i söndags på tävlingen, då hade jag antagligen dött.
FYFAN VA JAG E GLAAAD :D

jag har återuppstått!

HEEEJ *puppyface* förlårförlårförlårförlåt för att ja inte har bloggat :S
i alla fall, jag har ju varit iväg på två tävlingar i helgen. Lördagens tävling var i Trosa Vagnhärad där jag, som alla förmodligen vet, också tränar hoppning för Majja Heed. TT fick stanna hemma så vi åkte med Splash. Alltså våran första tävling tillsammans. Det gick dåligt. 2 ner i LC o 4 ner i LB. i första klassen var det mitt fel. Jag fick inte igenom halvhalterna så jag fortsatte o ta och ta och ta o han ba ånga på ända in i hindret så då gick han i botten o fick bom med sig. i andra klassen så fattade jag inte vad jag gjorde för fel så jag gick till Majja o frågade o hon sa att jag inte gjorde nått fel, det handlar om att han inte har några ryggmuskler ännu för han går med huvudet uppe i vädret å svankar. å sen gick tävlingen på GRÄS också så jag och jakob fick för oss att han tyckte det var like halkigt o obehagligt och därför kanske inte riktigt ville ta i som han skulle. ni kommer se på filmerna som kommer upp sen att jag tappar honom i svängarna för att han börjar veva o det kan ha o göra med att han tyckte att det var obehagligt med gräset.
Dagen efter åkte vi iväg med TT till Kungsör och tävlade. hoppade en LC som förklass vilket var förfärligt. hon tyckte det var jävligt onödigt o hoppa så lågt så hon sket i mina halvhalter o sprang fortare o fortare o gick av där hon själv ville lixom. det vart en ok runda i alla fall. 3:e placering. råkade dock radera filmen från kameran när jag raderade bilder så denhär rundan får ni tyvärr inte se. det som jag är mest nöjd med från denhär rundan var att jag tog dom största möjliga svängarna i omhoppningen, gick utanför alla hinder o endå kom jag trea. jag red inte för att vinna denhär klassen. jag har redan vunnit massa LC så det känns inge viktigt lixom. sen efter det så var det en LB som även var det SISTA MOUNTAIN HORSE CUP KVALET (stilhoppning). jag var så nervös innan så jag höll på att DÖ...jag hade ju en vinst redan från det första kvalet så det hängde lixom på dethär om jag skulle kvala till finalen eller inte. denna klassen reds i SPÖREGN. det har typ aldrig regnat så mycket i hela mitt liv. tyglarna gled ur handen som jävla tvålar, TT stog emot o det va bara as jobbigt... men vi tog oss runt felfritt där också. det var många som hade fel och blev uteslutna (antagligen på grund av vädret). jag kom 9a totalt MEN...det var när dom slog ihop Västmanland och Sörmland. och resultaten räknas sen var län för sig! så jag kom tvåa i mitt län :D vi hade lastat ponnyn eftersom jag tyckte att det gick dåligt o att jag inte skulle placera mig endå så jag fick gå in på prisutdelningen utan häst o se ut som ett pucko, menmen ;) detta gör alltså som jakob bloggade om häromdagen att jag som sämst kommer tvåa totalt i mitt län och det är 5 c-ponnyer som kvalar vidare till finalen! :D
jag återkommer senare med filmer från tävlingarna och resultat från MHPC!!

Vill bara tacka så himla mycket!


Om man är på hugget, och livet känns på topp, är det JÄVLIGT roligt att blogga. Men ibland när man har spenderat alldeles för mycket tid framför datorn med att uppdatera bloggen, och ställt specifika frågor eller gjort ett inlägg man faktiskt verkligen skulle vilja ha lite respons på...............och det inte händer ett skit, eller tittarsiffrorna har varit j-vligt låga under flera dagar...............då undrar man vad fan man håller på med, och framförallt VARFÖR!!

Då kan det plötsligt dyka upp kommentarer från någon som till exempel heter VERONIKA, som jag tyvärr inte har en aning om vem det är!!

-Då känns bloggandet helt plötsligt meningsfullt igen!!
Vore kul att veta vem du är bara. Har ingen aning om vilka som läser det vi skriver.

Veronika om Nu har jag fan bestämt mig en gång för alla!:
Jag läser många olika bloggar och blir alltid lika besviken när inget nytt är skrivet. Men ni gör mig aldrig besviken då det typ alltid är nya inlägg och så. Så 5/5 stjärnor till er:)
IP: 2.64.53.217
10 Augusti, 12:37

Så......Tack så hemskt mycket Veronika.

You made my rainy day!!

PS: Fortsätt att kommentera. Det är nästan roligare att svara på kommentarer än att skriva inläggen!

Svarar på lite kommentarer.Kommentar Tid
ida (ida.lewenhaupt@hotmail.com) om I morse innan jobbet,:
hon ska börja blogga med er? :)
SVAR: Tack för tippset, men det var inte rätt. Vi får se, det kanske blir senare i så fall. Guess again!Elin om Fy satan!:
Efter att ha läst inlägget flera gånger och försökt hitta något positivt med det så har jag blivit deppigare ;) Nu får du göra ett roligt inlägg också!
SVAR: Sorry Elin det var verkligen inte meningen att du skulle bli deppig. Det kanske känns roligare om jag påminner om att du ska flytta till egen gård och få allt det vi andra bara får DRÖMMA om,
...........Jag bitter?.......Inte alls!!Maria om Har lagt upp den här förut,........:
Så här såg det ju inte direkt ut för mig och Falstaff senast.... Kanske om jag hotar med en tjur? =)
SVAR: Bra ide! En kossa kan väl inte vara så dyr??
Kommentera gärna mera så ska jag försöka svara. Jag tycker det är jättekul!
Tycker att det är dåligt med gissningar på vem den nya medbloggaren är,
..................fast ni kanske inte bryr er??


Nu har jag fan bestämt mig en gång för alla!

Jag kommer att flytta tillbaka till USA så fort jag kan! Varje gång jag ser bilder eller ett program från LA blir jag helt galen av längtan. Nu har jag funderat på det i över 4 år och nu har jag bestämt mig.


Saknar mitt liv där borta något fruktansvärt. Jag saknar mina vänner, vädret, allt det nya jag fick upplever varje dag, trotts att jag bodde där i 10 år.

Nu har jag bestämt att jag ska spara så mycket pengar jag bara kan under hösten och vintern, och sedan ska jag försöka komma iväg innan sommaren allra senast.

Jag önskar att jag kunde förklara vad det är, men om man inte har varit där finns det inget jag kan säga för att få någon att förstå! Det närmaste man kan komma är möjligtvis känslan man får när man trampar runt i Stockholm city en riktigt varm sommardag.

Jag sa ju att jag skulle göra några inlägg om mitt liv där borta, men sen har jag glömt bort det. Vet inte om det är av något intresse att jag skriver om det?? Ni får gärna kommentera och tala om ifall ni är intresserade av att höra vad jag gjorde där borta under mina 10 år.


I morse innan jobbet,

var jag ute och hade träning med en ny ponnyryttare från Märsta.


Det var en (för mig) ny familj, som blivit tipsade av TTs förra ägare, att träna för mig! Dom har just sålt ponnyn till den här familjen för ca: en vecka sedan. Alltså är det kanske en gammal stallkompis till TT!

Jag blev verkligen smickrad att dom rekommenderade köparna att kontakta mig för att få hjälp.

Ponnyn var verkligen jättefin. Det är en D-ponny på 11 år och påminner lite om Beas ponny Taggen. Den rörde sig hemskt bra, men var väldigt känslig, så tjejen som köpt den behöver hjälp att hitta knapparna på den. Efter att ha kollat på henne när hon ridit en stund och instruerat ca en halvtimme, satt jag upp på den för att känna på vad det är hon har problem med! Ponnyn är maxad, så den kändes inte alls liten att sitta på. Jag har ju faktiskt ridit på TT också! Hon (TT alltså!) tyckte däremot att jag var på tok för tung och ville helst att jag bara skulle kliva av så fort jag bara kunde!

I eftermiddags ringde dom tillbaka och sa att dottern gärna ville fortsätta rida för mig. Verkligen askul.
Ryttaren heter Isabella, och henne kommer ni att få se väldigt mycket av framöver.
Det kan jag garantera er!!!

Mer info kommer sen.

Ni kommer fatta vad jag menar!!!


Nu är det klart!

Kommer ni ihåg att jag pratade om att vi skulle få en ny medbloggare??
Nu är det klart i alla fall.

VI FÅR EN NY BLOGGARE!!!

Nu är frågan, VEM KAN DET VARA??? Förslag vore kul. Vem vet, ni kan ju få en "länkning" om ni bara talar om vem ni är! Vet inte egentligen inte hur många av er som vet vem det är, men gissa kan ni ju alltid göra i alla fall.

Kan vara en till gammling, eller en yngling, man eller kvinna, tjej eller kanske om ni har tur en assnygg 16-årig kille. Är dete en kändis eller en doldis?

Ni får helt enkelt vänta och se tills inlägget och presentationen kommer på plats!Normal dag för omväxlings skull.

I dag har jag bara slappat mest hela dagen.....föruuutom att jag hade träning i Norrtälje i morse kom jag på!! Har tydligen varit en lång dag eftersom jag glömde det.

Gick sedan ut och fikade med min kompis Sofia, som just har flyttat hem från London efter 14 år. Kändes konstigt att göra något normalt för omväxlings skull!

Borde jag göra oftare!Fy satan!


När jag åkte till träningen i morse vid 8 fick jag mig en obehaglig reality-check! Eftersom det regnade och åskade i helgen, och dessutom var jävligt kallt i morse, var jag tydligen inte den enda!

Allt har varit as-chill så länge att jag har förträngt att det finns en verklighet där ute.
HELT PLÖTSLIGT, gick allt från det här..............till det här!!!.....bara för att påminna om det här!.....vad hände med det här???Vill inte vara neggig, tycker bara att att det vore trevligt om ni kunde hjälpa mig vara lite bittra. Jag vill inte vara ensam i mitt vemod!

Har ni svårt att komma i den rätta stämningen, kan ni ju till exempel tänka på att -sommaren snart är slut, -skolan börjar om inte alls många dagar, -snart har det frusit i marken och det kommer inte att gå att rida ute längre om man inte har ridhus, -från och med "snart" kommer era tår bara vara tinade i genomsnitt 2-3 timar per dygn om ens det!

Ville inte göra någon deppig, ville bara säga hej!

Kunde kännts så här,

men det känns mer så här!!


Har lagt upp den här förut,........

............men lägger upp den igen. Vet inte varför, men varje gång man hittar den här filmen, (för övrigt snodd från Elins blogg) försvinner den lika fort, bara för att senare dyka upp på nytt igen!

Någon ser till att den försvinner med jämna mellanrum. Antar att det är djuraktivister som protesterar eller något.
Vill bara understryka att jag ABSOLUT INTE är för tjurfäktningar, med tanke på vad det går ut på, men kan man bara förbise det när man kollar klippet så funkar det för mig i alla fall. Är ju halv-spagge själv, kanske därför det funkar??

Lite tips från Spanien på
-skänkelvikning
-ryggning
-bak och framdelsvändning
-halvhalter
-start och stop

Tänk hur svårt vi har att få våra hästar att göra nåt av det här ens någorlunda hyffsat. Är det möjligtvis att vi har   missat något i vår utbildning, ..........eller???

Helt makalöst vad en häst egentligen klarar av. Varför är det då så svårt att få dom att göra det när vi vill undrar man. Dom står säker i stallet och garvar åt oss hela nätterna medan dom småpratar över en tuss kvällshö!


Vilken J-vla helvetehelg!

Har jobbat både lördag och söndag mellan 7.30 - 22.00, hade därför ingen möjlighet att följa med Carro på tävling i helgen. Det gick ju som ni vet jävligt bra ändå!! Hon får uppdatera er om exakt hur och vad som hände, eftersom jag inte var där.

Jag har i alla fall räknat ut att om jag inte har fattat poängsystemet helt galet, kan och bör Carro ligga 1:a eller 2:a efter sista kvalet! -I sitt distrikt vill säga. Vi har ingen aning om hur det har gått i dom övriga distrikten.

Det är 2 av 3 kval som räknas, vilket innebär att man kan som bäst, vinna båda kvalen. Carro har en vinst och en 2:a plats vilket gör att hon kan som sämst ligga delad 1:a eller eller 2:a, om hon som vann i går även vann kval nummer 2, vilket är ganska osannolikt!

Lite taktik-spekulationer så här på eftermiddagskvisten! Vi får helt enkelt vänta på resultatet för att få svar på frågan!

I dag på morgonen, har jag varit ute hos Stefan och Elin i Norrtälje och hafft hoppträning. Därav den "otroligt coola" bilden nedan som jag har gjort en TAG av. Hade småtrisst på vägen ut och roade mig med att fota mig själv, i brist på annan underhållning.

Träningen gick jättebra, och Elins ponny Nobel blir bara bättre och bättre hela tiden. Framöver är det tänkt att Dom ska debutera L:A så fort hon har varit ute ett par ggr och försöka kvala till MSVB så fort det bara går. Vi får se vad han tycker om att hoppa LA till att börja med. Kapaciteten är det inget fel på. Får se om modet finns där också. Jag är övertygad om att det kommer gå.

Nu är jag äntligen hemma igen och tänker kolla på en film. Lyckas jag hålla mig vaken under introt är det ett under!

 


18.11

VÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄRMLAAAAAND!!

Imorgon ska jag till Karlstad/Sunne och träffa några roliga typer och självklart min bästa TAGGEEEN ! :D
OM jag har längtat??? :D

Sen VET jag att det har gått grymt bra för Carro idag, Stort GRATTIS ! :D hoppas hon eller Jakob skriver lite om det sen ! :D

hihii
C ya!Hjääälp, jag har blivit beroende!

Av rostat

Fruktbröd från "Saltå Kvarn"

och x-tra saltat "Bregott"

Kan äta en hel limpa utan att ens märka det?
Såååååå jäkla gott!!!


Svar på frågor!Fråga 1 om Hoppas, hoppas, hoppas!!:
Hur många läser er blogg per dag?

Svar:
Tyvärr, är det aldrig mer än mellan 30 och 50 st.
Gör att man ibland undrar varför i h-vete man över huvud taget håller på! Måste dock tacka er som faktiskt läser vad vi skriver, och kommenterar emellanåt. Det gör, som ni alla vet, att man blir väldigt glad, så puss på er!


Fråga 2 om Majaträning med Splash-TT. 1/8-2/8:
Oj vad högt !! Jag hoppar typ bara !60 cm med min ponny. Jag har som mest hoppat 65 cm. Hur högt har du hoppat?

Svar:
Denna fråga kan bara Carro svara på, men jag vet att på den här träning låg hindren på 1,20 vilket är MSV A för Carro och TT


Fråga 3 om Hoppas, hoppas, hoppas!!:

Vem är den nya bloggaren?!!?:)

Svar:
Den här frågan kan jag inte helller svara på, inte för att jag inte vet, men för att jag har inte fått något svar än! Därför tänker jag inte avslöja vem det skulle kunna tänkas vara. Jag kan däremot säga att om jag får som jag vill kommer det bli ett bra tillskott till bloggen. Ni får helt enkelt hjälpa oss att hålla tummarna för att det går vägen!


Ändrade mål

Det är så kul hur allting ändras..
I början av året var mitt mål med Taggen att jag skulle komma runt LC banor innan årets slut och att jag skulle hinna starta LB innan jag skulle sälja honom..
Men nu har jag ändrat mig.. Dock ska jag inte bli för girig.. MEN jag hoppas och kommer göra allt jag kan för att nå mina nya mål.
Mina mål för i år är att hinna kvala och starta minst en MSVB.
Målen för nästa år är att: Rida elitallsvenskan, komma till Lag SM, och hinna kvala till inomhus SM och starta inomhus sm.

De är höga.. men det går. med mycket vilja och engagemang..


det är väl inte omöjligt????

Kuuul med en ny medarbetare tycker jag.. (a) Jag ska försöka förbättra mig lite. hehe


Hoppas, hoppas, hoppas!!

Jag har frågat "en till person" om den vill börja blogga hos oss.

Carro och Bea får ju dra hela lasset själva när det gäller rid och tävlingsinlägg, vilket är det som är kul att läsa! Själv kastar jag ju bara in en massa random, sjuka, osammanhängande inlägg när andan faller på. Inte så särdeles jobbigt kan jag berätta!!!

Håll tummarna för att "PERSONEN" säger JA.
Hoppas, hoppas, hoppas!!

Behöver lite friskt blod nu när BEA börjar bli gammal i gården, och dessutom har seglat bort sig på dom 7 haven!!


BEEEEA, var har du tagit vägen???......Ja ja, hon dyker väl upp snart får man hoppas. Börjar bli lite tjatigt med bara mina inlägg!

Det vore askul. Det lovar jag att ni också skulle tycka. Jag vet att "PERSONEN" i fråga har massor att tillföra!

FORTSÄTTNING FÖLJER.......


Majaträning med Splash-TT. 1/8-2/8

Här kommer filmerna från Majja träningarna!

Om ni vill läsa om hur det gick så gå till dethär inlägget.

SPLASH

TT


 


Har man tråkigt,.........

...........kan man alltid roa sig med att kolla på klipp från en serie sin heter Absolutely Fabolous!
Det var en engelsk serie som gick för en härrans massa år sedan. Den är lite som Mia och Klara, (som gick på SVT för några år sedan)

Vissa avsnitt var helt assjuka, och har man den här typen av humor garvar man lätt ihjäl sig! Man måste vara jävligt alert i pallet för att fatta skämten ibland, eftersom det är på Brittisk Engelska, vilket är oerhört bra träning för den "humanistiska" halvan av hjärnan.

Det "braiga" med Tuben är att man kan spola fram och tillbaka om man inte fattar vad fasiken dom säger. I bland går det nämligen jävligt fort, och varje mening dom säger inehåller en "pun" på något vis!

Antar att det går att ladda ner hela avsnitt också, har bara inte kommit på hur eller var man hittar dom. Om någon vet, så säg gärna till.

Här är ett litet smakprov, kolla själva.

 

Verkar kanske inte så kul, men som alla serier blir det inte så roligt innan man har lärt känna karraktärerna.


Tråååkigt !

Jag har verkligen inget att göra på båten ! Så här får ni ett litet meningslöst inlägg som ni gärna får läsa om ni vill ;D

Namn: Bea

Piercingar: öronen

Tatueringar: neeej

Längd:  159,5 (DET SISTA ,5 ÄR MYYCKET VIKTIGT) cm

Skostorlek: 38

Hårfärg: Blooond

Fräknar: njaaae.. lite på näsan kke

Motto:

Önskar du att du bodde någon annanstans?
njaae för tillf'ället nej!

Tycker du att du är attraktiv?
haha who knows??

Vilken parfym använder du?
Marc Jacobs Lola

Vad är du rädd för?
mörker, trånga utrymmen

Gillar du att tvätta?
absolut!!!!!!

Gillar du berg- och dalbanor?
njaae lite höjdrädd...

Senaste...

Låten du hörde: Petter - Sanna mina ord

Personen du ringde? Alexander Olsson

Tredje senaste personen som ringde dig?
Dolt nummer

Sjunde senaste personen som smsade dig?
Sofie Vitalis

TV-program du såg? Gossip girl.. (gaaammaaalt avsnitt :( )

Person du tänkte på? min pojkvän TAGGEN såklart !


Favorit...

Låt: hrm.. olika vid olika tillfällen..

Sport:
ridning

Dryck:
vatten

Senaste...

Boken du läste? HAHA, min historia A boook

Personen du fick e-mail av? Thomas Hallsten

Personen du fick sms av?
Sofia Sved

Saken du köpte?
Odd molly blus

Vad har du gjort idag?
 gömt mig för solen 

Var det kul? hell yeeahhh

Brukar du svära mycket? som fan, hahah fyndigt

 Var har du ont? I mitt skinn

Kan du stå på händer? haha bara det finns en vägg att stå mot

Salt eller socker?
socker

Gillar du ketchup? yeeeep

Är du glad nu?
yes

Var du glad igår?
alltid glad ju.. hehe

Vad dansar du till?
musik

Kan du sjunga? haha beror på vem du frågar xd

Spaghetti eller makaroner? makaroneeer

Jag bjuder på en bild av mig och min gamla ponny Jumping Arizona !


Sagt det förut,

säger det igen!!

ÄLSKAR PHOTOSHOP!!!


Mmmmmums med hamburgare!

MICKEY DEE!
Byggde denna vackra kropp

eller

Donken
(som man säger i Sverige)


Skulle kunna vara jag utan kläder!

swaaaag

jag har en dold talang...
jag kan rappa hehehh. eller egentligen kan ja vell inte det men asså...jag kan rappa denhär låten iaf. Look At Me Now - chris brown, lil wayne, busta rhymes
spola fram till typ 1:25 så får ni höra the real thing.

 

nu e bara frågan...när kommer ja ha nytta av dethär lixom? när kommer jag behöva säga 'lil nigga bigga than gorilla cuz im killin erry nigga dat cud tryda be on my shit' till någon, jätte fort ?? helt meningslöst. och otrevligt.


dear hackamore, we're done here...

jag är ledsen att säga detta för jag tycker verkligen om dig... men det kändes inte rätt...jag vet att du kommer göra någon annan lycklig. it's not you, it's me.

x) för att komma till poängen med detta så fick jag låna med mig ett hackamore hem från träningen igår som jag skulle prova på Splash. jag rider honom på ett vanligt tredelat så först föreslog Majja att jag skulle prova ett lite skarpare bett i och med att han försvarar sig genom att bli stark och inte ta mina tygeltag. det är lite samma som med skänkeln som jag pratade om i mitt förra inlägg, han lyssnar helt enkelt inte. men sen kom vi på att han kanske skulle sluta bråka om man inte hade nått bett alls i truten på honom.
jag kan ju säga att det gick SÅDÄR. han blev lite väl bekväm så han blev bara framtung och dessutom så gick det inte att ställa ens en millimeter och på honom så måste jag jobba mycket böjning o så i och med att det är så mycket som måste lösgöras. så det sket sig totalt.
Däremot ska jag prova att hoppa på Pessoa nästa gång. jag hatar pessoa som ni nog vet eftersom jag har nämnt det förut men han har gått på det med hans ägare och det verkar ha funkat bra så jag tänkte ge det ett försök :)
BY THE WAY, förlåt för att mitt förra inlägg vart helt messed up men jag skrev från mobilen och man ser inte mer en det ordet man håller på o skriver så jag kunde inte titta tillbax o rätta till dom orden som blev fel och dessutom så lät det som att jag trodde att jag var bäst i världen vilket jag verkligen inte tror...det kan ju jakob intyga haha!
i alla fall, jag borde sova nu så vi höres,gott folk! :)

Ibland blir man så jävla trött,.........

.......så jag är nog fan benägen att hålla med.
Kommer snart inte finnas mycket kvar att rädda!!!Människan är verkligen en förunderlig uppfinning!!Tack snälla!

Från Emma o Sandra;) om Till havs !:
Ni måste fortsätta o blogga!!! Vi läser den flera gånger om dan och vi vill se fler inlägg;)))

Sånt här gör oss jätteglada.
Vi ska verkligen skärpa oss, men vi har alla varit ute och flöjtat på olika håll under sommaren. Snart är vi dock tillbaka på plats och då blir det ändring, det lovar vi!!
Hälsningar 3 tacksamma bloggare!!snabb update!!

bloggar från mobilen så det blir inga bilder eller nånting..! Majja träningen igår med TT va grym!!! TT va skitfin o ja känner verkligen att jag har utvecklats sen jag fick henne! Vi hoppade 5 o en halvor, nån båge och en oxer med typ 5-6 galopp bommar innan. Majja sa att det inte är nån ide för mig o sitta o hoppa lågt när man kan spara på benen o energin så jag hoppade inte lika mycket som dom andra men högre. jag menar verkligen inte att jag är duktigare än dom andra för dom e as duktiga!! men jag o min häst har tillsammans kommit en bit på vägen nu :) det gick såpass bra så jag hoppade enlit majja på msv A nivå som för c-ponny är 120. jag tror dock inte att alla hindrena låg på det. ngta låg nog på 110 eller så:) o i slutet hoppade jag även en vattenmatta som va 3 meter lång, eftersom jag ska hoppa derby klassen i Gamleby (samma meeting som Bea ska på). hon stannade först för att jag var livrädd hehe men majja lyckades manipulera mig till att det inte var farligt så sen gick det skitbra! (jag vet egentligen inte va manipulera betyder men det lät bra höhö) Jag var även med majja o tränade med Splash i förrgår. det gick helt ok, han är fortfarande ny för mig så det är ovant men han skötte sig! han tar inte mina skänlar så bra framåt och inte ALLS åt sidan så det blir lite svårt då men jag rider mycket på marken så jag lär mig nog snart hur jag ska rida honom. i helgen har jag säsongens första tävlingar!! :) på lördagen är det hemma i trosa med Splash, LC och eventuellt LB. på söndagen är det sista Mountain Horse Cup kvalet med TT! Så då rider jag LC som förklass till cupen som går i LB. hade gärna hoppat LA där men vill ha en förklass till mountain horse :) jag har filmer från båda träningarna men det är nått knas så kan inte ladda upp skiten..! ska försöka igen ikväll! jahapp, dethär inlägget blir inte roligare än såhär. So long, Carro


Till havs !

Igår åkte jag hemifrån till Trosa där jag mötte upp min familj som jag inte har träffat på 3 veckor !?!
De har nämligen varit ute och seglat i 3 veckor.. Så nu var det dags för mig att följka med på båten.
Idag åker vi ifrån Trosa till Öja, och imorgon ska vi till Sandhamn.
Vi har kanon väder och solen bränner bra ! :D
Ni ska få en bild på båten vi har, fast jag har ingen bild på just VÅR båt.. men en likadan :)

RSS 2.0